Sari direct la conținut

Votul la motiunea anti-Macovei nu va fi reluat

Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a declarat ca rezultatele votului inregistrate saptamana viitoare la motiunea anti-Macovei nu vor fi anulate. Vacaroiu spune ca la baza deciziei stau faptul ca rezultatul nu a fost influentat radical de neregulile sesizate si o prevedere din regulament care prevede ca votul poate fi contestat doar in sedinta in care a avut loc.

Senatorul PRM Dan Claudiu Tanasescu va trebui, insa, sa apara in fata Comisiei juridice, care trebuie sa-si prezinte pozitia privind acuzatia de vot dublu formulata de preprezentantii Aliantei D.A. Tanasescu a declarat inca o data, dupa sedinta Biroul Permanent al Senatului, ca nu a votat de doua ori, ci a jucat doar o farsa democratilor care urmareau cum voteaza fiecare parlamentar.

„Eu am facut acest gest care se cheama farsa pentru ca am vrut sa demonstrez ca se face politie politica si ca acestia urmaresc fiecare senator ce face. Ei au urmarit si cum s-au bagat bilele in urna, mai ales la liberali, sa vada daca ii tradeaza”, a afirmat senatorul PRM.

Primul efect al situatiei create la votarea motiunii va fi amenajarea unei cabine de vot in care senatorii sa-si poata exercita dreptul fara sa fie urmarit de camerele de luat vederi. „Exista una asemanatoare si in Franta”, a motivat Vacaroiu usurinta cu care s-a luat aceasta decizie.

Varianta cabinei de vot a aparut datorita scandalului provocat in sedinta Biroului Permanent de catre reprezentantii PRM, in frunte cu Corneliu Vadim Tudor. Acestora li s-a parut mai grav faptul ca un senator poate fi urmarit de cate ori voteaza, decat ca procesul vvotului poate fi viciat.

Pozitia de forta in care au incercat sa-si impuna senatorii PRM propunerea in cadrul Biroului Permanent al Senatului vine dupa ce unul dintre ei, Dan Claudiu Tanasescu, a fost surprins de camerele de filmat ale Senatului introducand doua pereche de bile in urne, la motiunea anti-Macovei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro