Sari direct la conținut

Utile: Nu poti sa adormi? 5 ponturi despre cum sa-ti faci somnul mai dulce; Amigdalele ne protejeaza de cancer; Lista alimentelor care pot preveni caderea parului; Trateaza-ti problemele de sanatate cu plante de primavara

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

​Amigdalele ne protejeaza de cancer. Rolul amigdalelor in apararea imuna este mult mai important decat se credea pana acum, potrivit unui studiu recent. Ele produc un tip de celule imunitare care ne protejeaza de infectii si de cancer. Despre amigdale se stie ca sunt ca o poarta de aparare impotriva microbilor, impiedicand patrunderea lor in organism. Se pare insa ca cele doua mici organe sunt o parte importanta a sistemului imunitar, asa incat ar trebui sa le pastram pentru cat mai mult timp posibil. Celulele imunitare pe care le produc amigdalele se numesc limfocite T si au un rol esential in identificarea si in distrugerea microbilor, dar si a celulelor canceroase. Pana acum, se credea ca aceste celule sunt produse de maduva osoasa si se dezvolta in timus (de unde si denumirea de limfocite T), un organ situat in spatele sternului. Cercetatorii de la Universitatea de Stat din Ohio, SUA, au descoperit insa in amigdale limfocite T in cinci stadii diferite de dezvoltare. Acestea erau similare stadiilor de dezvoltare ale celulelor T din timus, dar nu identice, scrie Adevarul.

Nu poti sa adormi? 5 ponturi despre cum sa-ti faci somnul mai dulce. De calitatea somnului depinde randamentul pe care il vei avea a doua zi la munca sau in orice alta activitate intentionezi sa desfasori. Putini oameni realizeaza importanta colosala pe care o are somnul asupra calitatii vietii pe care o traim. Pentru cei care au probleme cu somnul, dar si pentru cei care vor sa isi imbunatateasca orele de odihna, cei de la joybauer.com au intocmit o lista cu 8 ponturi foarte simplu de pus in aplicare. Daca dormi intr-o camera in care tocmai ai dat o petrecere, sau care seamana cu una, va fi foarte dificil sa adormi sau sa ai parte de un somn odihnitor. Pune lucrurile la locul lor, pastreaza o ordine in ele, aseaza ceasul suficient de aproape incat sa il poti opri, dar si suficient de departe cat sa trebuiasca sa te ridici din pat sau sa depui un mic efort care sa te trezeasca cu adevarat inainte de a opri ceasul. E important sa ai o patura suficient de mare care sa te faca sa dormi confortabil, anunta EVZ.

Lista alimentelor care pot preveni caderea parului. Produsele cosmetice de ingrijire a parului fac mai mult rau decat bine, afirma medicii. Acestia sunt de parere ca o dieta echilibrata, saraca in grasimi „rele”, poate preveni caderea parului. Specialistii in dermatologie spun ca mostenire genetica, stresul, excesul de testosteron, tratamentele medicamentoase sau utilizarea produselor cosmetice agresive, precum vopseaua de par sunt principalele motive din cauza carora ne putem confrunta cu pierderea podoabei capilare de la varste fragede. Dupa ce au trecut de 35 de ani, 70 la suta dintre oameni incep sa se confrunte cu rarirea podoabei capilare, sustin specialistii. Pentru a opri caderea parului, suntem tentati sa cumparam tot felul de produse farmaceutice care promit rezultate uimitoare intr-un timp relativ scurt. Medicii dermatologi spun ca nu toate tratamentele de tipul sampoanelor sau al lotiunilor stopeaza caderea firelor de par si nici nu accelereaza cresterea podoabei capilare. O solutie la indemana oricui o reprezinta dieta. „Pentru ca parul sa se regenereze avem nevoie de proteine de inalta calitate. Carnea este o sursa importanta de acest nutrient, dar eu recomand sa apelam la cele de natura vegetala”, a spus dr. Alan Bauman, informeaza Gandul.

Care este cea mai buna apa pentru bebelusi. La solicitarea mai multor cititoare, prezentam astazi cateva exemple de tipuri de apa ce pot fi folosite pentru consumul bebelusilor. Nu mai insistam asupra importantei pe care apa o are in viata noastra, cu atat mai mult pentru cei mici. Pentru ca nitritii si nitratii sunt extrem de toxici, putand cauza chiar decesul bebelusilor, este nevoie ca mamele sa fie sigure de apa pe care o folosesc. Ma refer aici si la apa de baut, dar si la cea cu care se face baie copilului. Fiertul apei, desi sigur, are particularitatile specifice si nu garanteaza calitatea suta la suta. Cum pentru sugari, apa din comert nu reprezinta o sursa chiar buna si sigura, pe piata au aparut produse care fie purifica apa, fie o transforma intr-una sigura, scrie DoctoriOnline.ro.

Trateaza-ti problemele de sanatate cu plante de primavara. Pe langa misiunea pe care o au, aceea de a anunta ca vine primavara, frunzele, tulpinile si florile de ghiocei bine uscate au si numeroase calitati terapeutice. Dr. Cristina Balanescu, specialist in tratamente naturiste, te invata ce afectiuni poti trata cu ajutorul infuziei preparate din aceasta floare. Preparatele din ghiocei se pot utiliza atat intern, sub forma de decoct sau infuzie, cat si extern, sub forma de aplicatii pe piele, spalaturi, comprese si bai. Pentru uz intern, ghioceii se folosesc sub forma de decoct (doua-trei cani pe zi). Ei au efect antispastic si relaxant, fiind indicati in caz de spasme musculare, dureri reumatice si chiar dureri de cap. In neurologie sunt utili pentru tratarea unor maladii de tipul dementei senile si epilepsiei. Daca vrei sa beneficiezi de calitatile terapeutice ale ghioceilor si sa prepari in casa o infuzie sau o tinctura, trebuie sa usuci foarte bine inainte florile si bulbii, anunta Libertatea.

Chiar si loviturile usoare la cap afecteaza memoria copiilor. Copiii care se lovesc la cap pot manifesta tulburari de atentie si dificultati de memorare chiar si dupa un an de la incident. Un studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea de Stat din Ohio a aratat ca, in majoritatea cazurilor, traumatismele craniene usoare ale copiilor determina simptome care dispar dupa cateva luni. Insa tulburarile cognitive de tipul dificultatii de concentrare, de memorare si reducerii vitezei de reactie persista chiar si un an in 20% din cazuri. Cele mai frecvente manifestari dupa o astfel de lovitura sunt uitarea, problemele de atentie, durerile de cap si oboseala persistenta, informeaza Adevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro