Sari direct la conținut

Utile: Cinci semne ca suferi de dereglari hormonale; Cancerul de col uterin. Semne si simptome; Ce se intampla cu ovarele tale, in functie de varsta; Deviatiile coloanei vertebrale

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Cinci semne ca suferi de dereglari hormonale. Stresul, poluarea, alimentatia dezechilibrata sunr principalele cauze ale aparitiei problemelor hormonale. Iata care sunt primele semne ce tradeaza dereglarile hormonale: 1. Pofta de mancare exagerata. Apetitul crescut, care se instaleaza chiar la cateva minute dupa ce ai mancat, indica o disfunctie de natura hormonala. Inseamna ca organismul tau nu poate controla eficient hormonii grelina si leptina, iar acestia se afla intr-un dezechilibru. Fiindca, grelina e de vina cand ti-e foarte foame, deci creste apetitul (este secretata de stomac), iar leptina induce satietatea, adica il scade (acest hormon este secretat de celulele adipoase). Continuarea in doctorulzilei.ro.

8 mituri despre maladiile iernii. Medicii ne avertizeaza: sezonul afectiunilor de iarna e la apogeu. Intr-o saptamana, numarul cazurilor de gripa s-a triplat. Cat despre simplele raceli, vedem in jurul nostru cate victime fac zi de zi. Or, specialistii spun ca unul din motive ar fi ideile preconcepute pe care le avem despre aceste maladii. 1 Febra de 39 grade C anunta o gripa. Nu neaparat. In cele mai multe cazuri, gripa se manifesta prin temperaturi sub 39 grade C. 2 Vaccinul antigripal este obligatoriu. Cei care au o stare buna de sanatate nu au nevoie sa faca vaccinul antigripal in fiecare an, este suficient sa isi fortifice imunitatea printr-un mod de viata sanatos si luand, eventual, suplimente nutritive (echinacea, catina, vitamine etc.). In schimb, vaccinarea anuala este obligatorie in cazul persoanelor varstnice, al celor cu maladii cronice, al copiilor si personalului care lucreaza in comunitati umane numeroase. Integral in libertatea.ro.

Ce se intampla cu ovarele tale, in functie de varsta. Corpul tau se schimba, pe masura ce inaintezi in varsta. Afla ce se intampla cu ovarele tale in functie de varsta. Odata ce ai implinit 20 de ani, in corpul tau mai sunt aproximativ 100 – 200.000 de mii de ovule ramase din cele 1-2 milioane pe care le aveai cand te-ai nascut. Nu te ingrijora, insa, pentru ca cel mai mult conteaza calitatea lor, nu cantitatea, iar la aceasta varsta, stai foarte bine. Odata ce te apropii de 30 de ani, incepe un declin usor al fertilitatii. Ai, insa, in continuare 75% sanse sa ramai insarcinata. Dupa ce ai trecut de 30 de ani, ai mai putine ovule decat aveai la 20 de ani si incepi sa pierzi cam 1.000 la fiecare menstruatie, potrivit specialistilor, informeaza Unica.ro.

Deviatiile coloanei vertebrale. Puse mai ales pe seama pozitiilor vicioase, a ridicarii unor greutati mult peste limita admisa, deformarile spatelui mai au un complice – sedentarismul. Coloana vertebrala apare ca un stalp osos, format din 33-34 vertebre, dintre care: 7 cervicale, 5 lombare, 12 dorsale, 5 sacrale si 4-5 coccigiene. In mod normal, privita din fata aceasta este dreapta, iar din profil prezinta trei curburi fiziologice – cervicala, dorsala, lombara – care ii confera o mare elasticitate, permitandu-i sa actioneze in cadere ca un resort, amortizand-o. Din pacate, „stalpul” este extrem de expus deformarilor. Vorbim aici de deviatii in plan frontal spre stanga sau dreapta, numite scolioza, care iau forma literei „C” sau chiar „S”, iar in plan sagital – de cifoza, respectiv „spate ghebos”, cum i se mai spune in popor, sau lordoza, o cambrura lombara dincolo de amplitudinea fiziologica. Si cum raul nu vine nicodata singur, statistica medicala arata ca, de cele mai multe ori, aceste anomalii sunt combinate intre ele, scrie Adevarul.ro.

Cancerul de col uterin. Semne si simptome. Cancerul de col uterin a fost, pana recent, una dintre cele mai grave probleme de sanatate ale femeilor din intreaga lume. Insa, medicina si tehnologia au reusit pe parcursul timpului sa identifice care sunt acele semne si simptome cheie care pot ajuta la detectarea bolii in stadii incipiente. Aceste semne si simptome de cancer de col uterin trebuie sa fie semne de alarma pentru toate femeile si odata ce le observa trebuie neaparat sa viziteze medicul. Durerea gambelor si umflarea picioarelor este unul din semnele de cancer de col uterin. Acest lucru se intampla din cauza ca fluxul de sande nu mai functioneaza corespunzator din cauza cancerului, cauzand dureri in picioare, informeaza doctorulzilei.ro.

5 tratamente de beauty miraculoase cu ceai verde. Ceaiul verde este plin de antioxidanti si alte substante benefice pentru pielea ta. Vezi retete simple pentru 5 tratamente de beauty cu ceai verde. Masca revigoranta cu ceai verde. Amesteca 2 lingurite de bicarbonat de sodiu cu continutul a doua pliculete de ceai verde (sau doua lingurite de ceai verde varsat) peste care ai picurat apa fiarta cat sa se umezeasca (5-10 picaturi, ca sa nu fie foarte ude frunzele) si 2 lingurite de miere de albine. Daca pasta este prea groasa, mai adauga putin ulei de masline, pana devine moale si usor de intins. Aplica masca cu ceai verde pe fata si decolteu si lasa sa actioneze 10 minute, apoi spala cu apa calduta. Exfoliant delicat cu ceai verde. Amesteca cinci lingurite de zahar brun de trestie cu cateva lingurite de ceai verde concentrat (3 pliculete la o cana) pe care l-ai lasat sa se raceasca complet, informeaza Unica.ro.

Ingrijirea antirid. Dupa o anumita varsta, linii fine sau mai pronuntate, ridurile, ajung sa fie o constanta a tenului nostru. Cu toate astea, exista modalitati de prevenire si ingrijire care ne asigura o piele tanara timp indelungat. Cum se formeaza ridurile. Stresul oxidativ apare atunci cand moleculele pierd electroni ce pot crea radicali liberi. Cantitatile crescute de radicali liberi, fiind foarte reactive chimic, pot distruge celulele si pot deteriora ADN-ul, care formeaza codul genetic celular, structurile proteice si lipidice. Zilnic, suntem expusi factorilor de mediu care actioneaza constant, aducand radicali liberi, dar si factori toxici, in interiorul celulelor noastre. Iar pielea este primul organ expus la toti acesti factori de mediu. Modificarile oxidative pot contribui la patogeneza reactiilor alergice cutanate, care reprezinta una dintre cauzele principale ale imbatranirii pielii, dar actioneaza si direct asupra celulelor, imbatranindu-le. Continuarea in psychologies.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro