Sari direct la conținut

VIDEO Traian Basescu, despre Victor Ponta: Prost/ pisicut/ cinic/ mitoman, e bolnav cum e Crin Antonescu bolnav de somn. Un om prea mic pentru functia sa, santajabil de Voiculescu / Viitorul premier trebuie sa fie responsabil, pro-european, capabil sa faca fata crizei economice

HotNews.ro
Traian Basescu la "Sub semnul intrebarii", Foto: Captura B1TV
Traian Basescu la "Sub semnul intrebarii", Foto: Captura B1TV

Traian Basescu a declansat marti seara un atac dur la adresa premierului Victor Ponta, pe care il acuza ca este „mitoman” asa cum Crin Antonescu este „bolnav de somn”. El a sustinut, la B1 TV, ca Ponta a refuzat, intr-o sedinta CSAT, majorarea bugetului Apararii, si a avertizat ca va publica acest fragment de stenograma daca primul ministru il va contrazice. Basescu a facut si citeva aprecieri despre viitorul premier, spunind ca trebuie sa fie responsabil, pro-european, „un om politic puternic, pe care trebuie sa-l urmeze grupul parlamentar„.

Presedintele Traian Basescu a fost invitat marti seara la emisiunea „Sub semnul intrebarii”, difuzata de B1TV.

Declaratii Traian Basescu:

Sunt doua variate: anul se poate incheia in liniste sau in nelistie, astea sunt cele doua solutii. Optiunea mea este o solutie care sa dea pespectiva Romaniei, o solutie pro-europeana. M-as autocondamna daca as accepta formarea unui guvern antieuropean sau care sa distruga ce s-a construit timp de 8 ani.

Robert Turcescu: Cu ce instrumente masurati daca o echipa guvernamentala are o atitudine anti-europeana?

Traian Basescu: Cu instrumentele trecutului, fiecare stie ce a facut in perioada premergatoare alegerilor, si cu flerul pe care poti sa il ai vizavi de un om.

Pana acum, singurul premier pe care l-am desemnat si a ramas loial relatiei, nu loial mie, a fost Emil Boc. In rest, Calin Popescu Tariceanu l-am desemnat dupa care a scos partidul aliat din guvernare si a dat mana cu PSD. I se reproseaza lui Crin Antonescu ca a dus PNL in PSD. Nu acest lucru l-a facut Tariceanu, daca e sa fim cinstiti. El a fost cel care a si refuzat intrarea in guvernare in 2008 conditionand-o de functia de prim-ministru. Nu stiu daca va dati seama ce simte un presedinte caruia i se cere sa mai numeasca o data un premier care a participat cu toata forta la supendarea lui din functie.

R. Turcescu: Ce simte?

T. Basescu: Dispret. Un om care crede ca un presedinte e o masinarie, care n-are suflet, n-are sentimente, n-are nimic, i se cer aspiratii inalte de barbat de stat ca sa numeasca in functie de prim-ministru pe unul care l-a suspendat o data. E greu…

R. Turcescu: Dar in politica se spune ca trebuie sa inghiti si cate o broasca raioasa…

T. Basescu: Da, dar nu trebuie sa inghiti porci. O broscuta mai merge, da un porc e greu de inghitit.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/player’; if(typeof flowplayer == ‘undefined’) { document.write(”); } var domain = document.domain; var domain_split = domain.split(‘.’); var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1]; document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/b7a3fe503c42d36ebffabf51da578c7b/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”)); content channel

Am mai imbatranit si eu, nu mai sunt la 54 de ani, am 62 deja si voi reusi sa gasesc o solutie care in primul rand prevalent pleca de la mentinerea directiei tarii, orientarea vest, consolidarea parteneriatului cu SUA. Nu as vrea sa vina niste politicieni lipsiti de maturitate care sa distruga constructia asta, as considera irosite cele doua mandate, opt ani de munca.

Trebuie sa dau Cezarului ce e al Cezarului: impreuna cu Emil Boc am gasit solutia, dar cei care au rezolvat problema sunt romanii, de asta azi romanii nu stau cum asteapta Grecia, ne mai da cineva bani sa platim salariile si pensiile?

Au fost si sacrificii politice, stiam ce pierdem, dar stiam ca nu-l pot lasa singur, era lipsit de fair play, voi guvernul trebuie sa rezolvati problema, eu plec la munte.

A fost si o lipsa de suport mediatica teribila, si neintelegerea poate a presei, poate ca inainte sa luam acele masuri era bine sa ii pregatim pe romani, dar nu era timp, era timpul deciziilor. Ar fi fost usor sa spunem le amanam si crestem cota unica, dar asta mai lipsea economiei, sa-i mai marim si fiscalitatea

Nu avem pericolul de a nu plati pensiile si salariile in 2013 atat timp cat ne pastram echilibrele macroecomice, la Finante exista si o rezerva consistenta.

Totul este, si aici apreciez ca actualul guvern nu a luat masuri populiste excesive inainte de alegeri. Au facut ce se angajase Guvernul Boc, sa dea salariile inapoi, chestiunea cu cei 5% la pensii era o decizie a Curtii si trebuia respectata.

Avand in vedere ce urmeaza in 2013 e o chestiune de mare responsabilitate, ce premier va fi desemnat, un ministru responsabil, orientat spre vest, dar capabil sa faca fata crizei economice, care nu mai e o poveste, e o realitate.

Romania a avut din patru trimestre trei cu crestere negativa. Cine crede ca se poate pune pur si simplu un politruc care hamaie ziua intreaga la televizor si acopera lipsa de activitate cu ore intregi petrecute la televizor se inseala

Sunt multi oameni in politica care ar avea un asemenea profil. Am avut experienta tehnocratului MRU, un tehnocrat pierde repede sustinerea parlamentului, si mie imi e clar ca trebuie sa fie un om politic puternic, pe care trebuie sa-l urmeze grupul parlamentar

Marea dezbatere a demagogilor e despre bugetul 2014 – 2020 (al UE), dar cei responsabili nu au venit sa spuna am facut asta, am facut asta si din decembrie reluam platile.

Miza aici e, este puterea totala si resubordonarea institutiilor independente catre politic.

Or batalia mea, daca mi-a mai ramas vreu obiectiv major, e sa blochez aceasta tentatie.

De dimineata pana seara, lideri de la Antonescu si pana la Ponta, atacurile sunt pe ANI, pe CSM, pe justitie si serviciile secrete, iar ultima moda, pentru ca trebuia terfelita si justitia asta, e atacul la CSAT, si aici a inceput premierul Ponta, cu povesti despre CSAT, mizand ca nu se pot da stenogramele

Nicio clipa nu s-a discutat povestea cu ministerul.

Daca Romania nu avea platile blocate dupa ce guvernului nu a indeplinit conditiile birocratice ce trebuiau indeplinite nu aveam riscul sa avem si Trimestrul IV cu crestere negativa. Acum exista riscul sa-l avem.

Cand vine la mine, Victor Ponta e ca un pisicut, „da, da dl presedinte”, dupa ce iese si ajunge la Palatul Victoria sau se vede cu un microfon in fata vorbeste cum vedeti. De aceea il fac mincinos, si pentru CSAT, si pentru presa straina, ca are nevoie de imaginea mea externa.

Stiu ca pregatesc pentru 1 decembrie fluierasii la Arcul de Triumf. Sigur ca ma duc.

Ce sa cred despre un astfel de om? El e mitoman, e bolnav din punctul asta de vedere, cum e Crin Antonescu bolnav de somn el e mitoman. La CSAT s-a inflamat pentru ca am cerut suplimentarea banilor pentru armata.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/player’; if(typeof flowplayer == ‘undefined’) { document.write(”); } var domain = document.domain; var domain_split = domain.split(‘.’); var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1]; document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/051daf5d90d5008aa2487a1ba66278df/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”)); content channel

Dl Dobritoiu spusese ca e intr-o situatie dificila si eu am cerut suplimentarea fondurilor la rectificarea bugetara.

Problema a fost cand am cerut sa se dea niste bani armatei pentru cheltuieli materiale, pe buna dreptate armata cerand bani, pentru ca de cativa ani ii tinem cu 1,35 din buget. Toti ministrii de Finante au taiat de acolo. S-a ajuns la limita in care armatei trebuie sa ii mai dam niste bani

Am inteles pe urma, plecarea era o constructie facuta dinainte, orice am fi discutat iesea si isi spunea poezia. Are tupeul sa minta fara retinere. Uitati-va la declaratiile lui de pe o zi pe alta. Nu vrea sa discut despre ce a facut la prietenii coeziunii si ce a inteles el de acolo. Sper sa mai poata fi reparat.

R. Turcescu: Este posibila coabitarea cu Ponta?

T. Basescu: La suspendare, cand am inteles ca era nevoie de suspendare ca sa isi acopere povestea plagiatului care facea epoca in presa externa, mi-am dat seama ca acest om e prea mic, ca dimensiune politica si sufleteasca, pentru functia pe care o are. Nu i-a fost mila de tara.

El e un premier santajat, daca nu il asculta pe Voiculescu ii declanseaza Voiculescu o poveste de plagiat. El trebuie sa stea cuminte in bancuta sa iar eu nu vreau o tara condusa de Voiculescu, nu vreau asa ceva.

Despre imaginea externa a lui Victor Ponta

Cand sunt acolo nimeni nu vorbeste de primul ministru al tarii mele. Mereu va fac prim ministru, si pe primul ministru il fac presedinte, se intampla si altele. Sunt erori jurnalistice.

Romania a pierdut enorm. Marea intrebare e daca suntem un stat de drept sau mai au de asteptat. Aici raspunsul meu a fost mereu extrem de categoric, Romania e stat de drept. Cand politicienii nu i-au respectat Constitutia, institutiile au reactionat.

Eu cred ca institutiile astea au iesit mai consolidate din acest soc, problema e ca clasa politica e lipsita de credibilitate si accentul cade pe parlament.

Nu l-am inteles pe Mircea Diaconu. Banii nu merita sa fie o prioritate cand e vorba sa alegi intre reputatie si bani.

Daca s-ar fi dus acum sa negocieze bugetul, il astepta o surpriza foarte mare, nu discuta nimeni cu el, pentru ca el si-a anuntat veto-ul. „La urma l-ar fi intrebat, ramane veto, dl Ponta?” Ar fi fost intr-o situatie foarte dificila.

Arati ca esti prost cand faci asa ceva in UE. Inainte sa ajungi sa-ti trimiti buzduganul cu veto. Un contributor mai poate spune, dau bani prea mult, cum a fost Marea Britanie, care cerea 200 mld euro reducere.

S-a ajuns la o suta, nici unul nu sta pe roze acasa. Ne uitam la Franta ca e o mare economie, dar Franta cand se uita la Romania spune dl presedinte, tu ai doar 35% datorie din PIB, eu am 80%. Aproape acelasi lucru il spune si Germania.

Sunt lucruri la care trebuie sa privesti cu realism, pentru ca nimeni nu poate forta pe nimeni.

De exemplu, daca Romania ar castiga doar un miliard de euro in plus, nu ar fi o prostie sa spui veto? Noi primim niste bani gratuiti. Acest lucru il judeca cei care au aflat decizia guvernului de a spune veto. Nu exista limita obligatorie la contributii, ci una maxima, 1,23%.

Cat va fi acest procent in linii mari stiu, pentru ca 30 mld cat mai trebuie facute reduceri nu vor fi destinate strict Romaniei.

Vom avea una din primele trei cresteri. Oricat s-ar supara dl Ponta eu nu pot sa spun veto, pentru ca ni se da. Problema e sa fim si noi capabili sa luam banii astia.

Despre gradul de absorbtie

Am inceput sa mistificam si cifrele oficiale ale UE. Ea se comunica lunar tuturor statelor membre. E important pentru ca incep dezangajarile de fonduri. Daca pana la mijlocul lui decembrie nu se reiau platile pentru programele suspendare incep dezangajarile de sume, pe care le pierdem definitiv.

Daca acest domn va continua sa bata campii si nu se va ocupa de problemele reale ale Romaniei…

R. Turcescu: De ce l-ati nominalizat premier?

T. Basescu: Chiar credeam ca poate fi o solutie.

Am tinut cont de partide. Rezultatul a fost ca cam desemnat un premier nepotrivit, care a pus mai sus interesul lui si al partidului, de a lua voturi.

A facut showul cu Oltchim, deliberat, l-a construit. Cum va imaginati ca o astfel de companie poate fi privatizata pe persoana fizica? A vrut sa-l distruga pe Dan Diaconescu, ca nu are bani.

A pus conditii in care sa-l aduca pe Diaconescu in capcana si el a zis ca il va distruge, se pare ca Dan Diaconescu ia electorat de la PSD. Nu te joci in asemenea hal cu astfel de companii.

E de un cinism incredibil omul asta, la varsta asta atata cinism e prea mult.

Eu nu spun ca voi numi sau nu pe cineva. Ar fi anticonstitutional sa ma pronunt, dar am indurat prea multa mizerie ca presedinte de la acesti oameni si cred ca nu e corect sa o tin in mine la nesfarsit.

Dincolo de a fi sef de stat, poate bruma aceea care inca mai crede in presedintele ales vrea sa stie ce gandeste presedintele despre ce vede orice roman: minciuna, atacuri la presedinte, isi fac campania pe presedinte, spunand in acelasi timp ca presedintele a intrat in campanie.

Daca nu ar fi existat aceste atacuri, probabil as fi ramas intr-o neutralitate care mi-ar fi convenit mai mult. Acum s-ar putea face confuzia ca ajut ARD, vorbele astea nu ajuta ARD.

Ma uitam la cata meschinarie in atitudinea premierului, nu a fost la Bruxelles, dar a vrut sa dea impresia ca coordona ce se intampla acolo, habar nu avea ce se intampla acolo si complexitatea constructiei.

Daca ar intelege economie, ar fi facut ce trebuie sa salveze cresterea economica. De a doua zi se ocupa de absorbtia fondurilor.

Despre amenintarile cu suspendarea

Nu este responsabilitatea mea suspendarea, e a altora. Sa-si asume suspendarea si efectele ei si buna ziua.

Daca asta e optiunea romanilor, sa dea o putere absoluta cuiva, sa o dea, dar sa nu le para rau mai tarziu.

Am avut guvernul cu care am putut colabora, desi nu am putut sa le cer sa faca tot ce as fi vrut, dar am avut grija ca de ochii din cap de izolarea institutiilor statului de influenta politica.

Oamenii uita ca sunt primul presedinte care a dat serviciile de informatii unor politicieni din alte partide.

Nu cred ca Antonescu ar rezista la o astfel de presiune sau nu cred ca nu ar face pe placul partidelor. Eu nu am facut-o.

Marea mea problema in relatia cu USL nu este alta decat controlul institutiilor, al Justitiei in mod deosebit, al ANI, al serviciilor secrete. Daca le-as da asta, as avea liniste… dar nu as mai fi presedinte, as fi targovet de putere.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/player’; if(typeof flowplayer == ‘undefined’) { document.write(”); } var domain = document.domain; var domain_split = domain.split(‘.’); var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1]; document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/8ebfcf2f301608d019c816030b4a810e/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”)); content channel

Despre noile propuneri la DNA si Parchet

Trebuie asteptat documentul CSM. Este aviz negativ, stim toti.

Vom avea o discutie cu dosarele pe masa, am mai avut situatii cu aviz negativ si dupa discutia cu ministrul Justitiei am decis sa desemnez procurorul general.

Nu suntem la stadiul ca aceste institutii sa functioneze garantat indiferent cine e in fruntea lor, ele s-au consolidat

Va trebui sa am o discutie cu doamna ministru Pivniceru. Am mai avut o situatie cu aviz negativ de la CSM dar ministrul Justitiei m-a convins ca nu e bine sa resping propunerea pe care mi-o facuse.

Marturisesc ca nu regret ca am mers pe mana ministrului Justitiei cand am numit-o pe Kovesi.

Despre campania electorala

Mie mi se pare ca nu e campanie, sunt nauci tot

Probabil ca sunt parlamentari care vorbesc corect in colegiile lor, eu nu i-am vazut. E o avalansa de contradictii si contraziceri intre candidati, nimeni nu spune ce ii trebuie Romaniei.

Ce ii mai trebuie Romaniei: Legea sanatatii, legea salarizarii unice, reorganizarea administrativa, modificarea Consititutiei.

Reorganizarea administrativa e vitala pentru Romania, nu mai putem functiona pe perceptele administrative din 1960.

Se poate si cu si fara revizuirea Constitutiei. Nu ai decat sa spui la o regiune de asta mare judet, pastrand pentru partea de orgoliu local o formula.

Tot pe actuala Constituie se putea reduce numarul de parlamentari la 300. Ma uit cata ipocrizie la candidati care vorbesc de modificarea Constitutiei cand romanii au votat pentru reducerea numarului de parlamentari.

In urmatorul Parlament vom avea peste 500 de parlamentari. Pai noi am taiat salariile romanilor, am dat afara 300.000 de oameni, ca sa salvam din bani si domnii parlamentari cresc la 500 si. In ce tara traim?

Cum pot eu si oamenii care voteaza sa ii creada pe oamenii astia?

Cum te duci tu, parlamentar, in fata electoratului, sa-i spui mai dam un vot ca vreau sa-l ucid pe Basescu?

Documentul acela pe care il negau desi il semnasera cu Dogaru e document programatic, sa infranga deciziile CCR cu doua treimi, sa puna sub control Justitia. Ei asta vizeaza, sa-si aduca sub control Justitia prin modificarea Constitutiei.

Pentru mine Dogaru e un lider a unei miscari de a rezervistilor care au pierdut la recalcularea pensiilor. Dar oamenii politici nu trebuie sa coboare la aceste conditionalitati care fac rau Romaniei, credibilitatii Romaniei.

Premierul Ponta era suparat ca s-a facut audiere publica acelor 2 candidati, CSM-ul si-a permis, dupa domnul Ponta, sa faca publica audierea celor doi candidati. E de un interes public extreordinar cine va ocupa aceste functii.

Cei mai valorosi procurori au refuzat sa participe la concurs, din cauza modului in care s-a organizat concursul

Nu poti sa imi bagi pe gat orice, ci trebuie sa fiu si eu de acord, trebuie sa ma convingi ca propunerile sunt valoroase.

R. Turcescu: Sunteti dezamagit ca dna Kovesi nu s-a inscris in concurs?

T. Basescu: Dna Kovesi nu avea nicio sansa daca intra in acest concurs. Era proscrisa, si ea si Morar, chiar daca participau la concurs. Nu li se dadea nicio sansa sa castige. Li s-a spus deschis „degeaba”, si de atunci au preferat sa nu se compromita.

(despre Ponta) Cand vine la mine, cand suntem intre noi doi se comporta ca un pisic, da, de acord, da, de acord.

Nu va spun prostii si sunt seful statului, acest om trebuia sa-i dau de pe fata masca, cand e in fata mea e ca un pisicut, cand e cu altii e zmeu.

Intre patru ochi e ca un pisic.

Cu Antonescu nu am discutat si ori de cat ori ne-am intalnit a fost foarte acid.

Antonescu are busola pierduta si o data cu asta a pierdut si orice sansa de a deveni presedintele Romaniei. Omul a ratat sansa. A avut sansa unei stagiaturi.

Despre bugetul pe 2013

In momentul de fata ambele tabere incearca sa convinga pe vorbe electoratul. Parca la ARD am mai vazut niste argumente economice.

Daca e ceva esential pentru 2013 e mentinerea status quo-ului macro, sa nu derapam.

La guvern ma asteptam nu sa vina cu acea carte groasa care e bugetul, ci cu cele doua pagini de sinteza.

Anul viitor au niste cheltuieli foarte serioase: intra etapa a doua a reintregirii salariilor. Conform mult-hulitei legi a pensiilor, trebuie sa indexeze pensiile anul viitor, si suma nu e mica, vorbim de 4-5%, in functie de inflatie.

E o directiva a UE care obliga ca din martie arieratele la plata datoriilor sa nu depaseaca 60 de zile.

Mai avem o mare problema, cea legata de proprietate, despagubirile.

CEDO spune faceti o lege acceptabila si atunci nu mai judecam dosarele de restituiri la CEDO. Suma variaza ca optiune, Finantele acrediteaza circa 17 miliarde, care nu trebuie platiti toti o data, ci in zece ani.

M-am resemnat cu popularitatea, ce vreti sa fac…Eu am castigat alegerile cu in jur de 50%, nu am avut niciodata 80%, am avut tot timpul jumatate de electorat impotriva mea, asta e viata in politica, nu poti guverna cu gandul la sondaje, pentru ca atunci iti duci tara de rapa.

Uneori ai de optat intre procente si tara si obligatia ta e sa optezi pentru tara, pierzi alegerile si te duci in opozitie. Eu ma duc acasa. Nu e o drama, mi-a dat soarta criza asta economica in timpul mandatului, a trebuit sa o duc in spate.

Despre eventualitatea unei demisii

Orice politician are intotdeauna varianta sa continue sau sa se opreasca. Deocamdata imi dau seama de riscurile care sunt si cat timp mai pot apara niste institutii raman sa le apar.

Daca oamenii astia nu ar fi atacat continuu institutiile statului, nu doar prin vorbe, ci si prin ordonante de urgenta, pentru ei democratia nu e mare lucru, doar puterea e importanta, s-a demonstrat ca acest risc de a face tandari institutiile statului exista si atunci am obligatia sa le apar atat cat pot.

Despre modificarea atributiilor CNA

Nu am vazut proiectul, dar iata ce inseamna sa nu ai un avocat al poporului, acum e un inlocuitor, un om al PSD.

Avocatul Poporului ar fi atacat, e clar ca sunt ori niste interese ale unor trusturi de televiziune ori dorinta de a pune sub control CNA-ul, ori amandoua.

Nu am vazut ordonanta

E clar ca ori sunt interese de cablisti, ori interesele lui Voiculescu si Ghita de la RTV, aici trebuie sa privim aceasta ordonanta.

Trebuie privita ca pe un abuz. CNA ii modifici legea maximal, daca era o urgenta, printr-o asumare de raspundere in Parlament sa poti primi o motiune de cenzura sau sa o poti supune controlului CCR. Printr-o ordonanta de urgenta, doar Avocatul Poporului poate contesta, si nu avem ce sa ne asteptatm de la dl Valer Dorneanu din acest punct de vedere.

(Intrebat ce ar vrea sa le mai spuna romanilor) Eu le-as spune romanilor un lucru foarte simplu: avem nevoie de un guvern eficient care sa continue modernizarea statului, legea sanatatii, reorganizarea administrativa, revizuirea constitutiei

In continuare absorbtia fondurilor e esentiala. Daca as fi premier in fiecare zi ii chemam pe toti de la autoritatile de management sa vad unde sunt cu rezolvarea conditionalitatilor.

Se incearca o distrugere a ceea ce am construit in relatiile externe. Chiar si negarea partenriatului strategic cu SUA.

Ei zic ca Basescu e in genunchi. Mie ca sef de stat nu si-a permis nimeni sa imi puna in brate o lista si sa imi spuna „execut-o”. Eu am fost partener egal in toate discutiile iar incercarea de a discredita si distruge parteneriatele strategice cu SUA, Marea Britanie, Polonia, sunt lucruri construite in mandatul meu.

Credeti ca mie imi place sa tip toata ziua, cand tipam procurorii sa isi faca treaba, judecatorii sa judece?

Mai urmeaza sa nege ca Romania a castigat in mandatul meu 10.000 de km patrati in Marea Neagra.

As vrea un Guvern care sa spuna: „Ce am stabilit in parteneraitul strategic cu SUA? Asta! Hai, agenda de implementare”. „Ce am stabilit in parteneraitul strategic cu Franta? Asta! Hai, agenda de implementare”, „Ce am stabilit in parteneraitul strategic cu Turcia? Asta! Hai, agenda de implementare”. Asta as vrea de la Guvern.

Si in conditiile astea ce sa imi spuna mie Ponta in politica externa, dl Turcescu?

Robert Turcescu: Miau

Traian Basescu: Miau

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro