Sari direct la conținut

Utile: Idei de mic dejun care lupta impotriva cancerului si a bolilor cronice; Scarlatina, bat-o vina! Cum o recunoastem si cum ii venim de hac; Un aliment plin de grasimi, cel mai bun "medicament" anti-colesterol

HotNews.ro
UTILE, Foto: Colaj foto
UTILE, Foto: Colaj foto

Idei de mic dejun care lupta impotriva cancerului si a bolilor cronice. Prima masa a zilei este extrem de importanta, iar daca iti alegi alimentele cu grija, te poti proteja de afectiuni grave. Iti dam 4 idei de mic dejun care previn aparitia cancerului si lupta impotriva bolilor cronice. Cel mai simplu mic-dejun consta intr-un smoothie din fructe si legume proaspete. Combinatiile sunt nenumarate, dar noi iti propunem unul bogat in antioxidanti, care previne aparitia cancerului. Ingredientul principal este dovleacul, un aliment bogat in beta-caroten, substanta ce intareste sistemul imunitar si lupta impotriva celulelor bolnave, scrieUnica.ro.

Scarlatina, bat-o vina! Cum o recunoastem si cum ii venim de hac. Gradinitele, dar si scolile sunt „atacate” in fiecare primavara si toamna de afectiuni precum scarlatina si varicela, cunoscute in popor ca fiind bolile copilariei. Cu toate ca nu suntem inca in anotimpul in care microbii raspunzatori de aceste boli se dezvolta rapid, au fost inregistrate deja cateva cazuri razlete. Scarlatina este o boala eruptiva infectocontagioasa, mai frecventa in randul copiilor sub 10 ani. Boala debuteaza brusc cu febra, stare generala modificata, angina si eruptie de bubite foarte mici rosii- rozalii. Boala este provocata de streptococul beta hemolitic de grup A, insa doar de unele serotipuri ale acestuia. Streptococul raspunzator provoaca o inflamatie locala si elibereaza o toxina in sange. Dupa perioada de incubatie, care poate dura de la 3 pana la 5 zile, apar alte semne, precum febra de 39-40 de grade, dureri de cap, varsaturi, durere in gat, ritm cardiac accelerat, ganglioni umflati. Mai mult decat atat, limba devine zmeurie de la varf spre baza- adica este mai roz decat de obicei, cu papile rosii, iar mai in spate prezinta un depozit albicios. In urmatoarele 24 de ore de la debutul bolii, apar pe burtica copilului niste bubite mici si aspre, care par mai degraba o iritatie, anuntaLibertatea.

Ce tip de miere iti face bine in functie de bolile pe care le ai. Folosita de mii de ani, mierea este considerata un medicament natural valoros, aceste remdiu tratand afectiunile cele mai diverse. Fiecare tip de miere are beneficiile ei si este bine sa o alegem tinand cont de problemele de sanatate pe care le avem. Mierea poliflora are consistenta lichida, gust fructat extrem de placut si e un adevarat rezervor de saruri minerale. Este un excelent tonic si fortifiant al organismului. Mierea de salcam e bogata in fructoza si in oligoelemente (crom, cupru, iod, fier, zinc, fluor) si are un gust foarte placut. O folosesti cand ai probleme gastro-intestinale sau de digestie. Este recomandata si diabeticilor, pentru ca are indice glicemic scazut (32). Are continut mare de glucoza, de aceea se zahariseste usor. Indicele glicemic mare o recomanda copiilor, persoanelor active si celor in convalescenta. Contine oligoelemente, mai ales calciu si bor, de aceea e buna in cazurile de osteoporoza, informeazaClick.

Un aliment plin de grasimi, cel mai bun „medicament” anti-colesterol. Consumul unui avocado pe zi este recomandat pentru mentinerea colesterolului rau sub control. Un studiu publicat de „Journal of the American Heart Association” semnaleaza ca o dieta moderata in grasimi, in care sa fie inclus avocado, poate ajuta la imbunatatirea nivelurilor de colesterol rau la persoanele supraponderale si obeze. Conform cercetatorilor, in acest mod, sunt inlocuiti acizii grasi saturati cu acizii grasi mononesaturati sau polinesaturati, astfel incat, sunt reduse riscurile de dezvoltare a bolilor de inima. Specialistii ne recomanda, totodata, sa apelam la ingredientele dietei mediteraneene care include fructe, vegetale, cereale integrale, peste gras si alimente bogate in acizi grasi mononesaturati – precum uleiul de masline extra-virgin si fructele uscate – care, ca si avocado, nu doar ne furnizeaza cele mai bune grasimi, ci pot avea un rol important in reducerea riscului de dezvoltare a bolilor cardiace, scrieDoctorulZilei.ro.

Cubul de gheata, mai tare ca masajul! Unde il aplici ca sa te relaxeze. Medicina chinezeasca, inca de la inceputurile ei, a atestat ideea ca organismul uman poate fi considerat un sistem energetic care poate fi ajutat de acupunctura sau masaj. Astfel de metode ajuta la energizarea organismului si la vindecarea anumitor organe, precum si la depistarea bolilor. Tot chinezii credeau ca ne putem imbunatati starea de sanatate, ne putem energiza organsimul si ne putem relaxa punand un cub de gheata intr-un loc strategic, care se gaseste la baza gatului, in zona cefei. Acest punct se gaseste intre tendoane, la ceafa, exact la baza craniului. In acupunctura, acest punct se numeste Feng Fu. Practicantii acupuncturii considera ca, prin stimularea acestui punct se ajunge la o stare de bine a intregului organism, anuntaUnica.ro.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro