Sari direct la conținut

Utile: Nasterea sub apa – 3000 de euro pentru dureri mai mici; Mancarurile cu dafin combat bolile reumatice si virozele; Care sunt secretele pentru a avea dintii albi

HotNews.ro

Nasterea sub apa – 3000 de euro pentru dureri mai mici. Pacienta sta cel mult doua ore cu pauze de 15 sau de 30 de minute. Medicii ginecologi spun ca nasterea sub apa presupune dureri usoare, travaliu scurt si un copil sanatos. Aceasta metoda este mai usoara pentru mama, iar pentru bebelus, presupune trecerea graduala si mai putin traumatizanta de la mediul intrauterin la cel extrauterin. De asemenea, specialistii sustin ca aceasta metoda de a aduce pe lume un copil imbunatateste relatia dintre mama si copil. „Aceasta nastere presupune relaxarea muschilor si a articulatiilor, astfel ca durerile sunt diminuate. Pentru aceasta nastere, femeii nu i se mai face anestezie epidurala, astfel ca nasterea se desfasoara pe viu”, spune dr. Iosif Niculescu, directorul Spitalului de Obstetrica si Ginecologie „Regina Maria“ din Capitala, scrie Gandul.

Mancarurile cu dafin combat bolile reumatice si virozele. Frunzele de dafin, folosite in diferite preparate culinare, sunt renumite si pentru efectele terapeutice. Terapia cu frunze de dafin este folosita cu succes in combaterea unor afectiuni grave precum reumatismul, virozele pulmonare, starile febrile, raguseala, pierderea vocii sau infectiile faringiene. Aceste afectiuni se trateaza cu supa de pasare la care se adauga neaparat si frunze de dafin, scrie Adevarul.

Copiii facuti la batranete sunt mai inteligenti. Cercetatorii australieni spun ca mamele mai in varsta fac copii mai deștepti. Tatii, insa, trebuie sa fie tineri. Dorinta de a ajunge la o anumita stabilitate financiara si de a-si cladi o cariera inainte de a avea copii determina din ce in ce mai multe femei sa amane momentul in care vor deveni mame. Cercetatorii ne asigura ca aceasta nu e tocmai o decizie rea, atat timp cat tatal este tanar. Copiii ai caror tati sunt mai in varsta inregistreaza rezultate mai slabe la testele de inteligenta, fata de copiii ai caror mame au trecut de prima tinerete, potrivit unui studiu al cercetatorilor australieni de la Universitatea din Queensland, informeaza Click.

Memoria incepe sa ne joace feste de la 27 de ani. Abilitatile mentale intra in declin incepand cu varsta de 27 de ani, dupa ce au atins un prag maxim la 22 de ani, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Virginia, publicat in jurnalul Neurobiology Of Aging, informeaza Daily Mail, citat de Mediafax. Cercetarea a implicat 2.000 de subiecti, barbati si femei cu varsta cuprinsa intre 18 si 60 de ani, ale caror functii psihice au fost testate pe parcursul a sapte ani, prin rezolvare de puzzle-uri, teste de memorie si identificare a unor similaritati la nivel lingvistic sau simbolic, scrieRomania Libera.

Ghimbirul, cel mai bun aliat contra migrenelor. Stresul, o digestie defectuoasa, poluarea chimica si energetica, dar si o respiratie incorecta pot fi tot atatea cauze pentru nesuferitele migrene. Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chis, expert in medicina traditionala indiana, ne recomanda cateva metode naturale pentru a scapa de durerile de cap. Din punctul de vedere al simptomelor, exista doua mari forme de durere de cap: cefaleea si migrena. Cefaleea, de intensitate mai mare, e o durere localizata, intepatoare, foarte penetranta. Migrenele sunt mai slabe, oscilante, scrie Click.

Secrete pentru dinti albi. Spalatul pe dinti dimineata si seara, precum si tratamentele cosmetice curata dantura ingalbenita. Dintii isi pierd culoarea frumoasa din cauza fumatului, a consumului de cafea si a sucurilor prea colorate. Inaintarea in varsta este si ea o cauza a deteriorarii smaltului. Kiturile pentru acasa, stripurile si anumite paste de dinti pot ajuta totusi dantura sa redobandeasca o culoare frumoasa. Mult mai eficiente sunt insa tratamentele facute la stomatolog. Acestea va pot deschide culoarea dintilor cu mai mult de o nuanta, spun specialistii, scrie EVZ.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro