Sari direct la conținut

Predarea online în universități, post-restricții. Care sunt pașii legislativi

HotNews.ro
Predarea online în universități, post-restricții. Care sunt pașii legislativi

Pentru ca în universități să se poată preda și online, este nevoie ca sistemul hibrid să fie introdus în lege, apoi ca Agenția de Asigurare a Calității Învățământului Superior (ARACIS) să elaboreze standarde pentru o astfel de evaluare, a precizat joi ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

  • „Pașii sunt clari: trebuie introdus în legislația primară această formă de organizare, apoi trebuie standarde de evaluare (aprobate de ARACIS – n.r.), apoi trebuie evaluări și abia după aceea universitățile vor putea să predea în acest mod.
  • Printre avantaje, vă dau un exemplu: dacă un profesor, laureat al premiului Nobel spre exemplu, are disponibilitate de a se adresa studenților români, dar nu o disponibilitate atât de mare de a se și deplasa în România, acesta va putea să țină cursuri studenților online,” a declarat Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, statul român acordă finanțare exclusiv pentru forma de învățământ cu frecvență, nu și pentru forma de învățământ cu frecvență redusă sau la distanță.

„ARACIS face evaluări la fiecare cinci ani, în aceste evaluări urmărește trei lucruri principale – competența cadrelor didactice, existența infrastructurii fizice și de IT și mai apoi procedurile. În momentul în care ARACIS certifică această formare în sistem hibrid, înseamnă că universitățile românești vor putea beneficia de avantajele digitalizării”, a mai spus el.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro