Utile: Cola creste riscul infertilitatii la barbati cu 30 la suta; Pastele a trecut, e vremea verdeturilor; Terapie cu muzica si masaj contra anxietatii; Exercitiile in timpul sarcinii, benefice pentru bebelus
Gata cu mancarea grea! A trecut Pastele si nu va simtiti prea bine pentru ca ati facut exces de mancare si de bautura? Pentru a va detoxifica organismul, ar fi bine ca in zilele de dupa sarbatori sa urmati un regim cu fructe si cu legume. Daca ati petrecut pana noaptea tarziu si ati sarit peste orele de somn, astazi veti fi foarte obositi la serviciu. Iata cateva produse care va vor reda energia: iaurtul (contine multe proteine), spanacul (acesta contine fier, magneziu, potasiu, vitamina B si vitamina C), dar si nucile, alunele si semintele (care abunda in proteine, omega 3, magneziu, fosfor, fier etc). Integral in Libertatea.
Masca cu galbenus de ou tonifica tenul primavara. Acest tratament facial e indicat sa fie aplicat de doua – trei ori pe saptamana, pana cand tenul isi recapata vitalitatea si supletea. Desi primavara este abia la inceput, efectele unei ierni lungi se simt mai ales la nivelul tenului. Astfel, specialistii in cosmetica recomanda masti care detoxifica pielea si o lasa sa respire. Mai mult, acest tip de masti au capacitatea de a absorbi praful si impuritatile din aer, dar si de a indeparta celulele moarte si excesul de sebum. Potrivit specialistilor, argila este elementul esential pentru purificarea pielii, dar mastile pe baza de argila se recomanda numai persoanelor care au tenul gras, deoarece acestea au tendinta de a usca pielea. Integral in Gandul.
Cola creste riscul infertilitatii la barbati cu 30 la suta. Barbatii care consuma minimum un litru de cola in fiecare zi prezinta riscuri mai mari sa devina infertili, aceasta bautura afectand calitatea spermei. Aceasta este concluzia unui studiu al cercetatorilor danezi, care au analizat lichidul seminal a 2.500 de barbati. Subiectii erau impartiti in trei categorii, barbatii care nu beau cola, cei care beau ocazional si cei care beau cel putin un litru zilnic. Oamenii de stiinta au constatat, in urma analizelor de laborator, ca voluntarii care nu beau cola aveau 50 de milioane de spermatozoizi pe mililitru de lichid seminal, in timp ce subiectii care beau cel putin un litru aveau in jur de 30 de milioane de spermatozoizi pe mililitru de lichid seminal. Potrivit oamenilor de stiinta, riscul infertilitatii barbatilor care sunt mari consumatori ai acestei bauturi este cu 30 la suta mai mare. Integral in Gandul.
Pastele a trecut, e vremea verdeturilor. Ardeii, castravetii, rosiile, ceapa, ridichile, usturoiul verde si morcovul reprezinta o sursa bogata de vitamine si minerale, fiind recomandate de nutritionisti dupa o masa copioasa. Carnea de miel contine lipide de grasimi saturate care se depun pe artere si favorizeaza aparitia bolilor cardiovasculare. Desi medicii nutritionisti au avertizat ca acest tip de carne trebuie consumat cu moderatie, cei mai multi dintre noi au facut abuz in acest sfarsit de saptamana. Pentru ca organismul trebuie sa revina la capacitati normale, medicul nutritionist Mihaela Bilic ofera cateva sfaturi pentru a accelera perioada de recuperare. Integral in Gandul.
Terapie cu muzica si masaj contra anxietatii. Tehnica stimularii organismului prin masaj si muzica relaxeaza, reduce problemele cardiace si ajuta la dezvoltarea aptitudinilor sociale. Muzica si masajul pot fi metode excelente de relaxare a organismului, dar in acelasi timp incurajeaza si exprimarea nonverbala si dezvoltarea aptitudinilor sociale (ascultare, atentie, contact personal direct). Masajul combinat cu muzica lenta refac echilibrul energetic din corp si diminueaza stresul, imbunatatesc activitatea cardiaca si respiratorie. Integral pe EvZ.ro.
Exercitiile in timpul sarcinii, benefice pentru bebelus. Un program de exercitii usoare pe parcursul sarcinii poate imbunatati sanatatea viitoare a copiilor, prin controlul greutatii lor in uter, conform unor cercetatori din Noua Zeelanda si Statele Unite. „Avand in vedere ca greutatea mare la nastere a mamelor este asociata cu un risc crescut de obezitate, o reducere modesta a greutatii poate avea un beneficiu pe termen lung pentru urmasi, prin reducerea acestui risc mai tarziu in viata”, considera medicul Paul Hofman, de la Universitatea din Auckland. Integral pe EvZ.ro.