O asistentă de la Spitalul Sf Pantelimon a reclamat că a găsit scos din priză injectomatul unui pacient. A fost sesizat Parchetul
Managerul interimar al Spitalului Sf. Pantelimon, Răzvan Jitianu, a confirmat, pentru cititorii HotNews.ro, că luni, 12 august, în prima sa zi ca manager, i-a fost înaintată o sesizare din partea unei asistente în care aceasta semnala că sâmbătă, 10 august, a găsit scos din priză injectomatul unui pacient. Jitianu spune că spitalul a transmis sesizarea către Parchet. Conform managerului, pacientul a murit luni noapte și scoaterea aparatului nu are legătură cu moartea pacientului.
„Ieri (n. red.: luni), în prima mea zi de mandat de manager, în jurul prânzului, nici eu nu mai rețin exact, pe hol, o asistentă din terapie intensivă mi-a înmânat o sesizare vizavi de un incident de sâmbătă, cum că ar fi găsit un injectomat tras din priză. Am înregistrat cererea, am dat-o la departamentul juridic, departamentul juridic a întocmit un dosar pe care l-am trimis la organele de anchetă”, a spus, pentru HotNews.ro, managerul interimar al Spitalului Sf Pantelimon.
Injectomatul ar fi trebuit să fie în priză, fiind alocat unui pacient care, între timp, a murit. Totuși, Jitianu spune că nu există nicio legătură între incidentul semnalat de asistentă și decesul pacientului.
„Pacientul a decedat ieri noapte, nu are nicio legătură una cu alta”, a spus managerul interimar de la Sf. Pantelimon, care a punctat că între presupusul incident semnalat de asistentă și deces sunt mai mult de 48 de ore.
Inițial, informația conform căreia o asistentă i-a semnalat managerului că un injectomat era scos din priză a fost prezentată de Digi24.
Dosarul morților suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon se află la Parchetul Tribunalului București.
Tribunalul București a emis, în 8 august, la propunerea procurorilor, mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru cele două doctorițe care sunt acuzate de Parchetul Tribunalului București că au provocat moartea unui pacient în vârstă de 54 ani, aflat în stare gravă, prin scăderea dozei de noradrenalină, în două zile diferite, ceea ce a dus la instalarea stopului cardio-respirator, urmat de decesul pacientului.
Ele sunt cercetate pentru omor calificat și tentativă de omor calificat cu premeditare.
În dosarul deschis de procurori, marți a fost chemată la audieri și șefa Secției de Anestezie-Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Sf. Pantelimon, Florina Pompilian.
Referințe privind cazul de la Spitalul Sf. Pantelimon:
- Ce au găsit procurorii la percheziția acasă la una dintre doctorițele inculpate de la Sf. Pantelimon / A recunoscut că ea a făcut lista / Mărturii ale asistentelor: Se scădea și oxigenul
- Procurorii spun că una dintre doctorițele de la Sf. Pantelimon era numită „Doamna cu coasa” pentru că „eficientiza activitatea secției ATI” prin ”provocarea decesului persoanelor”
- Cazul Pantelimon. Una dintre doctorițele arestate le creștea pacienților doza de noradrenalină înainte de vizitele familiilor, apoi o reducea din nou – referat procurori
- STENOGRAME. O doctoriță ATI de la Sf. Pantelimon a fost înregistrată de procurori când se bucură că nu poate lua 25 de ani de închisoare ”cum mi-nchipuiam”
- Doctorița numită de procurori „Doamna cu coasa” are 33 de ani, iar colega ei de la Sf. Pantelimon, arestată și ea, are 37 de ani
- Cele mai puține decese din ultimul an și jumătate la ATI Sf. Pantelimon, în luna mai, după anchetele declanșate. Ce a făcut doctorița poreclită „doamna cu coasa” – referat procurori
- INTERCEPTĂRI Sf. Pantelimon. „Am creieru-n menghină”. Ce vorbeau între ele „Doamna cu coasa” și cealaltă doctoriță ATI când au descins procurorii în spital
- Solidarizarea Domnilor cu coasa. „Toată lumea știa”, spune o doctoriță ATI, interceptată de procurori – Mai vor medicii ca ministrul Rafila să fie în fruntea Sănătății noastre?