Sari direct la conținut

VIDEO Donald Trump a explicat de ce îl menționează frecvent pe Hannibal Lecter la mitingurile sale

HotNews.ro
VIDEO Donald Trump a explicat de ce îl menționează frecvent pe Hannibal Lecter la mitingurile sale
Donald Trump s-a referit de multe ori la Hannibal Lecter în timpul campaniei electorale pentru alegerile din noiembrie, FOTO: Colaj Hotnews. Fotografii: Profimedia și Shutterstock

Fostul președinte american Donald Trump a explicat numeroasele referințe pe care le-a făcut în timpul mitingurilor sale electorale la Hannibal Lecter, criminalul în serie fictiv imortalizat de Sir Anthony Hopkins în filmul „Tăcerea Mieilor” din 1991, relatează The Daily Beast.

„Știți când mă refer la Hannibal Lecter, știți despre cine vorbesc”, le-a spus Trump susținătorilor săi într-un eveniment de tip „town hall” organizat în Pennsylvania, unul dintre statele americane al căror vot s-ar putea dovedi decisiv la alegerile prezidențiale din 5 noiembrie.

„El era dus cu pluta”

Trump a explicat apoi că referința este una la valurile de migranți care traversează ilegal granița de Sud a SUA, mulți dintre ei „din ospicii și spitale de nebuni”. „M-am gândit că e mai bine decât să risipești o grămadă de cuvinte să spui doar ‘Hannibal Lecter’, nu îl vrem”, a explicat el.

Fostul președinte a făcut comentariul într-un răspuns mai amplu pe care l-a dat după ce a fost întrebat ce măsuri ar lua pentru a reduce inflația în cazul în care revine la Casa Albă după alegerile de luna viitoare.

El și-a exprimat, totodată, nemulțumirea față de atenția pe care mass-media a acordat-o referințelor sale la personajul din cartea „Tăcerea mieilor”, publicată în 1988 și imortalizată pe marele ecran trei ani mai târziu, cu Sir Anthony Hopkins în rolul criminalului în serie canibal.

„Este o modalitate [a presei] de a umili, ei spun ‘Hannibal Lecter, de ce l-ar menționa pe [Hannibal Lecter]?’. Ei bine, știți de ce, fiindcă el era dus cu pluta și avem oameni duși cu pluta care vin în țara noastră”, a declarat Donald Trump la mitingul electoral ce a avut loc în localitatea Oaks din Pennsylvania.

Numele lui Hannibal Lecter a apărut și în discursul ținut de Trump la RNC, dar și în dezbaterea cu Kamala Harris

Trump l-a menționat pe Lecter inclusiv în discursul pe care l-a ținut la Convenția Națională Republicană și în care a acceptat oficial nominalizarea partidului pentru a fi candidatul său la alegerile prezidențiale, la doar câteva zile după ce a supraviețuit unei tentative de asasinat la un miting din Pennsylvania.

Referințele sale la personaj, care i-au nedumerit pe mulți observatori ai campaniei electorale din SUA, au fost speculate și de contracandidata sa democrată Kamala Harris în timpul dezbaterii televizate pe care cei doi au avut-o în 11 septembrie.

„Este un lucru chiar interesant de urmărit. Veți vedea în timpul mitingurilor sale că vorbește despre personaje fictive ca Hannibal Lecter, va vorbi despre ‘mori de vânt care provoacă cancer’, și ce veți observa de asemenea este că oamenii încep să plece devreme de la mitingurile sale din cauza oboselii sau a plictiselii”, a spus Harris.

Gwenda Blair, o jurnalistă și autoare americană care a scris două cărți despre Trump și familia sa, a declarat luni pentru The Washington Post că aceasta este o modalitate a candidatului republican de a „ridica miza” atacurilor sale la adresa migranților ilegali.

Ei „nu sunt doar criminali, violatori, pe care Trump a început să îi folosească încă din 2015… dar haide să aruncăm și un canibal în grup”, le-a spus ea jurnaliștilor de la The Post.

INTERVIURILE HotNews.ro