Sari direct la conținut

VIDEO Ce este proiectul Astra de la Google și cum poate duce folosirea inteligenței artificiale la un alt nivel

HotNews.ro
Seful Google la conferinta dezvoltatorilor, Foto: Google
Seful Google la conferinta dezvoltatorilor, Foto: Google

​Google a prezentat cele mai noi aplicații de AI generativ la care lucrează, iar cel mai interesant anunț este legat de „proiectul Astra” unde un „agent” conversațional foarte avansat răspunde în timp real la întrebări, în funcție de locul spre care îndrepți camera telefonului.

Dacă filmezi un peisaj îți poate descrie părți din el, iar dacă filmezi o zonă cu multe obiecte și elemente, te poate ajuta să găsești ceva exact.

În demonstrația prezentată de Google se poate vedea cum o persoană îndreaptă camera smartphone-ului spre diverse obiecte și îi pune prin viu grai întrebări acestui nou agent de AI generativ ce are la bază o versiune nouă a modelului Gemini.

Îl poți întreba ce sunt diverse lucruri de pe birou, îl poți întreba ce ar trebui completat în grafice ca ele să fie mai bune și te poate ajuta să găsești lucruri pe care le-ai căutat fără succes. O altă parte a demonstrației arată cum poți îndrepta camera spre peisajul exterior și poți întreba noul agent conversațional ce clădiri sunt acelea.

Google spune că Astra este un agent „multimodal„ fiindcă îl poți întreba element de text, de audio și de video, în timp real, iar răspunsurile vor fi din ce în ce mai bune.

Google spune că Agent Astra poate răspunde și la întrebări tehnice dacă, spre exemplu, îi arăți scheme sau diagrame, și îi pui întrebări la obiect despre conținutul lor și despre ce lipsește.

Ideea este ca proiectul Astra să poată furniza mai multe informații utile, în timp real (datorită avansului la nivelului AI-ului generativ), decât aplicațiile de realitate augmentată precum Google Lens.

Astra va fi adăugat diverselor aplicații, însă în pași mici.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro