Sari direct la conținut

Utile: Timpul necesar pentru o spalare corecta a mainilor; Dansul, remediul pentru imbatranirea creierului – motivele pentru care e bine sa dansam; Riscurile injectiilor cu acid hialuronic

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Cat timp este necesar pentru o spalare corecta a mainilor? Oamenii trebuie sa se spele pe maini minimum 20 de secunde, pentru a se asigura ca au fost indepartate toate virusurile si bacteriile periculoase care pot provoca gripa, infectii sau probleme ale stomacului, sustin experti britanici. „Nu toata lumea se spala pe maini in mod temeinic. Chiar daca omul nu este afectat de bacilii pe care ii poarta, daca nu se spala corect, el poate sa-i transmita altora si sa le provoace probleme. Sunt deosebit de vulnerabili copiii si varstnicii, pentru care se poate impune prescrierea de antibiotice”, sustin specialistii de la Societatea Regala Farmaceutica. Un sondaj efectuat in Marea Britanie cu participarea a 2.000 de persoane arata ca 84% dintre acestea nu isi spala mainile suficient, conform Rador. Peste cincizeci de procente dintre participanti la sondaj au recunoscut ca nu s-au spalat pe maini, nici chiar dupa ce au mangaiat animale, informeazadescopera.ro.

Dansul previne imbatranirea creierului! Motive pentru care e bine sa dansam. Monotonia zilelor a devenit apasatoare si visezi la o noua activitate care sa-ti coloreze viata? Dansul e un hobby ritmat ce te provoaca sa-ti depasesti limitele si te ajuta sa te cunosti mai bine. Dansul inseamna ritm, miscare, intrare in armonie cu ceilalti dimprejur. Nu exista societate umana care sa nu cunoasca aceasta forma de a intra in armonie cu ceilalti. Dansul e parte a selectiei naturale. La nenumarate specii, masculul e cel care performeaza un dans ritual si nuptial de atragere a partenerei. Abilitatile „dansante” sunt o demonstratie pentru ea de calitati adaptative, o parada a frumusetii fizice a barbatusului si un comportament de curtare. Asadar, daca pana si la insecte s-a observat acest comportament, cu siguranta ca el nu este unul lipsit de semnificatii, spunepsychologies.

Riscurile injectiilor cu acid hialuronic. Injectiile cu acid hialuronic, o proteina prezenta in mod natural in dermul tuturor organismelor, au devenit extrem de populare in randul doamnelor care vor sa scape de riduri sau sa-si mareasca buzele. Insa la fel de populare sunt si complicatiile si reactiile adverse ale procedurii. Acidul hialuronic este o substanta care are rolul de a lega moleculele de apa si de a mentine nivelul de hidratare a pielii. In mod natural, productia de acid hialuronic scade dramatic dupa 30 de ani, pielea capata un aspect uscat, subtire, flasc. O solutie pentru atenuarea ridurilor este injectarea de acid hialuronic in zonele cu probleme. Se foloseste o substanta identica in proportie de 99% cu ce produce organismul in mod normal. Acest acid retine de 1.000 de ori mai multa apa, iar pielea astfel hidratata imbatraneste mai greu si nu se mai rideaza. Tot acid hialuronic se injecteaza la nivelul buzelor, pentru a le face mai pline, redefinite, conturate. Efectul este imediat si se mentine pana la 18 luni, ne spune dr. Andrei Martin, medic specialist in chirurgie plastica, reparatorie si microchirurgie reconstructiva, spuneClick.

De ce iti vine sa mergi la toaleta atunci cand ai emotii? Aceasta intamplare (neplacuta) este extrem de comuna, conform doctorului Tom Chi, profesor de urologie la Universitatea California din San Francisco. Intr-o situatie tipica, atunci cand nu te simti emotionat, vezica este relaxata pe masura ce se umple cu urina provenita din rinichi. In acelasi timp, sfincterul este strans pentru a nu lasa urina sa curga, scrie Live Science. O vezica sanatoasa poate tine aproximativ jumatate de litru de urina. La umplerea acesteia, vezica trimite un semnal prin coloana pana la creier care transmite senzatia bine cunoscuta de toata lumea. Odata ce persoana este pregatita, vezica se contracta, permitand lichidului sa iasa. Contractia aceasta apare si atunci cand o persoana are emotii, cel mai probabil deoarece corpul intra intr-o stare de tensiune maxima. Acest raspuns al organismului poate asadar stimula nevoia de a te elibera, conformdescopera.ro.

10 vitamine esentiale pentru a trece cu bine de sezonul rece. Odata cu venirea lunilor reci, si energia parca dispare incet incet, apar racelile si dureri ale articulatiilor. Desi sunt suferinte comune, putine dintre noi stiu ca acestea sunt cauzate de carente de vitamine sau de minerale. De aceea, ai grija sa isi faci stocul de 10 vitamine esentiale pentru a trece frigul cu bine. Vitamina C – Intotdeauna recurgi la Vitamina C daca simti ca te paste o raceala. Dar nu numai atunci trebuie sa faci asta. Pe timpul perioadei reci a anului, mai ales in lunile de iarna, trebuie sa iti stimulezi sistemul imunitar cu aceasta vitamina. Astfel iti ajuti vasele de sange sa ramana sanatoase, la fel si oasele si tii la distanta raceala si gripa. Fierul – Un organism cu carenta de fier se poate simti foarte slabit pe timpul perioadei reci. Asta este cu atat mai important pentru femeile care au perioade incarcate acasa sau la munca. Suplimentele cu fier pot revigora energia, ajuta plamanii sa se oxigeneze mai bine, ajuta la buna functionare a splinei, muschilor si celulor, potrivitlibertatea pentru femei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro