Soarele ne-a „zâmbit”. Fenomenul rar, explicat de specialiștii NASA
NASA a publicat o fotografie realizată la începutul săptămânii din satelit în care pare că se vede o de față fericită pe Soare, ceea ce a determinat agenția spațială americană să spună că astrul ceresc a fost surprins „zâmbind”, relatează The Guardian.
Observatorul Dinamicii Solare, o sondă NASA care are ca scop investigarea modului în care se creează activitatea solară și care determină vremea spațială, a suprins niște pete pe Soare de parcă ar zâmbi și a publicat imaginea pe contul de Twitter.
Say cheese! \uD83D\uDCF8
Today, NASA’s Solar Dynamics Observatory caught the Sun „smiling.” Seen in ultraviolet light, these dark patches on the Sun are known as coronal holes and are regions where fast solar wind gushes out into space. pic.twitter.com/hVRXaN7Z31
— NASA Sun, Space & Scream \uD83C\uDF83 (@NASASun) October 26, 2022
”Văzute în lumină ultravioletă, aceste pete întunecate de pe Soare sunt cunoscute sub numele de găuri coronale și sunt regiuni în care vântul solar rapid se revarsă în spațiu”, potrivit NASA.
În ciuda aspectului său prietenos, experții avertizează că găurile coronale ale soarelui ar putea însemna o furtună solară care ar putea lovi Pământul sâmbătă.
Furtunile solare sunt o varietate de erupții de masă și energie de la suprafața solară care, la rândul lor, deformează câmpul magnetic al Pământului.
Ca urmare, aceste furtuni sporesc vizibilitatea luminilor polare, cunoscute și sub numele de aurore, în emisferele nordică și sudică.