Sari direct la conținut

Weekend trending în București: 14 locuri cool unde să te oprești când ieși la plimbare prin Kiseleff

HotNews.ro
Mercato Kultur, București, Foto: Mercato Kultur/ Pagina de Facebook
Mercato Kultur, București, Foto: Mercato Kultur/ Pagina de Facebook

​În această ediție de „Weekend trending în București”, ne concentrăm pe zona Kiseleff, una dintre cele mai frumoase din Capitală, care și-a păstrat mult și din farmecul interbelic.

E un weekend plin în București. Între 3-5 iunie, mii de oameni sunt așteptați să migreze în partea de est a orașului pentru Festivalul SAGA. De aceea vor exista și restricții de circulație în zonele adiacente Arenei Naționale.

În același timp, e un nou weekend de străzi deschise, însă proiectul se mută, în acest sfârşit de săptămână, din centru în cartiere, mai exact în Bucureștii Noi, potrivit primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan. Astfel, în acest weekend Calea Victoriei şi Bulevardul Kiseleff nu devin pietonale.

Dacă ajungi totuși pe Calea Victoriei sau în zona Kiseleff, indiferent dacă o faci în weekend sau în oricare altă zi a săptămânii, iată o listă destul de cuprinzătoare cu locuri pe care merită să le vizitezi, pentru o cafea de specialitate, o bere artizanală, un brunch bun sau un desert surprinzător.

Ca orice zonă din Capitală care se respectă, în jurul parcului Kiseleff și pe străduțele din jur au apărut foarte multe cafenele de specialitate, care au în meniu multe alte lucruri bune pe lângă cafea. Shopron Gelato and Coffee (Barbu Ștefănescu Delavrancea 5) e un loc bun pentru a începe o plimbare pe Kiseleff.

Shopron Gelato and Coffee. FOTO: Facebook

De la Shopron te poți alimenta nu doar cu cafea bună, dar și cu gelato de la Sweetology. În plus, ești la câțiva metri de unul dintre puținele parcuri frumoase pe care ți le pune la dispoziție acest oraș.

Mai mult, în imediata apropiere mai există o cafenea de specialitate: Garage Cafe (Barbu Ștefănescu Delavrancea 7).

Mai trebuie menționat și că la câteva străduțe distanță există și Garage Cafe Roastery (Barbu Ștefănescu Delavrancea 39), locul unde prăjesc cafeaua cei de la Garage. Deci, aici poți să și descoperi mai multe despre acest proces și despre cafea în general.

IOCO (Nicolae Ionescu 13) este o cafenea de specialitate care s-a deschis recent chiar în spatele Spitalul Agrippa Ionescu. Găsești aici câteva mese la umbră și pe o străduță mai puțin știută, dar foarte frumoasă, numai bună de explorat. În plus, dacă ai băut deja o cafea și ai chef de ceva mai tare, poți încerca un gin tonic, arată într-un mare fel.

The Bus Specialty Coffee. FOTO: Facebook

Alte două cafenele de specialitate unde poți intra atunci când te plimbi prin Kiseleff sunt Jupiter Coffee Shop (Gheorghe Brătianu 8) și The Bus Specialty Coffee (Strada Ermil Pangratti 10). Prima se află în apropiere de Monumentul Eroilor Aerului. Pe lângă cafeaua de specialitate, mai poți încerca aici o bere de specialitate, prosecco, prăjituri sau alte produse de patiserie care merg bine cu cafeaua.

The Bus este în spatele Televiziunii Române și, dacă nu te-ai mai plimbat pe străduțele din zonă, e cazul să o faci, pentru că e o zonă foarte frumoasă. O să o recunoști imediat, pentru că o să observi dubița galbenă Volkswagen parcată aici (dacă nu e plecată pe la vreun festival), care servește drept cafenea mobilă. Locația fixă, deși mică, are un farmec aparte și o să vrei să o pui pe contul de Instagram.

Dacă am terminat cu cafeaua, după o rătăcire prin parc și pe la bulevard, e momentul pentru un brunch, așa că poți să te oprești la Victoriei Plaza (Aviatorilor 8), unde ai mai multe opțiuni, printre care 5ENSI, GastroLab, Japanos.

Însă, în fiecare weekend e aglomerație destul de mare aici. O alternativă cu mâncare și prețuri oneste este Clubul Țăranului Român (Monetăriei 3), dar și aici se poate întâmpla să dai peste aglomerație, iar mâncarea nu o să te dea deloc pe spate. Un plus ar fi că mai poți da peste un târg, expoziție sau proiecție interesantă de film, iar atmosfera este mai relaxată și boemă.

Real Foods Epic. FOTO: Facebook

O alternativă mai bună și mai retrasă este Real Foods Epic (Emanoil Porumbaru 72), băcănia micilor producători. Nu e vorba despre un simplu magazin cu produse locale, pentru că aici mai gătesc și Chef Nico Lontraș și Chef Johnny Șușală (aka 2Chefs). O fac direct cu ingrediente din oferta băcăniei, adică cu cele care provin de la mici producători locali și care, în cele mai multe cazuri, sunt din registrul bio/eco, fără conservanți și coloranți. Este locul ideal pentru un brunch delicios și sănătos, iar meniul îl poți consulta din timp aici.

Aubergine Aviatorilor (Ioan Cantacuzino 8) este un alt loc pe care e bine să-l ții minte când pornești la o plimbare prin zona Kiseleff. Acest restaurant este visul din copilărie al lui Chef Ronen Meri. Specificul este oriental, modern, oferind o experiență culinară condimentată, gustoasă și colorată. Există și o terasă generoasă și e bine de știut că de luni până vineri aici poți să te bucuri și de un office lunch (supa și fel principal) la doar 30 de lei.

Avocadoo 2. FOTO: Facebook

Așa cum spune și numele, Avocadoo 2 (Postelnicului 12) este Raiul iubitorilor de avocado și de mâncăruri care sunt gătite cu acest superfood plin de acizi grași monosaturați (adică cei buni), aproape 20 de vitamine și minerale. În plus, terasa în trepte de care dispune acest local este o atracție în sine.

Aproape de sfârșitul bulevardului Aviatorilor, se află Zexe Braserie (Aviatorilor 65), un loc creat de minunata Ana Consulea, cel mai renumit și priceput cofetar din oraș. Ana Consulea a studiat cofetăria în Franța, la Școala de Cofetari din Montbeliard, unde a avut șansa să învețe de la nume mari din cofetăria artizanală: Eric Vergne, Pierre Herme și Miackel Azouz.

După un an de cursuri intense, în 2012, Ana s-a întors în România, hotărâtă să schimbe gusturi și mentalități și să arate publicului din România că avem o cofetărie robustă și plină de personalitate.

În 2017, 2018 și 2019, a primit titlul consecutiv de „Cel mai bun Chef Cofetar din România”, la Gala Horeca Awards, iar în 2019, a primit titlul „Pastry Chef of the Year”, din partea ghidului galben Gault&Millau. În afară de deserturi cu adevărat deosebite, la Zexe Braserie găsești și un meniu de brunch foarte bun.

Zexe Braserie. FOTO: Facebook

Pe Kiseleff s-au tot ținut festivaluri de street food, dar în zonă există o terasă foarte frumoasă care este ca un festival de street food în miniatură și care funcționează în fiecare zi. Este vorba de Mercato Kultur (Gheorghe Demetriade 6 – 10). O parte din terasă se află printre copăcei, o alta este gândită ca un teren de joacă pentru copii, iar o altă parte generoasă este dedicată food truck-urilor, dintre care amintim: Camionetta (pizza foarte bună), Isan (mâncare thailandeză excelentă), Smokăreală (tot felul de bunătățuri din carne afumată sau pe grătar).

Barul este dotat bine cu beri artizanale și băuturi răcoritoare tot artizanale, dar și cu alte licori pe bază de spirtoase calmate cu gheață și în tot felul de combinații. În plus, aici au loc constant evenimente de toate felurile, de la concerte, la party-uri sau chiar seri cu lecturi publice.

Dacă suntem în zona Kiseleff, n-avem cum să nu menționăm și Seneca Anticafe (Ion Mincu 1), un spațiu gândit special pentru lucru, lectură și relaxare. Aici nu plătești consumația, ci timpul petrecut: 12 lei / oră. În acești bani sunt incluse și ceaiuri delicioase, fructe, limonadă și snackuri ( dulci / sărate) – toate la dispoziție în bucătăria cu autoservire.

Mai ai la dispoziție mii de cărți în română și limbi străine, reviste de specialitate, mese de lucru, proiector, scanner, imprimantă și Wi-Fi bun. Deci, dacă vrei să lucrezi un pic remote sau sau ai de așteptat câteva ore în zonă, poți să o faci la Seneca și te vei simți ca acasă.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro