Sari direct la conținut

Utile: Ghid de lupta cu un colesterol ridicat; Cum au evoluat preferintele in materie de sex; Metode imbatabile de imbunatatire a memoriei; Cum ne afecteaza sanatatea felul in care dormim; Cafeaua previne cancerul la san

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Cum au evoluat preferintele in materie de sex. In relatiile intime, oamenii sunt din ce in ce mai perversi. Preferintele oamenilor in materie de sex s-au schimbat aproape radical in ultimele decenii. Cuplurile sunt tot mai dezinhibate si dornice se experimenteze tot ce se poate atunci cand vine vorba de relatiile intime. Cel putin aceasta este concluzia unui studiu facut de cercetatorii de la Universitatea Indiana din Statele Unite ale Americii. Pe baza unui chestionar la care a raspuns un esantion de 6.000 de persoane, barbati si femei, cu varsta cuprinsa intre 14 si 94 de ani, s-a constatat ca pozitia misionarului este de domeniul trecutului, mai ales ca tot mai putine cupluri o folosesc pentru a ajunge la orgasm, informeaza site-ul ivillage.com. Expertii au observat, in urma intrebarilor legate de sex oral, sex normal, sex anal, masturbare si sex tantric, ca atat barbatii cat si femeile sunt din ce in ce mai nonconformisti atunci cand vine vorba de sex, scrie Gandul.

Ghid de lupta cu un colesterol ridicat. 30% dintre romani au probleme din cauza colesterolului scapat de sub control. Micul dejun si anumite alimente consumate zilnic ii pot ajuta sa-si revina. Problemele legate de un nivel prea mare al colesterolului fac parte din viata a 30% dintre romani. In principal e vorba despre persoane cu varste cuprinse intre 40 si 50 de ani, cei mai afectati fiind barbatii (60% dintre cazuri). „Este alarmant faptul ca, in ultima perioada, astfel de probleme au ajuns sa fie prezente si in randul adolescentilor. Problemele legate de colesterol sunt in crestere constanta in randul populatiei, din cauza alimentatiei defectuoase, a lipsei de miscare si a stresului”, spune medicul Razvan Alexandru, scrie EVZ.

Cum ne afecteaza sanatatea felul in care dormim. Care este cea mai buna pozitie de somn. Durerile de cap sau declansarea crizelor de astm pot fi provocate de felul in care dormim, sustin specialistii. Expertii in somnologie sunt de parere ca felul in care dormim ne influenteaza starea de sanatate, ducand chiar la aparitia unor afectiuni destul de grave, informeaza Daily Mail. Acestia au realizat o lista a celor mai indicate sau mai putin indicate pozitii de somn in care dormim, scrie Gandul.

Cat de bolnavi sunt romanii. Statisticile arata ca la inceputul acestui an erau inregistrati peste 98.000 de bolnavi de cancer, peste 2 milioane de bolnavi de hepatita B sau C si mai mult de un milion de romani au diabet. De asemenea, 600.000 de persoane au diabet si boli de rinichi si 1.800 de pacienti sunt inscrisi in programul de dializa. Daca la nivel mondial, cea mai frecventa boala cronica este cancerul pulmonar, in Romania fruntas este cancerul mamar. Insa ne mentinem pe prima pozitie in Europa din punct de vedere al incidentei cancerului de col uterin. Aceasta pentru ca in continuare suntem deficitari la programele de screening si preventie a cumplitei boli, dar si din cauza ca femeile din Romania nu s-au obipsnuit sa aiba grija de ele insele si sa mearga periodic la medic, scrie EVZ.

Leurda, un tonic pentru cardiaci. Leurda (Allium ursinum) se aseamana cu usturoiul in privinta mirosului si a proprietatilor terapeutice. De aceea, in multe zone ale tarii, planta este consumata in loc de usturoi. Frunzele proaspete de leurda au efecte antiseptice, bactericide, diuretice, hemostatice (opresc sangerarea) si vermifuge. Planta este, de asemenea, un valoros depurativ al intregului organism. „Pe termen lung, leurda este un excelent adjuvant in tratamentul afectiunilor cardiace (tahicardie, aritmie si cardiopatie ischemica). In plus, terapia cu leurda reduce tensiunea arteriala, previne si combate ateroscleroza”, spune Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie. Remediile pe baza de leurda sunt recomandate si persoanelor care sufera de reumatism sau de insomnie, scrie Adevarul.

Cum influenteaza stresul din timpul sarcinii dezvoltarea fatului. Femeile care sunt stresate in timpul sarcinii prezinta un risc crescut de a naste un copil care sa sufere de ADHD, sustin cercetatorii de la Institutul de Psihiatrie din cadrul King’s College din Londra, informeaza Daily Mail. Oamenii de stiinta sustin ca hormonii stresului afecteaza dezvoltarea intrauterina, putand astfel determina aparitia hiperactivitatii la copii. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, specialistii, coordonati de Alina Rodriguez, au monitorizat 1.700 de mame din primul semestru de sarcina si pana cand copiii au atins varsta pentru a se duce la scoala. Astfel, expertii au constatat ca femeile care erau stresate sau care s-au despartit de partener in perioada sarcinii erau de doua ori mai predispuse sa aiba un copil care sa sufere de deficit de atentie pana la varsta de cinci ani, scrie Gandul.

Cafeaua previne cancerul la san. Femeile care beau mai multe cafele pe zi au un risc mai mic sa sufere de cancer la san, arata un nou studiu realizat de cercetatorii suedezi de la „Karolinska Institute”.Femeile care beau patru-cinci cesti de cafea pe zi au un risc cu 50% mai mic sa sufere de o forma agresiva de cancer la san. 6000 de voluntare sanatoase si bolnave de cancer la san au fost chestionate cu privire la stilul de viata si consumul de cafea, scrie EVZ.

S-a descoperit substanta-minune impotriva tantarilor, de mii de ori mai eficienta decat orice exista pe piata. Cum actioneaza. O noua substanta insectifuga, de mii de ori mai puternica decat ce exista in prezent pe piata, ne-ar putea ajuta sa scapam mai eficient de tantari, relateaza MSNBC. Ea actioneaza prin perturbarea senzorilor olfactivi ai insectelor. Sistemul olfactiv al unui tantar functioneaza prin intermediul unor receptori situati pe antenele insectelor, numiti receptori odoranti (ORi), care transmit stimuli catre altii (numiti Orco) prin care insecta stie ce miros a detectat. Receptorii raspund la diferite mirosuri precum cel de sange sau de transpiratie. Cercetatorii de la Universitatea Vanderbilt au testat aproape 120.000 de substante pentru a vedea cum raspund receptorii tantarilor la ele. Ei au fost uimiti sa constate ca VUAA1 a activat intregul sistem de receptori, desi compusul chimic nu este considerat odorant. „Daca VUAA1 poate activa simultan toti receptorii olfactivi ai unui tantar, mirosurile percepute de insecte sunt coplesitoare si ele au tendinta sa le respinga, intr-un mod asemanator cu situatia in care o persoana parfumata puternic intra intr-un lift”, explica Patrick Jones, autorul studiului, scrie Gandul.

Metode imbatabile de imbunatatire a memoriei. Alimentatia bogata in antioxidanti, acumularea zilnica de noi cunostinte, respectarea programului de somn si activitatea fizica regulata mentin creierul in forma. Memoria trebuie stimulata zilnic, deoarece, in caz contrar, exista riscul aparitiei declinului cognitiv de la varste tinere. Multi ani s-a crezut ca, pe masura ce inaintam in varsta, legaturile dintre neuroni se distrug si, implicit, functiile creierului incetinesc. Cercetatorii insa au demonstrat contrariul. Indiferent de varsta, creierul are abilitatea de a crea noi legaturi neuronale sau de a le elimina pe cele nefolositoare. Aceasta capacitate poarta numele de neuroplasticitate si este influentata de mai multi factori, printre care dieta, activitatea fizica, managementul stresului si igiena somnului. De asemenea, la fel de importanta este si acumularea permanenta de noi cunostinte, cel mai mare dusman al creierului fiind rutina. Ea isi pune amprenta negativ indeosebi asupra memoriei, scrie Adevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro