Sari direct la conținut

Utile: Produsele de curatat maresc riscul aparitiei astmului la adulti; Slabirea prin infometare, calea sigura spre boala; Cum tratezi nesuferitul urcior; Igiena intima te fereste de infectii

HotNews.ro

Produsele de curatat maresc riscul aparitiei astmului la adulti. Unele produse agraveaza anumite sensibilitati si provoaca probleme de respiratie din cauza substantelor chimice continute, sustin oamenii de stiinta. Produsele de curatat folosite in gospodarie, mai ales spray-urile, cresc riscul aparitiei astmului cu 20 la suta la adulti, sustin cercetatorii spanioli. Potrivit specialistilor, inhalarea substantelor chimice continute de majoritatea produselor de curatat mai des de o data pe saptamana se afla in stransa legatura cu inmultirea cazurile de astm, marind cu 20 la suta riscul aparitiei acestei boli sau recidivei, relateaza cotidianul britanic „The Telegraph”. Oamenii de stiinta sugereaza ca unele produse agraveaza anumite sensibilitati si cauzeaza probleme de respiratie, datorita subtantelor chimice pe care acestea le contin. Integral in Gandul.

Un burete de mare creste speranta de supravietuire in cazul cancerului mamar. Aceasta boala ocupa pozitia a doua in clasamentul tipurilor de cancer cu cea mai mare frecventa pe plan mondial, dupa cel pulmonar, arata statisticile. Un agent derivat dintr-un burete de mare permite prelungirea vietii femeilor suferind de cancer mamar recurent sau metastazat, supuse unui tratament intensiv cu ajutorul medicamentelor clasice. Aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de stiinta de la Institutul de medicina moleculara al Universitatii Leeds din Marea Britanie, citat de AFP. Acest compus sintetic, numit Eribulin mesylate, imita structura unei substante care se gaseste in buretii de mare si care impiedica diviziunea celulara, conducand celulele catre autodistrugere – o forma de sinucidere celulara. Integral in Gandul.

Slabirea prin infometare, calea sigura spre boala. Regimurile drastice care presupun un consum foarte scazut de alimente fac minuni pe termen scurt, insa pot cauza dezechilibre responsabile de boli grav. Medicii nu au voie sa recomande diete care sa contina mai putin de 800-1.000 de calorii pe zi, indiferent de gradul de obezitate al persoanei care apeleaza la ele, din cauza efectelor catastrofale ale infometarii. Integral pe EvZ.ro.

Ruptura de ligament se trateaza in 45 de minute. La aceasta interventie nu apeleaza doar sportivii si motociclistii, ci si persoanele obisnuite, care, din neatentie, cad pe gheata, pe scari ori pe trecerea de pietoni. O saritura in sus de bucurie va poate lasa fara cel mai important ligament al genunchiului. „Se poate intampla oricui, oricand: in vacanta, la schi, pe gheata, dar si cand traverseaza strada ori coboara scarile si uita o treapta. Sunt multe accidente stupide!”, remarca medicul Marian Anghelescu, care a facut peste 12.000 de operatii artroscopice si in jur de 1000 operatii de refacere a ligamentelor genunchiului, atat sportivilor, cat si oamenilor obisnuiti. In lipsa unei interventii de ligamentoplastie (refacere a ligamentelor), cartilajele se distrug, iar pacientii risca sa dezvolte artroze. In plus, este afectat mersul, iar activitatile fizice obisnuite nu mai pot fi facute cu aceeasi intensitate. Ligamentele rupte pot fi inlocuite cu grefe proprii (se iau din alte zone ale genunchiului), grefe de la cadavru, dar si cu ligamente artificale, din fibre polimerice. Integral in Romania Libera.

Cum tratezi nesuferitul urcior. Urciorul este o boala infectioasa a glandelor sebacee localizate la nivelul pleoapelor. Poate fi usor de recunoscut. O umflatura la nivelul pleoapei superioare sau inferioare care se transforma intr-un abces rosu cu un punct galbui care va supura sau nu. Urciorul extern trece de la sine, spre deosebire de urciorul intern. Acesta se formeaza in interiorul peloapei. Poate disparea odata cu vindecarea infectiei sau poate provoca un chist ori un nodul cu lichid care va necesita interventia medicului. Fiind mult mai greu de tratat, acest urcior impune ajutorul medicului. Integral in Romania Libera.

Igiena intima te fereste de infectii. Teoretic, toti stim ce inseamna o igiena intima corecta. Practic insa, multe persoane ajung la medic cu infectii urinare sau vaginale ori cu iritatii cauzate tocmai de igiena precara. Dr. Erghin Hagicalil, directorul Clinicii Romar Medical iti spune ce trebuie sa faci ca sa eviti aceste probleme. Spala-te cel putin o data pe zi cu apa si cu sapun sau cu gel. Ideal ar fi sa o faci de cate ori folosesti toaleta. Ai grija insa ca produsele cosmetice sa aiba PH neutru (intre 4,5 si 5,5); Nu purta chilotul mai mult de o zi si nici noaptea. Transpiratia din timpul somnului favorizeaza inmultirea bacteriilor. Cititi mai mult in Libertatea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro