Sari direct la conținut

​VIDEO In ce stadiu sunt lucrarile de extindere la doua benzi pe sens a Centurii Capitalei intre Chitila si Autostrada A1: "Pana la finalul anului traficul va fi deschis pe toate benzile"

HotNews.ro
Proiecte europene, Foto: Hotnews
Proiecte europene, Foto: Hotnews

​Lucrarile la extinderea Soselei de Centura a Capitalei la doua benzi pe sens, pe cei 8,7 km intre Chitila (DN7) si A1 Bucuresti-Pitesti sunt in grafic, iar pana la finalul anului traficul va fi deschis pe toate benzile, sustine directorul Companiei de Drumuri, Catalin Homor, dupa o vizita pe santierul proiectului contractat de aproape sase ani. Desi lucrarile au inceput in 2013, iar proiectul s-a impotmolit de numeroase ori si mai multe termene de finalizare au fost depasite, autoritatile de la drumuri vor sa deschida circulatia pe toate benzile inca din acest an, iar apoi intreg proiectul sa fie gata in luna mai 2017. Pana atunci in anumite zone se va circula cu restrictii sau devieri locale. Probleme inca mai sunt inca si acum cu exproprierile, doi dintre proprietarii expropriati refuzand sa elibereze terenurile.

Pe cei 8,7 km din Centura Bucuresti intre DN7 (Chitila) si A1 se va putea circula pe patru benzi, cate doua pe sens, la finele acestui an, urmand ca intreg proiectul inceput inca din 2013 sa fie finalizat in mai 2017. Pe anumite portiuni, de la deschiderea traficului pe patru benzi, vor fi restricitonari si devieri locale, iar in anumite puncte circulatia se va desfasura pe suprafete de beton, pana cand se va putea asterne asfaltul final la inceputul anului viitor.

Aflat in vizita pe santier, directorul Companiei de Drumuri (CNADNR), Catalin Homor, a precizat ca lucrarile sunt in grafic si ca deschiderea traficului pe cate doua ebnzi pe sens se va face pana la finalul anului, desi inca mai sunt cateva zone cu probleme, in special pe partea de exproprieri.

„De la inceputul anului ne-am angajat ca pana la sfarsitul anului vom reda traficului cele patru benzi pe acest sector de centura. Suntem in grafic. Lucrarile integral vor fi finalizate in luna mai 2017, dar traficul va fi deschis la doua benzi pe sens la finalul acestui an. Vor fi lcurari adiacente. Pe zona cea mai complicata a tronsonului, in zona apeductelor, se va circula pe o suprafata de beton, urmand ca la inceputul sezonului de lucru in 2017 sa fie finalizat la nivel de asfalt”, a declarat Directorul General al CNADNR, Catalin Homor.

„In luna iunie problema exproprierilor a fost rezolvata in proportie de 99%. In continuare mai sunt doi proprietari care refuza sa ne dea acces, cu toate ca exproprierea a fost facuta. In consecinta vom executas o executare silita”, a mai spus Homor.

Potrivit CNADNR, in prezent se lucreaza la:

– Relocarea utilitatilor in zonele Titan Mar, Mega Company si Remat Holding;

– Executia lucrarilor necesare in vederea finalizarii sensurilor giratorii de la Dragomiresti, Remat si Petrom;

– Rampa de la Pod Chitila;

– Pasajul peste apeducte in zona Mega Company.

Astfel, pe o lungime de 8,695 km stadiul fizic este de 55%. Conexiunile sunt:

– A1 Bucuresti – Pitesti;

– DN7 Bucuresti – Targoviste – Pitesti – Ramnicu Valcea – Sibiu – Deva – Arad;

– DJ 601A Bucuresti – Rosu – Chiajna – Dragomiresti Deal – limita judetului Giurgiu.

„De asemenea, pentru cele doua probleme majore care au stat in calea evolutiei lucrarilor, respectiv eliberarea amplasamentelor de catre diversi proprietari persoane fizice/persoane juridice si finalizarea lucrarilor de largire la 4 benzi in zona pasajului peste apeductele Arcuda I, II si III ale APA NOVA, km 57+740, au fost gasite solutii. In acest sens, la inceputul lunii septembrie 2016, se va finaliza procedura de expropriere prin emiterea incheierii de intabulare pentru coridorul de expropriere situat pe raza administrativa a UAT Chitila. In acelasi timp vor fi defrisati pomii marcati si a fost stabilita si solutia pentru devierea traficului in zona pasajului de la km 57+740 in vederea finalizarii lucrarilor de largire, la 4 benzi, a partii carosabile”, transmite Compania de Drumuri.

Lucrarile de modernizare si largire a Centurii Bucuresti intre DN7 si A1 sunt executate de catre catre Asocierea S.C. DELTA A.C.M. 93 S.R.L. – AZVIRT LLC – S.C. MAXIDESIGN S.R.L. si au o valoare totala a contractului de 106,7 milioane lei lei (fara TVA), adica circa 24 milioane euro. Contractul a fost semnat in 2011, insa lucrarile au inceput efectiv in 2013 si s-au impotmolit pe parcurs.

Info plus: Chinurile facerii Centurii de Nord a Bucurestiului: Unul din cele doua contracte de modernizare a fost reziliat, la peste doi ani de la atribuire. Ce se intampla cu toate punctele „problema” de pe tronsonul modernizat si inaugurat deja de patru ani

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro