Sari direct la conținut

48 de ore pe HotNews.ro: Povestea condamnarii lui Vintu la inchisoare; BNR: Sistemul bancar inregistra pierderi de circa 50 milioane euro dupa primele cinci luni ale anului; Actorii romani in filmele straine – "Romanian actors can't jump"?

HotNews.ro
48h pe HN, Foto: Colaj foto
48h pe HN, Foto: Colaj foto

Povestea condamnarii lui Vintu la inchisoare

In 1981, Sorin Ovidiu Vintu era condamnat definitiv, cu executare, pentru complicitate la infractiunea continuata de delapidare calificata (pentru o paguba de 69.641 de lei), savirsirea infractiunii continuate de sustragere si distrugere de inscrisuri oficiale, comiterea infractiunii continuate de fals intelectual in acte oficiale si comiterea infractiunii de uz de fals. Condamnarea l-a trimis in penitenciarul Bacau, unde a si fost contactat de Directia a IV-a a Securitatii, pentru care a semnat un angajament de colaborare.

BNR: Sistemul bancar inregistra pierderi de circa 50 milioane euro dupa primele cinci luni ale anului

Provizioanele mari si in special cele venite din sectorul IMM au facut ca sistemul bancar sa inregistreze pierderi dupa primele cinci luni ale anului, desi la finalul lunii martie, bancile din Romania erau pe profit, au declarat pentru HotNews.ro, surse apropiate BNR. La 1 iunie, pierderea cumulata era de circa 50 de milioane de euro, dupa ce la 1 aprilie bancile inregistrau un profit de 100 milioane de euro.

VIDEO Sorin Blejnar, presedintele ANAF: Le-am cerut oficialilor FMI sa lase diplomatia deoparte. Nu vrem sa ne vopsim singuri gardul ca sa parem mai frumosi

„In cele 3 ore de discutii pe care le-am purtat astazi (miercuri-n.red) cu oficialii Departamentului de afaceri fiscale al FMI, am trecut in revista principalele subiecte pe care le vom dezvolta incepand de maine, la nivel de directori de directii si de experti. De la prioritatile pe care le avem in zona IT, si pana la modul in care vom desfiinta o parte dintre cele 424 de administratii financiare pe care le avem. Am mai discutat despre eforturile pe care le facem in directia cresterii conformarii, imbunatatirea administrarii contributiilor sociale si a TVA si multe altele”, a declarat pentru HotNews.ro Sorin Blejnar, presedintele ANAF.

VIDEO PDL nu vrea sa auda de eliminarea cotei unice. Emil Boc: Ministrul Finantelor nu a avut mandat sa dezbata public cota unica. Interzic ministrilor sa vorbeasca fara mandat

Renuntarea in 2011 la cota unica – varianta lansata de Sebastian Vladescu – nu este acceptata de PDL. Potrivit surselor Hotnews.ro, democrat-liberalii nici nu vor sa auda de renuntarea la cota unica, insa se feresc sa afirme oficial acest lucru. Doar premierul Emil Boc a declarat ca Sebastian Vladescu nu a fost mandatat sa dezbata public tema cotei unice si a interzis ministrilor sa introduca in dezbaterea publica teme care nu au fost aprobate de Guvern. Vicepresedintele PDL, Sulfina Barbu, sustine ca nu a existat nici o discutie in interiorul partidului pe acest subiect pentru ca nu este momentul potrivit.

VIDEO Actorii romani in filmele straine – „Romanian actors can’t jump”?

Cum ajunge un actor roman sa joace in filme straine? Care e rolul agentului? Au romanii sanse sa ajunga in productii straine importante? Sau noi venim tot cu caii? Parerile sunt diferite, dar ce e clar e ca exista o competitie dura. Nu e suficient sa ai doar talent. Mai trebuie sa fii rezistent si sa ai rabdare. Citeste experientele fericite sau amare ale Anamariei Marinca, Emil Hostina, Alina Berzunteanu, Clara Voda sau Bogdan Voda cu regizori ca Terry Gilliam, Neil Jordan, Tarsem Singh sau Daniele Luchetti.

Simona Dan, de la Rogalski Grigoriu Public Relations, a discutat online despre identitatea online, atu puternic la angajare

Pentru tineri, retelele sociale reprezinta abia a treia optiune cand vine vorba sa caute proactiv un loc de munca. Pe primele locuri se claseaza clasica modalitate de transmitere a CV-ului pe mail si obtinerea unui job pe baza de recomandare. Pe de alta parte, pentru angajatori, retelele sociale si recomandarea unei cunostinte cantaresc la fel de mult. Identitatea in online a candidatului are o importanta insemnata, de care candidatii nu profita in totalitate.

Trecutul ascuns al lui Sorin Ovidiu Vântu. Povestea informatorului Nuş

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu a semnat un angajament de informator cu fosta Securitate în 1983, dosarul figurind ca inchis in 1988, cu numele conspirativ “Nuş”, după cum rezultă dintr-o serie de documente din ceea ce pare să fie dosarul personal. Un fost ofiţer de Securitate confirmă că Vântu a fost racolat în penitenciar, unde executa o pedeapsă pentru delapidare, şi preluat după eliberare în reţeaua unui ofiţer din Roman, oraşul unde SOV locuia înainte de ’89.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro