Zilele Filmului Franco-German, cu tema "1914-2014 – Iluzie si Teroare – Primul Razboi Mondial", debuteaza joi
Cu ocazia comemorarii centenarului de la declansarea Primului Razboi Mondial, Institutul Francez din Romania si Institutul Goethe, in parteneriat cu Cinemateca din Bucuresti, au decis sa abordeze impreuna acest subiect printr-o serie de filme si dezbateri ce au in vedere consecintele umane, sociale si socio-politice ale acestui conflict.
Institutul Cultural Francez informeaza, intr-un comunicat de presa ca, joi are loc lansarea festivalului, la Cinema Elvire Popesco, in prezent ambasadorul Frantei in Romania, Philippe Gustin, si a ambasadorului Republicii Federale Germania in Romania, Werner Hans Lauk.
Evenimentul va fi deschis de ambasadorul Werner Hans Lauk si de Christophe Pomez, director adjunct al Institutului Francez, la ora 18:00, cu o masa rotunda moderata de jurnalistul Luca Niculescu, pe tema „1914-2014: Identitate-Natiune-Europa”. La dezbatere participa Bogdan Murgescu (Romania), Georg Vobruba (Germania) si Jean-Noel Grandhomme (Franta).
La ora 19:45, ambasadorul Philippe Gustin va decerna premiul concursului de eseuri pe tema centenarului Primului Razboi Mondial, care s-a adresat studentilor romani francofoni de nivel de master si doctorat.
Seara va continua cu deschiderea oficiala a Zilelor Filmului Franco-German „1914-2014 – Iluzie si Teroare – Primul Razboi Mondial”. Primul film care va rula in cadrul Zilelor Filmului Franco-German este „Padurea spanzuratilor” de Liviu Ciulei.