Sari direct la conținut

VIDEO „Încă un pod minus”. Forțele aeriene ucrainene anunță că au dat o nouă lovitură armatei ruse în regiunea Kursk / Momentul „bombardamentului de precizie”

HotNews.ro
VIDEO „Încă un pod minus”. Forțele aeriene ucrainene anunță că au dat o nouă lovitură armatei ruse în regiunea Kursk / Momentul „bombardamentului de precizie”
Distrugerea unui pod-cheie din regiunea rusă Kursk. Captură foto de pe o filmare difuzată de forțele armate ucrainene duminică, 18 august 2024. Suras foto: Ukrainian Armed Force / AP / Profimedia

Forțele ucrainene au lovit un alt pod în regiunea Kursk din Rusia, în încercarea de a întrerupe operațiunile de luptă și rutele de aprovizionare ale trupelor Moscovei, au anunțat duminică Forțele Aeriene ucrainene, potrivit agenției France Presse.

Lovitura pare să vizeze un pod care traversează râul Seim în apropierea satului Zvannoye, situat la aproximativ 15 kilometri (nouă mile) nord de granița cu Ucraina, notează AFP.

„Încă un pod minus. Aviația Forțelor Aeriene continuă să priveze inamicul de capacitățile logistice, prin bombardamente aeriene de precizie”, a afirmat comandantul Forțelor Aeriene ucrainene, Mikola Oleșciuk, într-un anunț publicat pe aplicația de mesagerie Telegram.

El a publicat o înregistrare video, suprinsă cel mai probabil din dronă, cu o explozie uriașă care sfâșie podul și lasă o ruptură mare pe acesta.

Nu este clar când a avut loc atacul. Bloggerii militari ruși au distribuit sâmbătă fotografii ale unor distrugeri care par să fie de pe același pod.

Ucraina a anunțat vineri seară târziu că a distrus un alt pod în apropierea orașului Glușkovo, ambele traversând râul Seim.

Kievul a lansat un atac transfrontalier fără precedent în regiunea rusă Kursk pe data de 6 august.

Sâmbătă, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că armata sa îşi întăreşte poziţiile în Kursk, Kievul susţinând că a cucerit între timp 82 de localităţi şi 1.150 de kilometri pătraţi din teritoriu.

Distrugerea celor două poduri lasă armatei ruse opțiuni limitate pentru a traversa râul Seim în districtul Glușkovsky, potrivit bloggerilor militari ruși.

Urmăriți cele mai recente evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro

INTERVIURILE HotNews.ro