Sari direct la conținut

Utile: Ce sa mananci pentru a imbunatati activitatea tiroidei; Cum sa scapi de o durere cronica, fara pastile; Care sunt principalele probleme pentru care copiii romani ajung la psiholog

HotNews.ro
UTILE, Foto: Colaj foto
UTILE, Foto: Colaj foto

Ce sa mananci pentru a imbunatati activitatea tiroidei. Tiroida este o glanda care controleaza metabolismul, avand astfel o influenta mare asupra intregului organism. Din cauza acumularii de toxine, glanda tiroida poate sa devina insuficient de activa. Daca ai probleme cu glanda tiroida, este indicat sa incepi sa bei, daca nu o faceai pana acum, suc de morcovi proaspat facut in casa. Acesta ajuta glanda tiroida sa functioneze normal. Pe langa sucul de morcovi, sunt excelente si cele de sfecla sau telina. Sunt bogate in clorofila, o substanta care purifica sangele si sistemul limfatic. De asemenea, un remediu excelent pentru glanda tiroida este pepenele galben. Potrivit unor studii ale cercetatorilor francezi, pulpa pepenelui galben contine substante active cu structura asemanatoare tirozinei, care pot modifica activ secretia glandei tiroide. Ce se intampla mai exact? Aceste substante influenteaza direct iodarea tirozinei, procesul care ajuta la fabricarea hormonilor tiroidei in tesutul glandei, scrieClick.

Cum sa scapi de o durere cronica, fara pastile. Ai dureri cronice care nu te lasa sa dormi si din aceasta cauza ai ajuns sa suferi de insomnie? Nu dispera! Exista o solutie care te poate ajuta sa scapi de aceste dureri si sa ai un somn bun fara sa fi nevoit sa iei pastile: shiatusu. Durerea cauzeaza privarea de somn, care, la randul ei slabeste mecanismele naturale de control asupra durerii – ceea ce duce la mai multa durere si la insomnie. Shiatsu este o tehnica de masaj veche de mai bine de un secol, in care practicantul stimuleaza punctele de presopunctura ale pacientului pentru a calma durerea si stresul. Se crede despre aceasta tehnica ca functioneaza pentru a echilibra si pentru a elibera fluxul de chi, sau „forta de viata”, energia organismului. „In timpul shiatsu auto-administrat tot ce trebuie sa faceti este sa efectuati tehnicile pe propria persoana”, spune Bogdan Begligiu, terapeut, anuntaAdevarul.

Care sunt principalele probleme pentru care copiii romani ajung la psiholog. Vizita la psiholog este, in continuare, un subiect greu de abordat de romani, in special atunci cand este vorba despre copii-pacienti. Daca adultii au inceput sa invinga prejudecatile si sa ceara ajutor specializat in diverse momente de cumpana, familiile apeleaza mai greu la psiholog pentru problemele copiilor. „Din nefericire, societatea noastra nu incurajeaza vizita la psiholog, existand prejudecati de tipul ￯nu am nevoie de sfaturi din partea unor necunoscuti!” sau „nu sunt nebun/nu am un copil nebun!”. Familiile apeleaza la sfatul unui specialist pentru copii, dupa o serie de incercari esuate de a rezolva problemele cu care se confrunta sau atunci cand sunt sfatuite de cei din mediul scolar. Oricum, in ultimii ani s-a remarcat o schimbare de atitudine in ceea ce priveste vizita la psiholog, deoarece stresul cotidian si cerintele din ce in ce mai presante asupra copiilor ii fac pe parinti sa se simta sufocati de probleme si sa ceara ajutor specializat”, declara Luminita Preduca, psiholog specialist, informeazaDoctorulZilei.ro.

Greseala de la micul dejun care te ingrasa. Iti incepi ziua cu o portie de iaurt cu cereale integrale, cateva fructe si un pahar mare cu suc de portocale? Ai toate motivele sa te mandresti cu un mic dejun extrem de sanatos. Atunci, de ce ti se pare ca acumulezi kilograme cat vezi cu ochii si ca ti se face foame instantaneu? Se pare ca ultimele studii te contrazic, considerand ca, in loc sa ai o alimentatie echilibrata si sanatoasa, comiti o greseala care te va ingrasa! Citeste mai jos, pentru a intelege de ce iaurtul cu ovaz, fructele si cerealele pot fi, de fapt, dusmanul tau! Teoria care a marcat lumea nutritiei pana acum ceva vreme ne incuraja sa consumam carbohidrati cat mai devreme, dimineata, pentru ca acestia sa nu fie transformati in depozitele de grasime care ne bantuie cosmarurile. Iata ca noi cercetari vin sa contrazica aceasta realitate, afirmand ca inceputul zilei este cel mai prost moment pentru a da iama in carbohidrati: adio, fructe, croissante sau baghete apetisante la prima ora, scrieDivahair.ro.

Ce se intampla daca nu te speli cu sampon timp de un an. In ultimii ani a devenit tot mai vocala o miscare sociala care militeaza pentru evitarea substantelor chimice in viata cotidiana. Una dintre acestea ii indeamna pe consumatori sa renunte la samponul din comert care contine chimicale. Ideea nu insinueaza ca trebuie sa umblam neingrijiti. Ce se intampla de fapt daca renunti timp de un an la sampon? Aparent nimic, dupa cum relateaza Independent.co.uk. Multi au inlocuit samponul cu produse care nu afecteaza in vreun fel sanatatea parului – fie sapunul, praful de copt sau otetul – pentru a stopa scalpul sa mai produca atat de mult sebum care face parul sa fie foarte gras, anuntaClick.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro