Sari direct la conținut

VIDEO Bombardament israelian la Beirut. Cel puțin zece ținte au fost lovite

HotNews.ro
VIDEO Bombardament israelian la Beirut. Cel puțin zece ținte au fost lovite
Bombardament israelian la Beirut Foto: Hussein Malla / AP / Profimedia

Agenţia de presă libaneză Ani a anunţat miercuri seara zece lovituri israeliene în suburbiile de sud ale Beirutului, bastion al mişcării islamiste Hezbollah, după un apel al Israelului adresat locuitorilor de a evacua mai multe zone, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Numărul total de raiduri lansate în această seară de forţele aeriene inamice în suburbiile de sud este de 10 până acum”, a raportat Ani, în timp ce imaginile difuzate de AFP au arătat o explozie uriaşă urmată de explozii mai mici în această zonă.

Pe de altă parte, Hezbollah a susţinut miercuri că a lovit cu rachete un sit industrial militar din suburbiile Tel Avivului, în centrul Israelului. Mişcarea islamistă libaneză susţinută de Iran a declarat că a lovit un sit „de industrii militare de la periferia oraşului Tel Aviv” şi că „a lovit ţinta cu precizie”.

Armata israeliană a anunțat, miercuri dimineață, uciderea a trei comandanți Hezbollah și a 70 de luptători, în ultimele 48 de ore. Anunțul a venit la o zi după ce armata a confirmat uciderea Hashem Safieddine, considerat posibilul succesor al lui Hassan Nasrallah la cârma Hezbollahului. De asemenea, Israelul a cerut civililor libanezi să plece din mai multe zone din Tyr, un oraș-port important din Liban care este vizat acum de operațiunile armatei.

În ultima lună, Israelul a intensificat dramatic războiul din Liban împotriva Hezbollah, o grupare militantă susținută de Iran, care a atacat Israelul în sprijinul palestinienilor. Israelul a lansat o ofensivă terestră și a ucis cea mai mare parte a conducerii Hezbollah în atacuri aeriene care au dus la strămutarea a 1,2 milioane de persoane.

Israelul a promis, de asemenea, că se va răzbuna pe Iran pentru un atac cu rachete efectuat pe 1 octombrie în sprijinul Hamas și Hezbollah. Tensiunile au crescut în regiune în așteptarea răspunsului Iranului, de teama declanșării unei noi escaladări sau că răspunsul Israelului ar putea viza infrastructura petrolieră și ar putea crește prețurile globale ale petrolului.

INTERVIURILE HotNews.ro