Sari direct la conținut

Utile: Cum scapi rapid de durerile de cap; Boli venerice pe care le poti lua fara sa faci sex; Ce se intampla daca faci bai fierbinti dupa ce ai stat in frig?

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Cum scapi rapid de durerile de cap. O durere de cap poate fi cauzata de mai multi factori, printre care stres, dereglari hormonale sau chiar o reactie in urma unui pahar de vin sau bere. Iata cateva modalitati prin care o poti diminua, fara sa recurgi la pastile. Bea ceai de ghimbir. Pentru ca are proprietati medicinale, ghimbirul este o optiune buna atunci cand vrei sa reduci o inflamatie si sa obtii alinare. Adauga 2 lingurite de ghimbir ras, in apa clocotita si fa-ti un ceai. Presopunctura. Una dintre cele mai stravechi metode de a scapa de durerile de cap este terapia prin presopunctura. Punctele de presiune se afla in zona cefei si a gatului. Integral in clickpentrufemei.ro.

Ce se intampla daca faci bai fierbinti dupa ce ai stat in frig? Chiar daca multe persoane apeleaza la baile cu apa foarte calda pentru a se incalzi si relaxa dupa o zi petrecuta in frig, apa foarte fierbinte supune pielea unui stres suplimentar. „Dupa ce se sta in viscol sau ger, o baie calduta sau chiar un dus rece sunt mult mai indicate decat o baie fierbinte pentru ca revigoreaza mai repede”, explica dr. Catalin Popescu, dermatolog la Spitalul Colentina din Bucuresti. Iarna este sezonul pielii uscate si buzelor crapate, afirma specialistii, pentru ca temperaturile scazute si lipsa umiditatii usuca si aerul. Acest aer uscat face ca pielea sa dea o senzatie de mancarime. Pe masura ce imbatranim, uscaciunea si mancarimile devin mai greu de suportat pentru ca uleiurile naturale de protectie sunt mult mai putine. Dusurile si baile frecvente inlatura si ele acest ulei protector, iar mancarimile se accentueaza, informeaza doctorulzilei.ro.

Dieta vegetariana te ajuta sa slabesti. Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chis, specialist in medicina traditionala indiana, ne explica astazi de ce mancarea de post ne ajuta sa ne recapatam silueta, dupa sarbatorile incarcate de alimente pline de grasimi. Mancati si cruditati, si alimente gatite. Este important sa mancati atat alimente crude, mai ales ca a inceput sezonul salatelor verzi, cat si alimente preparate termic. Hrana cruda este cea mai vitalizanta. In alimentele crude, vitaminele si mineralele se gasesc intr-o stare pura si foarte usor asimilabila. Pe de alta parte, hrana fiarta nu contine energie vitala in asa mare masura, dar este mai usor digerabila. Pateu din soia boabe. Ingrediente: o cana cu soia boabe, o radacina mica de patrunjel, un morcov, doua cepe tocate marunt, jumatate de lingurita sare, 4 linguri ulei, jumatate de lingurita ienibahar, jumatate de lingurita boia de ardei dulce.

Boli venerice pe care le poti lua fara sa faci sex. Nu este obligatoriu sa faci sex pentru a lua o boala venerica. Vezi care sunt cele mai comune boli cu transmitere sexuala care se iau fara a intretine relatii intime si afla cum sa te protejezi de ele. Infectia cu HPV este considerata una dintre cele mai infricosatoare boli cu transmitere sexuala, insa nu trebuie sa faci sex pentru a lua virusul. Papillomavirus poate fi transmis si prin contact la nivelul pielii, cand atingi un neg sau zona care il inconjoara. Unele tulpini de HPV pot cauza negi genitali ori alte leziuni precanceroase pe col, altele duc la aparitia negilor pe degete sau alte zone. Infectia cu tricomonas. Virusul care provoaca tricomonas poate trai mult timp si in afara unui organism viu. Astfel, te poti imbolnavi daca folosesti un prosop murdar sau lenjerie intima care nu a fost spalata. In cazul in care iei virusul, ai nevoie de tratament cu antibiotice, scrie Unica.ro.

Cum tratezi balonarile in mod eficient. Mancatul pe fuga si digestia greoaie sunt doar cativa dintre factorii care duc la aparitia senzatiei de preaplin. Desi nu este o problema grava de sanatate, important este sa alegi alimentele bine tolerate de organism si sa apelezi la cele mai bune tratamente pentru a scapa de balonare. Considerata ca fiind o tulburare intestinala, balonarea (producerea unei cantitati mari de gaze in stomac) poate aparea ca urmare a unui regim alimentar prea consistent sau daunator pentru corp, a unor obiceiuri care fac rau, cum ar fi vorbitul in timpul mesei, din cauza mancatului prea rapid, dar si a stresului. Spre deosebire de barbati, femeile (aproape 85% dintre ele) trec prin acesta stare si inainte de perioada de menstruatie. Senzatia de balonare apare ca urmare a modificarilor hormonale care au loc in organism si care duc la retentia de apa in tesuturi, informeaza clickpentrufemei.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro