Sari direct la conținut

Utile:Ti se crapa colturile gurii? Afla de ce si cum le tratezi; Galbenelele, bune pentru amigdalita si fiere; Oua umplute – 11 retete de oua umplute

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Ti se crapa colturile gurii? Afla de ce si cum le tratezi.Buzele noastre sunt supuse zilnic unor factori externi si interni ce le pot afecta sanatatea. Cea mai frecventa afectiune este cheilita. Aceasta include leziunile si inflamatiile de la nivelul buzelor cum ar fi ranile de la colturile gurii, acele crapaturi sau fisuri dureroase ce se vindeca cu greu. Aceste crapaturi mai sunt cunoscute ca zabaluta sau perles. Carentele de fier, zinc, vitamina B6, vitamina B12, riboflavina sau alergiile pot fi sursa aparitiei acestei afectiuni. Soarele, vantul, produsele cosmetice, alimente reci, calde sau picante pot contribui la inrautatirea cheilitei, potrivitUnica.

Galbenelele, bune pentru amigdalita si fiere.Bine cunoscutele galbenele se folosesc de sute de ani in medicina populara, in special pentru afectiuni biliare si intestinale. Au actiune antiinflamatoare, antiseptica, antimicrobiana, cicatrizanta, stimuland vindecarea si regenerarea tesuturilor. Manifestate prin dureri in partea dreapta, imediat sub coaste, greturi, gust amar, balonari, varsaturi, crizele de fiere pot fi alinate cu galbenele. Florile au rol antiinflamator, sedativ. Stimuleaza secretia bilei si evacuarea acesteia. Peste doua lingurite de planta uscata toarna o cana cu apa clocotita. Lasa sa se infuzeze 15 minute, apoi bea pe parcursul unei zile, inaintea meselor. Infuzia nu e recomandata femeilor aflate in ultima perioada a sarcinii. Lichidul este bun si contra colecistitelor – inflamatii acute sau cronice ale peretelui vezicii biliare, scrieClick.

Oua umplute – 11 retete de oua umplute.Retete de oua umplute. Ouale umplute sunt un aperitiv usor de preparat si destul de rapid, atragatoare ca aspect, dar si ca gust. La oua umplute putem apela oricand, fie ca vrem o masa festiva, fie ca vrem pur si simplu o masa vesela si frumos decorata in familie sau cu prietenii, relateazaLibertatea.

Boala Sigura. Pericolul care vine din aer. „Prezenta unor concentratii crescute de poluanti, sau timpul crescut de expunere, poate determina simptome sau chiar boli. Sunt afectate, in principal, sistemul respirator si imun (raspunsul inflamator), dar determina numeroase alte afectiuni, cum ar fi boli cardiovasculare sau chiar cancer. Bolnavii cu probleme pulmonare sau c ardiovasculare deja existente, copiii si varstnicii sunt cei mai susceptibili la efectele poluarii. Dar si persoanele sanatoase, in cazul unei expuneri prelungite sau la concentratii mari, pot prezenta semne si simptome”, ne atrage atentia specialistul. Conform unui studiu al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, la nivel mondial se apreciaza un numar de 3 milioane de decese datorate poluarii aerului. Contactul cu un aer poluat are efecte imediate, dar si pe termen lung: Efecte imediate: iritarea ochilor, a nasului, a gatului, dureri de cap, ameteli, oboseala, inflamarea mucoasei tractului respirator. „Adesea sunt de durata scurta si tratabile. Severitatea lor depinde de varsta, bolile asociate si sensibilitatea (reactivitatea) individuala. La persoanele cu astm bronsic pot declan- sa sau agrava o criza de bronhospasm. In cazul poluantilor biologici sau chimici se poate produce o sensibilizare dupa expunere repetata sau la concentratii mari”, spune Prof. Dr. Florin Dumitru Mihaltan, informeazaDoctorul Zilei.

Cum se curata corect salteaua. Sfaturi utile pentru o ingrijire impecabila.Salteaua este foarte importanta pentru imbunatatirea somnului de noapte, de aceea este bine sa faci o investitie in saltea si sa incerci sa o ingrijesti cum se cuvine dupa achizitionarea ei. Salteaua este foarte importanta pentru imbunatatirea somnului de noapte, de aceea este bine sa faci o investitie in saltea si sa incerci sa o ingrijesti cum se cuvine dupa achizitionarea ei. Nu este greu sau imposibil sa ai o saltea de calitate, pe care sa o pastrezi cat mai mult timp ca noua. Iata ce trebuie sa faci sa ingrijesti si sa cureti corect salteaua. La cumparare, nu arunca instructiunile saltelei, producatorii pot recomanda tot ce trebuie sa stii pentru a-i prelungi viata cat mai mult saltelei de pat. Apoi, este nevoie sa pui salteaua pe o suprafata cat mai neteda si neinclinata, pentru a evita deteriorarea ei timpurie, scrieClick.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro