Sari direct la conținut

Utile: Consumul de arahide in timpul sarcinii creste riscul de alergii la copii; Persoanele sedentare – victime ale racelii; Aburul cu musetel curata pielea

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Consumul de arahide in timpul sarcinii creste riscul de alergii la copii. Bebelusii cu alergii la mancare ale caror mame au consumat arahide in timpul sarcinii au un risc crescut de a dezvolta alergie la arahide, care le-ar putea pune viata in pericol. Un studiu recent, realizat la New York, arata ca micutii ale caror mame au consumat arahide in timpul sarcinii au dezvoltat o oarecare sensibilitate fata de aceste produse, insa este nevoie de cercetari aprofundate care sa arate concret cat de riscant este consumul arahidelor de catre gravide. Conform webmd.com, unul din o suta de copii este alergic la arahide, iar numarul de cazuri creste de la an la an. Pentru a preveni alergiile, Academia Americana de Pediatrie recomanda gravidelor sa evite consumul arahidelor in timpul sarcinii si al alaptarii. Studiul nostru se refera la sensibilitate, nu la alergiile la arahide”, precizeaza Scott H. Sicherer, profesor la Centrul de Medicina Mount Sinai din New York, citat de webmd.com. „Trebuie sa mai treaca cativa ani pana sa vedem daca acesti copii care au fost monitorizati vor dezvolta alergii la arahide”. In cercetarea recenta efectuata la New York a fost evaluat riscut de alergie la arahide in cazul a 503 copii, despre care se presupune ca sunt alergici la oua si/sau lapte, asa cum au indicat testele pe piele, scrie EVZ.

Persoanele sedentare – victime ale racelii. Persoanele care au un stil de viata activ si fac sport de cel putin cinci ori pe saptamana racesc mai rar si fac de obicei forme mai usoare ale acestei boli, potrivit unui studiu recent realizat de cercetatorii din Carolina de Nord. Pentru realizarea studiului, oamenii de stiinta au colectat date de la peste 1.000 de barbati si femei, cu varsta cuprinsa intre 18 si 85 de ani pe parcursul a trei luni. Specialistii au monitorizat cate infectii respiratorii au suferit participantii la studiu si cat de des faceau sport. Astfel, expertii americani au constatat ca frecventa racelilor printre oamenii care au facut exercitii fizice cinci sau mai multe zile pe saptamana era cu 46 la suta mai redusa decat in cazul persoanelor sedentare. Mai mult, numarul zilelor in care participantii la studiu activi acuzau simptome de raceala a fost cu 41 la suta mai scazut, racelile fiind mai putin severe decat in cazul voluntarilor sedentari, anunta Gandul.

Fitness pentru creier. Anumite exercitii, care pot fi facute si pe computer, te ajuta sa dezvolti noi legaturi intre neuroni si sa ai un tonus cognitiv mai bun. Te poti relaxa si scapa de stres cu ajutorul unor „exercitii pentru minte”, un fel de teste psihologice, care iti pun capul la contributie, fara sa te oboseasca insa. Stai in fata computerului si in cele patru colturi ale ecranului iti apar diverse figuri geometrice, un triunghi, un romb, un patrat, un cerc, de diverse culori. La un moment dat dispar, apoi reapar. Tu ghicesti cu mouse-ul locul in care a fost fiecare. Ti se da rezultatul, apoi treci la urmatorul exercitiu: un sir de sase cifre pe care va trebui sa il memorezi. Pe rand, trebuie sa spui care cifre lipsesc din sir, dupa reguli care ti se explica la inceputul exercitiului, informeaza Romania Libera.

Aburul cu musetel curata pielea. O data pe luna, se poate face un gomaj cu tarate de grau: se demachiaza fata, se expune 2 – 3 minute la aburi de musetel, deasupra unui vas, dupa care, cu ajutorul unor tampoane de vata, se aplica taratele pe fata si se freaca obrazul cu miscari circulare, scrie Click.

O proteina, responsabila de aparitia senzatiei de teama. Cercetatorii americani au descoperit o metoda revolutionara pentru stergerea permanenta a amintirilor traumatizante, deschizand astfel calea catre obtinerea unor medicamente eficiente impotriva sindromului posttraumatic, relateaza dailymail.co.uk. Cercetatorii de la Universitatea John Hopkins din Statele Unite au reusit sa elimine o proteina dintr-o anumita regiune a creierului, responsabila cu reaparitia senzatiei de teama. Testele au fost efectuate pe soareci. Dupa eliminarea proteinei, soarecii nu au mai retrait senzatia de teama asociata in trecut cu sunetele foarte puternice. Specialistii americani au studiat circuitele nervoase din nucleul amigdalian, acea zona a creierului unde se declanseaza senzatia de frica, in cazul oamenilor si al animalelor. Folosind sunete pentru a produce frica, oamenii de stiinta au remarcat faptul ca anumite celule din nucleul amigdalian au produs o sarcina electrica mai mare, dupa ce soarecele in cauza a fost expus, brusc, la sunete de intensitate ridicata, anunta Gandul.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro