Sari direct la conținut

Utile: Femeile nefericite in amor au un sistem imunitar puternic; Pesimistii au un risc cu 22% mai mare de a suferi de boli cardiace, iar cardiologii propun un program pentru scaderea cu 10% in cinci ani a mortalitatii prin boli de inima

HotNews.ro

Cardiologii propun un program pentru scaderea cu 10% in cinci ani a mortalitatii prin boli de inima. Doi din trei romani mor din cauza afectiunilor cardiovasculare, fata de doar unul din trei europeni din Europa de Vest. Pentru ca romanii traiesc cu un deceniu mai putin decat ceilalti europeni, iar cele mai multe decese sunt cauzate de suferintele cardiovasculare, medicii cardiologi au pregatit un program national prin care propun ca in cinci ani sa scada cu 10 la suta mortalitatea prin boli de inima. Integral in Gandul.

Antrenament pentru cura de slabire. Pentru a deprinde obiceiuri alimentare care sa va ajute sa slabiti sanatos, organismul are nevoie de o perioada de acomodare. Trecerea de la o dieta dezechilibrata la una sanatoasa nu trebuie facuta rapid. Organismul are nevoie de o perioada in care sa „invete” obiceiuri corecte si alegeri sanatoase, astfel incat placerile culinare sa coincida cu noua alimentatie, scrie EvZ.ro

Ibuprofenul reduce riscul de Parkinson. Persoanele care iau in mod regulat calmantul numit ibuprofen prezinta un risc scazut de a se imbolnavi de Parkinson, spun oamenii de stiinta. Frecventa cu care medicamentul ar trebui luat pentru ca riscul sa fie diminuat aproape la jumatate este de o data pe zi, relateaza publicatia The Telegraph, citata de Romania Libera.

Reteta fripturii sanatoase. De ce trebuie fripta carnea pe plita. Ce alegem pentru a pregati o friptura sanatoasa? Gratarul clasic, plita bunicii, aragazul, plita electrica sau cuptorul cu microunde? Nutritionistii ne explica care este cea mai buna metoda de a pregati carnea. Carnea fripta la flacara produsa prin arderea gazului este mult mai periculoasa pentru sanatate, comparativ cu cea preparata pe o plita electrica. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de o echipa de cercetatori de la Universitatea de Stiinte si Tehnologie din orasul norvegian Trondheim, scrie Gandul.

Vaccinurile care nu trebuie tinute la rece. Oamenii de stiinta de la Universitatea Oxford au gasit o modalitate de a pastra calitatile vaccinurilor fara ca acestea sa mai fie tinute la rece. Pentru asta, cercetatorii au folosit doua tipuri de zahar care au proprietati de conservare, scrie EvZ.ro

Femeile nefericite in amor au un sistem imunitar puternic. Fericirea intr-un cuplu dureaza doi ani, sase luni si 24 de zile. Un grup de cercetatori de la Universitatea Western din Australia au identificat motivul pentru care unele femei nu isi gasesc sufletul pereche. Oamenii de stiinta spun ca motivul tine de gene, mai precis de mostenirea genetica. Studiul realizat pe un esantion de 150 de subiecti, femei si barbati, s-a desfasurat in doua etape. Pentru inceput, participantii au trebuit sa completeze un formular despre cat de repede isi gasesc parteneri, daca se simt intelesi de sufletul pereche sau cat dureaza in medie o relatie, scrie Gandul.

Dentistii trag semnalul de alarma: Nu va spalati pe dinti? Puteti face pneumonie! Uneori suntem prea obositi, alteori prea grabiti sau cateodata pur si simplu uitam sa ne spalam pe dinti. Cele peste 400 de bacterii care ne populeaza cavitatea bucala abia asteapta sa atace, sustine conf. dr. Anca Silvia Dumitriu (foto), sefa catedrei de Paradontologie a Facultatii de Stomatologie din Bucuresti. Specialistul trage semnalul de alarma si declara ca, in afara de carii, infectiile dentare iti pot provoca probleme de sanatate, conducand la aparitia mai multor afectiuni cronice, scrie Libertatea.

Pesimistii au un risc cu 22% mai mare de a suferi de boli cardiace. Cercetarea a fost realizata pe un esantion alcatuit din 1.739 de persoane adulte, care au fost monitorizate timp de 10 ani. Persoanele care sunt de obicei fericite, entuziaste si multumite sunt mai putin expuse riscului de declansare a unor maladii cardiace comparativ cu persoanele care tind sa fie mereu nefericite. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de un grup de cercetatori de la Centrul Medical din cadrul Universitatii Columbia din New York. Cercetarea a fost realizata pe un esantion alcatuit din 1.739 de persoane adulte cu o stare buna de sanatate, care au fost monitorizate timp de zece ani. Studiul coordonat de Dr. Karina Davidson este prima cercetare care gaseste o atat de puternica legatura intre emotiile pozitive si un risc scazut al bolilor de inima, scrie Gandul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro