Sari direct la conținut

​AUDIO Jurnalul Economic RFI – HotNews.ro: Peste 70.000 de beneficiari nu mai pot primi ajutoarele sociale din cauza ca nu si-au platit impozitele

HotNews.ro

Asculta Jurnalul Economic Radio France Internationale – HotNews.ro

Descarca fisierul audio in format MP3

Peste 70.000 de beneficiari nu mai pot primi ajutoarele sociale din cauza ca nu si-au platit impozitele

Autoritatile au anuntat ca 70 de mii de romani care primeau ajutoare sociale nu le mai primesc fiindca nu si-au platit impozitele. Ei reprezinta 10% din totalul beneficiarilor de prestatii de acest fel, potrivit Ministerului Muncii. Până la data de 31 ianuarie, toţi primarii au avut obligaţia să transmită Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, situaţia beneficiarilor de ajutoare sociale-venit minim garantat, alocaţia de susţinere a familiei şi indemnizaţia de creştere a copilului- care nu şi-au plătit impozitele locale. Asa s-a stabilit ca judeţele în care există cel mai mare număr de restanţieri sunt: Mureş, Dolj si Bacău, iar în capitală aproape 8% dintre beneficiari au datorii la primarie. Conform legii, toţi cei care au restanţe la plata impozitelor locale ies din plată începând de pe 1 februarie. Daca persoanele vizate isi achita darile in maximum 5 luni de zile si aduc dovada platii la ghiseele administratiei, ele vor fi repuse in drepturi si vor primi inclusiv banii din urma. In caz contrar, acele persoane nu vor mai primi niciodata prestatii sociale. Specialistii de la Bucuresti vor verifica, în perioada următoare, dacă datele transmise de primarii coincid cu cifrele din registrele din ţară. Edilii locali care nu au trimis datele corect, riscă amenzi de până la 5.000 de lei.

Google, condamnata pentru abuz de pozitie dominanta de catre un tribunal francez fiindca serviciul Maps este gratuit si afecteaza concurenta

Un tribunal comercial din Paris a condamnat Google pentru abuz de pozitie dominanta dupa ce o companie de servicii de cartografiere s-a plans ca serviciul Google Maps afecteaza concurenta din piata prin faptul ca este gratuit pentru majoritatea companiilor. Firma reclamanta spune ca decizia este una istorica si reprezinta o dovada ca practicile Google in domeniul hartilor sunt abuzive. Tribunalul a condamnat Google sa plateasca 500.000 euro daune, plus o amenda de 15.000 euro. Gigantul american a anuntat ca va face apel si adauga ca o aplicatie gratuita si de foarte buna calitate este benefica pentru toti internautii si pentru proprietarii de site-uri. Cei de la Google mai spun ca in domeniu exista o concurenta reala.

Davos-ul elvetian s-a incheiat. De joi incepe „Davos”-ul romanesc

Aproape 200 de lideri din mediul de afaceri se reunesc astaz si maine la Bucuresti in cadrul Romanian Business Leaders Summit. este vorba despre o initiativa care incearca sa discute problemele mediului romanesc de afaceri si solutiile posibile. „Doar asa putem sa schimbam scenariul pentru 2012 si sa nu il lasam la voia intamplarii sau politicii. Afacerile noastre si vietile noastre depind de nivelul de implicare al comunitatilor la deciziile importante privind Romania”, spun initiatorii forumului. Agenda evenimentului incearca sa raspunda unor intrebari pe care antreprenorii locali si le-au pus. Educatia, dezvoltarea capitalului autohton, statul modern, cultura antreprenoriala, coagularea comunitatilor, guvernanta publica si strategia de tara sunt cele sapte domenii care ii preocupa pe oamenii de afaceri romani si asupra carora cred ca ei insisi ar trebui sa actioneze.

Autoliv dezvolta in Covasna o noua fabrica de volane auto unde va angaja 600 de oameni

Cel mai mare producator mondial de sisteme de siguranta auto va deschide o fabrica la Sfantu Gheorghe, in judetul Covasna. Este vorba despre compania Autoliv, care angajeaza circa 600 de oameni pentru a incepe productia din a doua parte a anului. Piesele facute in Romania vor fi preponderent volane pentru marci precum BMW si brand-uri din Grupul Volkswagen. Autoliv are peste 47.000 de angajati pe plan mondial, in peste 30 de tari, din care 3.500 in Romania, in alte trei unitati de productie aflate la Timisoara, Brasov si Lugoj. In noul proiect firma suedeza va avea nevoie de muncitori cu experienta in cusatorie, muncitori cu experienta in industrie, specialisti in domeniul turnatoriei si injectarii, mecanici si ingineri de proces, mentenanta, calitate, logistica si multe altele”, se arata intr-un comunicat.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro