Utile: Sase alimente pe care un expert in siguranta alimentara nu le consuma niciodata; Trei plante exceptionale care vindeca boli foarte grave; Proteinele din nuci, pui si peste sunt preferabile celor din carne rosie si branza
Sase alimente pe care un expert in siguranta alimentara nu le consuma niciodata. Toxiinfectia alimentara este o afectiune cu simptome foarte neplacute, care poate fi chiar periculoasa, in functie de bacteria care o provoaca. In ultimele decenii, au existat tot mai putine cazuri de infectare cu Salmonella sau E.coli, insa riscul nu poate fi inlaturat de tot, pentru ca in continuare consumam alimente care ar putea sa contina bacterii periculoase, precum carnea in sange sau laptele nepasteurizat. Expertii in siguranta alimentara ne avertizeaza ca exista cateva alimente pe care ar trebui sa le mancam cu precautie sau chiar deloc! Toxiinfectia alimentara apare atunci cand mancam alimente alterate sau care contin bacterii periculoase ori toxinele pe care le produc acestea. Aceste microorganisme pot ajunge in mancare inca de la fabricare si procesare, dar contaminarea se poate face si daca mancarea este gatita incorect sau insuficient. Simptomele toxiinfectiei se instaleaza la cateva ore de la consumul alimentului in cauza si pot consta in: varsaturi, diaree, dureri abdominale, gaze. De cele mai multe ori, toxiinfectia poate fi tratata acasa. Daca diareea nu trece in 2-3 zile, este necesara internarea in spital, scrieDivahair.ro.
Trei plante exceptionale care vindeca boli foarte grave. Dupa ce au studiat ani si ani proprietatile ierburilor vindecatoare, terapeutii de renume din tara noastra ne recomanda sa credem in puterea plantelor medicinale care pot vindeca bolile foarte grave ale trupului si sufletului. Testate in mari centre de sanatate din tara, plantele medicinale testate de romani reusesc sa redea speranta de viata bolnavilor care cred in puterea miraculoaselor leacuri din natura. Remediile preparate din plante precum Sunatoarea, Branca ursului si Tarhonul trateaza un numar impresionant de boli trupesti si sufletesti. O intalnim la fiecare pas: pajisti, fanete, tufisuri, liziere ale padurii, la marginea drumurilor, de la campie si pana departe, in zona subalpina. Totodata, sunatoarea, ca despre aceasta planta este vorba, se cultiva in gradini, fiind o farmacie la indemana noastra, anuntaClick.
Cinci semne de boli ale inimii care pacalesc. De cele mai multe ori, bolile inimii, asa-numitele afectiuni cardiace se instaleaza fara sa dea semne. Sau daca le dau, acestea sunt ignorate. Iar vara se poate transforma intr-un inamic de temut. E prea clad afara, meteorologii avertizeaza ca disconfortul termic e ridicat si ca ar trebui sa evitam expunerea la temperaturi ridicate, mai ales daca ne stim suferinzi. Dar ce ne facem daca nu stim ca avem probleme? Cel mai indicat ar fi sa ii facem periodic o vizita medicului de familie. Caci afectiunile cardiovasculare se manifesta totusi prin diferite semne, iar istoricul personal poate scoate la iveala gradul de risc la care suntem expusi, informeazaLibertatea.
Proteinele din nuci, pui si peste sunt preferabile celor din carne rosie si branza. Optiunea pentru proteine furnizate de nuci, carne de pui, si peste poate reduce riscul de deces, in timp ce aceea pentru proteine provenite din carne rosie, oua si branza poate spori acest risc, mai ales la persoanele cu un stil de viata nesanatos. Un studiu al Universitatii Harvard publicat in „Journal of the American Medical Association” (JAMA) si citat de agerpres.ro, confirma ceea ce medicii spun de ani de zile, insa aduce si cateva surprize. De exemplu, consumul de carne rosie sau alte proteine grase cum ar fi ouale si branza nu creste riscul de deces in randul persoanelor sanatoase, lucru care nu este insa valabil si pentru persoanele care nu fac sport, beau mult alcool, sunt supraponderale sau fumeaza. Cercetatorii au observat ca persoanele sedentare, care consuma alcool si fumeaza aleg mai tot timpul proteinele din aceasta sursa, scrieAdevarul.
Cum putem trata acasa arsurile solare. Sperand sa obtinem un bronz auriu deosebit la plaja sau fascinati de diferite activitati in aer liber multi dintre noi ajungem sa ne expunem in exces la soare si experimentam, macar o data in viata, dureroasele arsuri solare. Scutul natural al pielii echivaleaza cu aproximativ SPF 4, astfel incat arsurile solare pot aparea cu usurinta daca ne expunem pe plaja fara protectie solara sau daca petrecem timp in aer liber intr-un interval orar cand cantitatea si intensitatea razelor UVA si UVB este maxima. Bineinteles ca cel mai bun lucru pe care il putem face este sa prevenim arsurile solare, pentru a evita cojirea pielii, roseata si usturimea, aparitia de vezicule pe moment, precum si imbatranirea prematura si aparitia cancerului pe termen lung. Daca totusi pielea se arde, este indicat sa urmam cateva reguli simple, necasare pentru a minimaliza efectele negative, anuntaDoctorulZilei.ro.