Utile: Iasomia calmeaza durerile si te relaxeaza; Dieta cu fursecuri. Cat poti pierde in greutate intr-o luna; "Sangele verde", leacul-minune pentru 100 de boli
Iasomia calmeaza durerile si te relaxeaza. O cana de ceai de iasomie pe zi te scapa de stres si-ti mentine pielea neteda. Un masaj cu ulei esential iti calmeaza durerile de spate si iti relaxeaza muschii. Iata cum contribuie iasomia sau „floarea parfum” la starea de bine a organismului nostru. Din florile iasomiei se face ceai si se extrage un ulei esential, unul dintre cele mai scumpe din lume, tinand cont ca pentru un litru e necesara o tona de flori proaspete. Din cele mai vechi timpuri, aceasta planta s-a folosit pentru calmarea sistemului nervos si imbunatatirea circulatiei, in scop afrodiziac pentru stimularea impulsurilor sexuale. Sub forma de ulei de masaj, iasomia e cunoscuta pentru proprietatile ei de destindere a muschilor contractati si de calmare a durerilor musculare, scrieClick.
Dieta cu fursecuri. Cat poti pierde in greutate intr-o luna. Regimul este creatia unui medic american pe nume Sanford Siegal in 1975. Desi asupra ei nu s-au facut studii clinice pare foarte atractiva intrucat ceea ce este interzis in alte diete, aici e permis. Sase fursecuri pe zi, alaturi de o masa alcatuita din pui fara piele si legume la abur asigura o pierdere in greutate de cinci kilograme intr-o luna, potrivit Bibliei vitaminelor. Nu este vorba despre nicio magie, scrie Earl Mindell, autorul cartii, fursecurile – pretinse a se compune din aminoacizi speciali, meniti sa tina foamei in frau, contin si fibre vegetale care actioneaza ca un agent conglomerant, alaturi de un amestec de proteine si zaharuri. Dieta te supune unui regim de 800-1.000 de calorii pe zi, de unde si piederea in greutate. Atentie insa ca regimul este unul care poate duce la carente de vitamine, mai spune Earl Mindell, care adauga ca, acele diete sub 1.000 de calorii pe zi nu duc la o pierdere durabila in greutate si pot determina aparitia palpitatiilor, a disfunctiilor renale, carentelor de potasiu si a altor probleme de sanatate, anuntaAdevarul.
Sase forme de manipulare de care sa te feresti. Cel mai frecvent, informatiile care ne parvin despre manipulare genereaza, mentin si cateodata amplifica imaginea negativa a acesteia. Lipsa argumentelor intr-o discutie, deseori ajungem sa o explicam astfel, atribuind manipularii orice situatie careia nu i-am putut raspunde corespunzator. Chiar daca pentru multi dintre noi manipularea ca fenomen, actiune sau efecte, nu se regaseste in preocuparile cotidiene, ea face parte din categoria „rele necesare” si reprezinta un instrument util dezvoltarii individuale. Ca sa poti sa te feresti de de manipulare trebuie mai intai sa ii intelegi valoarea. Este evident, pentru noi toti, ca de un fenomen, in sinea lui, nu te poti apara, poti insa sa limitezi efectele lui. Asadar, trebuie sa o privim din perspectiva fenomenului, a actiunii, a efectului sau consecintei, informeazaPsychologies.ro.
„Sangele verde”, leacul-minune pentru 100 de boli. Datorita celor peste 100 de compusi ortomoleculari nutritional – activi existenti in graul verde incoltit, acesta este considerat „alimentul perfect din punct de vedere micronutritional”. Mai mult decat atat, cercetarile au scos la iveala faptul ca, bagajul micronutritional a 3 litri de suc de grau verde incoltit organic este echivalent cu cel a peste 70 kg de legume de gradina cultivate in conditii bio. Compozitia micronutritionala a sucului de grau verde incoltit i-a uimit si pe cercetatori, depasind unanim asteptarile. Fier, magneziu, calciu, potasiu, fosfor, clor, sulf, zinc, mangan, cobalt, cupru, iod sunt cateva dintre numeroasele minerale care contribuie la valoarea nutritionala a acestui suc-minune, scrieDoctorulZilei.ro.
Ai insomnie? Culca-te mai tarziu! Nu va mai stresati la gandul ca „trebuie sa adormiti la o anumita ora pentru a va odihni”. Antidotul ideal pentru insomnie este epuizarea. Cel putin asa sustin cercetatorii americani de la Universitatea din Pennsylvania, care au reusit sa vindece insomniacii obligandu-i sa stea treji pana la ore tarzii. Un insomniac este fericit atunci cand reuseste sa adoarma devreme. Insa conform unui studiu recent, acest lucru e mai degraba nociv pentru organism, decat benefic. Si asta pentru ca petreceti prea mult timp in pat incercand sa adormiti, in loc sa mentineti active functiile cognitive. Cei care au evitat sa intre in pat daca nu simteau oboseala, au scapat de insomnie in proportie de 80%. Terapia cognitiv-behaviorista s-a dovedit a fi un real succes dupa ce a fost testata de-a lungul unui pe an pe 1.000 de voluntari impartiti in trei categorii: cei care nu au probleme de somn, cei care sufera de insomnie acuta, dar isi revin si cei care sufereau de insomnie cronica, dupa ce depasisera etapa de insomnie acuta. Astfel au descoperit ca 20% din cei din prima categorie sufereau periodic de insomnie de-a lungul unui an. 45% din cei din a doua categorie isi reveneau la intervale regulate din insomnia acuta, anuntaClick.
Sange in urina? Afla posibilele cauze! Ai impresia ca urina ta si-a schimbat culoarea in ultima perioada? Desi specialistii sunt de parere ca sangele in urina nu este neaparat un motiv de ingrijorare, el poate fi si semnul unei afectiuni mai grave. Inainte de a-ti provoca singura un atac de panica gandindu-te la cele mai negre scenarii, consulta lista noastra, a posibilelor afectiuni care determina aparitia sangelui in urina. Nu uita insa sa iti suni medicul de familie, ca sa poti sta linistita! Denumirea medicala a sangelui in urina este hematuria. Ea apare atunci cand urina isi schimba culoarea din galben palid in roz, rosu, grena sau maroniu! Hematuria poate fi macroscopica (depistabila cu ochiul liber) sau microscopica (este revelata numai in testele de urina), informeazaDivahair.ro.