"We Will Be Victorious" au cantat vineri seara peste 17.000 de persoane in Piata Constitutiei
Muse, trupa cu peste 20 de milioane de albume vandute, peste 50 de premii primite, dintre care 3 Grammy, a sustinut vineri seara un concert in Bucuresti, sub egida Festivalului Rock The City, aflat la cea de-a 7-a editie. Englezii au cantat in Piata Constitutiei unele dintre piesele lor de rezistenta, dar si melodii de pe cel mai recent album al lor, „Drones”.
„Drones”” este albumul care ii readuce pe englezi in Romania dupa aproape un deceniu. Lansat in vara anului trecut si recent premiat la Grammy cu Best Rock Album, „Drones” a primit laude de la critici si public. Este un album concept, care spune povestea protagonistului prin relatarea diverselor stari pe care acesta le experimenteaza- de la abandon si pierderea sperantei la indoctrinarea de catre sistem ca drona umana.
Concertul din Piata Constitutiei a inceput la ora 21.24, iar britanicii si-au facut intrarea pe melodia „Psycho”.
La Bucuresti s-au auzit atat melodii de pe albumul cu care britanicii sunt in turneu mondial, „Drones”, dar si piesele de rezistenta ale trupei. Fanii Muse din Piata Constitutiei au fredonat vineri seara, printre altele, refrenele pieselor”Uprising”, „Supermassive Black Hole”, „Plug In Baby” si „Madness”. Melodia „Starlight” a avut cea mai buna priza la public.
Un public divers care a stiut cu exactitate la ce vine. Muse a adus in Piata Constitutiei si foarte multi fani din tarile vecine, care au venit in Romania in mod special pentru a-i vedea pe britanici.
Show-ul a fost incheiat cu piesa „Knights of Cydonia”, care ramane una dintre cele mai indraznete amestecaturi de sunete si idei din istoria formatiei. Englezii nu s-au intors la bis, desi publicul i-a ovationat minute in sir.
Britanicii de la Muse sunt niste artisti care isi respecta blazonul, iar vineri seara au tinut un show impecabil insotit de sunetul de chitara specific si inventat de Muse, de proiectii video si efecte vizuale hipnotizante. Sonorizarea insa a fost destul de slaba. In spatele scenei, la Normal Circle, volumul era atat de mic puteai auzi ce vorbesc cei din jurul tau, care in mare parte se plangeau de sonorizare.
La fel ca-n 2007, englezii nu prea au comunicat cu publicul roman obisnuit sa fie bagat in seama si usor deranjat cand nu se intampla acest lucru. Mattew Bellamy a salutat publicul cu un „Buna seara, Bucuresti”, iar tobosarul Dominic Howard le-a multumit fanilor spunandu-le ca este foarte fericit sa fie pentru a doua oara in Romania. Oamenii au venit, au facut un show de exceptie si au plecat.
Muse e o trupa cu o istorie deja de 22 de ani, desi faima lor e ceva mai recenta. In 1999 au lansat primul album, „Showbiz”, cel care avea sa treaca oarecum neobservat la vremea respectiva. Majoritatea concertelor lor aveau loc in orasul natal, Teignmouth (care continua sa fie una dintre destinatiile lor preferate in turnee).
Muse inseamna Matthew Bellamy, Dominic Howard si Christopher Wolstenholme. Acestia au supravietuit testului timpului, si-au gasit un public fidel, iar in 2001 a venit si succesul, odata cu lansarea albumului„Origin of Symmetry”de pe care si-au desprins si unele din cele mai mari hituri ale lor,Plug In BabysiNew Born, piese care i-a transformat in staruri rock, numai bune de umplut stadioane. Odata cu acest album a venit si eticheta de space rock asociata atat de mult cu Muse in ultimii ani.
Trupa a fost infiintata in Anglia, 1994, la Teignmouth, o localitate din comitatul Devon.
Festivalul Rock The City continua si sambata, 30 iulie. In cea de-a doua seara a festivalului, o alta trupa britanica, Iron Maiden, una dintre cele mai influente si longevive trupe de heavy metal din lume va fi cap de afis. Iron Maiden va sustine un concert la Bucuresti si va fi unul dintre ultimele show-uri din turneul „The Book of Souls 2016″ prin care trupa isi promoveaza albumul cu acelasi nume.