Sari direct la conținut

VIDEO Viitură puternică pe un drum național din Tulcea. Mașini luate de ape

HotNews.ro
Vijelie in Tulcea, Foto: ISU Tulcea
Vijelie in Tulcea, Foto: ISU Tulcea

Traficul rutier este oprit, joi după-amiază, pe DN 22D, în zona localităţii Horia din judeţul Tulcea, din cauza unei viituri puternice, mai multe mașini fiind blocate în apă. Nouă persoane au fost scoase din autoturismele rămase blocate pe o insuliţă formată în urma inundaţiilor şi pe marginea drumului.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a anunțat că, pe DN 22D Tulcea-Brăila, la ieşirea din localitatea Horia, judeţul Tulcea, în urma unei viituri puternice traficul rutier a fost oprit pe ambele sensuri, mai multe mașini fiind blocate.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea a anunţat că două echipaje de pompieri intervin cu mai multe autorspeciale în zona în care au rămas blocate mașini.

„Patru persoane au fost evacuate dintr-un autoturism luat de viitură şi oprit într-un copac pe marginea drumului, trei persoane evacuate de pe o insuliţă formată în urma viiturii, iar alte două persoane recuperate de pe marginea drumului şi transportate în siguranţă într-o zonă ferită de inundaţii. Trei autoturisme au fost afectate de viitură, unul din ele fiind deplasat în interiorul localităţii”, a anunțat ISU, conform News.ro.

De asemenea, ISU Tulcea a transmis şi un mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din zonă:

  • „Dacă sunteţi într-o zonă inundabilă, îndreptaţi-vă spre locurile de refugiu cele mai apropiate, opriţi alimentarea cu energie electrică şi gaze naturale, pregătiţi-vă pentru o eventuală evacuare.
  • Respectaţi măsurile dispuse de autorităţi”.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o atenţionare Cod galben de inundaţii care vizează râuri din Dobrogea. Avertizarea este în vigoare de joi de la ora 11:00, până vineri, la ora 6:00, interval în care pe cursurile de apă din judeţele Constanţa şi Tulcea „se vor semnala scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi de niveluri”. De asemenea, în zonele vizate există probabilitatea depăşirii cotelor de atenţie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro