Sari direct la conținut

Utile: Noua lucruri importante pe care trebuie sa le stii inainte de a face mamografie; Principalele cauze de deces in secolul XXI; Remedii rapide pentru a dormi bine

HotNews.ro
utile, Foto: Colaj foto
utile, Foto: Colaj foto

Remedii rapide pentru a dormi bine. Daca vrei sa nu apelezi la somnifere si sa ai un somn odihnitor, atunci cel mai indicat ar fi sa incerci una dintre cele mai vechi modalitati de a te deconecta si relaxa dupa o zi agitata. Chiar daca sunt recunoscute sub denumirea de remedii babesti tocmai pentru ca sunt foarte vechi, o sa fii surprins sa vezi ca ele au efect chiar si astazi. Sigur ti s-a intamplat si tie cand erai copil sa te imbolnavesti si bunica sa vina indata cu o solutie banala dar salvatoare. Ei bine, inclusiv in cazul somnului deficitar exista solutii oferite de natura, cunoscute de batrani si transmise pana astazi, informeaza Click.

Cum stii ca dieta vegetariana este o alegere buna pentru tine. Numeroase studii de specialitate arata ca dieta vegetariana si dieta vegana reduc riscul aparitiei bolilor de inima, a diabetului si elimina riscul declansarii unor forme de cancer. Fasolea, fructele, legumele si boabele integrale sunt surse bogate in fibre care grabesc aparitia satietatii pe durata mesei si reduc riscul aparitiei unor afectiuni cronice. Din pacate, insa, acestea pot provoca gaze si crampe abdominale, mai ales daca sunt consumate rapid. Pentru a usura disconfortul abdominal, specialistii recomanda cresterea consumului de apa si prepararea alimentelor prin fierbere, care sustine procesul de digestie, spune MedLive.

9 lucruri importante pe care sa le stii inainte de a face mamografie. Inainte de a efectua prima ta mamografie, cu siguranta ca ai multe intrebari legate de procedura. Multe femei asociaza mamografia cu diagnosticul de cancer la san de aceea se tem de efectuarea acesteia si amana, din pacate, la nesfarsit. Insa, specialistii indeamna femeile sa mearga la mamografiile care le pot salva viata. Doar 3 din 1.000 de astfel de investigatii confirma diagnosticul de cancer. Radiologi din SUA au intocmit o lista a lucrurilor pe care trebuie sa le stii inainte de mamografie, de la efectuarea programarii pana la ce trebuie sa aduci cu tine. Desi e firesc sa mirosi proaspat inainte de mamografie, nu trebuie sa folosestideodorant. Aluminiul din acesta influenteaza rezultatul investigatiei. Deodorantul apare pe mamografie sub forma unor puncte albe, asemanatoare cu cele care indica prezenta cancerului. Daca uiti si folosesti antiperspirant, inainte de analiza, spune-i radiologului si mergi si spala-te, conform Libertateapentrufemei.

Tine sanatatea sub control prin 3 metode simple. Trecerea de la un anotimp la altul iti poate slabi imunitatea, de aceea este bine sa fii prevazatoare si sa preintampini aparitia posibilelor afectiuni. Ia in calcul acesti pasi pentru a te asigura ca organismul tau functioneaza in parametri normali! Fie ca iei cu regularitate remedii naturale, fie ca iei medicamente, acestea pot deveni nocive sau pot sa nu mai aiba acelasi efect daca se afla in afara datei de expirare. Verifica toate medicamentele si vitaminele pe care le iei periodic, iar in acest fel te vei asigura ca toate remediile din casa pot fi folosite cu incredere atunci cand este nevoie, spune Clickpentrufemei.

Principalele cauze de deces in secolul XXI. Bolile de inima declansate pe fondul consumului de tutun, dieta alimentara din care fac parte alimentele periculoase pentru sanatatea organismului si tulburarile mintale au provocat cel mai mare rau sanatatii oamenilor din intreaga lume, constata studiul „The Global Burden of Disease”, efectuat o echipa internationala de cercetatori, informeaza reuters.com. In timp ce speranta de viata creste, anii pe care oamenii ii petrec in conditii de sanatate precara cresc de asemenea, subliniaza cercetatorii studiului publicat in jurnalul „The Lancet”. Partea din viata unui om reprezentata de anii petrecuti luptand cu afectiunile secolului este mai mare in tarile sarace, prin comparatie cu cele care au o economie prospera, arata raportul oamenilor de stiinta, potrivit MedLive.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro