Sari direct la conținut

Utile: Obezitatea, cauzata de un virus; Lactatele si branzeturile – remedii impotriva gastritei; Copiii care plang isteric nu trebuie ignorati

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Obezitatea, cauzata de un virus? Cercetatorii au descoperit ca exista un virus al ingrasarii, a carui actiune duce la obezitate. 4 din 5 copii infectati cu acest adenovirus sunt obezi, potrivit unui studiu citat de ziarul The Independent. Cercetatorii au gasit urmele unei noi boli pe care au denumit-o „infectobesity” (infectarea cu obezitate), o forma de obezitate care se transmite de la persoana la persoana, ca o infectie. Agentul responsabil este un tip de adenovirus, iar unii dintre ei pot provoca raceala obisnuita. A fost etichetat drept „virusul ingrasarii”. Exista mai mult de 50 de tipuri de adenovirusuri despre care se stie ca infecteaza oamenii, dar unul singur, adenovirusul 36, a fost legat de obezitatea umana. Integral in Romania Libera.

E bine sa gandesti, dar nu prea mult. Este bine sa gandesti mult, acest lucru te va ajuta sa fii mai sigur de deciziile tale. Dar ai mare atentie sa nu exagerezi cu analizatul lucrurilor din jurul tau pentru ca s-ar putea sa devii deprimat, potrivit unor studii citate de BBC. Oamenii de stiinta au studiat modul in care variaza dimensiunea creierului uman in functie de cat de mult timp se gandesc oamenii la o situatie inainte de a lua o decizie. Astfel, oamenii care gandesc mult au partea frontala a creierului mai dezvoltata. Un studiu realizat in Marea Britanie a aratat insa ca oamenii care analizeaza prea mult experientele prin care trec au o memorie mai proasta si sunt mai deprimati. De aceea este bine ca oamenii sa gandeasca mai mult pentru ca isi vor dezvolta memoria, dar nu trebuie sa exagereze cu analizatul experientelor prin care trec pentru ca vor deveni negativisti. Integral in Romania Libera.

Lactatele si branzeturile – remedii impotriva gastritei. Toamna este anotimpul in care numarul persoanelor care sufera de gastrita creste, atentioneaza gastro-enterologii. De aceea se recomanda pacientilor care sunt diagnosticati cu ulcer sau gastrita sa urmeze un regim alimentar si sa evite produsele ce le pot agrava starea de sanatate. Astfel, oul fiert calmeaza aciditatea gastrica. Specialistii recomanda ca oul sa fie moale si in nici un caz prajit, deoarece, in caz contrar, stomacul trebuie sa „munceasca” mai mult, aciditatea gastrica fiind stimulata. De asemenea, lactatele si branzeturile sunt recomandate persoanelor care sufera de gastrita. Medicii atentioneaza insa ca pacientii trebuie sa evite branzeturile sarate, pentru ca acestea agraveaza starea de aciditate. Este recomandata branza dulce de vaci, urda si casul nesarat. Integral in Gandul.

Ce alimente de baza contine o dieta toamna. Fructele de toamna, precum prunele sau strugurii, au un continut ridicat de fructoza, asa ca evitati-le daca va doriti sa topiti kilogramele in exces. Spuneti adio dietelor bazate exlusiv pe fructe si legume. Odata cu scaderea temperaturilor, organismul are nevoie, pe langa vitamine, antioxidanti si lichide, de proteine si de grasimi pentru a face fata anotimpului de tranzitie. „Fructele si legumele nu trebuie excluse definitiv din alimentatie, deoarece organismul are nevoie si de vitamine. Integral in Gandul.

Copiii care plang isteric nu trebuie ignorati. Un copil care are crize repetate de plans sufera. El nu se rasfata, asa cum sunt multi tentati sa creada. Se recomanda abordarea calma a isteriilor celor mici. Cand copilul se arunca pe jos, incepe sa urle si plange aparent fara motiv, reactia generala a adultilor este: „e un rasfatat” ori „este prost-crescut”. De multe ori se intampla ca si parintii sa creada la fel, asa ca nu ezita prea mult pana la incercarea de a-l calma cu o palma sau cu o pedeapsa care nu face decat sa-l sperie, sa-i amplifice suferinta si chiar sa-l traumatizeze pe cel mic. „Plansul nu este un simplu moft sau un capriciu al copilului. Plange pentru ca nu are alta modalitate de a cere, de a spune, de a intreba”, explica psihologul Cristina Calarasanu. Integral pe EVZ.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro