Sari direct la conținut

Lista neagra a companiilor aeriene interzise in Uniunea Europeana

HotNews.ro

Comisia Europeana a actualizat marti, lista comunitara a companiilor aeriene interzise in Uniunea Europeana, elaborata in luna martie a anului trecut si modificata deja in luna iulie a acestui an. Comisia a interzis accesul in interiorul Uniunii Europene a altor doua companii aeriene considerate insuficient de sigure: Ukrainian Mediterranean Airlines din Ucraina si Mahan Air din Iran.

De notat ca cele mai multe companii aeriene aflate pe lista neagra a Comisiei Europene provin din Republica Democrata Congo, din Indonezia si din Republica Kirghistan.

Pe baza notificarilor prezentate de mai multe state membre, Comisia i-a audiat pe reprezentantii companiilor aeriene Ukrainian Mediterranean Airlines si Mahan Air, precum si pe cei ai autoritatilor nationale din domeniul aviatiei civile responsabile pentru supravegherea acestora.

De asemenea, Comisia a apelat la comitetul de experti in domeniul securitatii aeriene din statele membre, insarcinat sa asiste Comisia in astfel de probleme; acesta a aprobat in unanimitate adoptarea masurilor de interzicere a celor doua companii.

In privinta documentului atasat, prima lista cuprinde toate companiile aeriene care fac obiectul unei interdictii de exploatare. A doua lista cuprinde companiile aeriene care pot opera zboruri in Europa sub rezerva anumitor conditii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro