Dacă plecați din București, luați cu voi un original ghid turistic, expresiv și solid documentat: „Familii și Conace Boierești din Moldova”
Dacă plecați din București, luați cu voi un original ghid turistic, expresiv și solid documentat: „Familii și Conace Boierești din Moldova”
Cum trăiau boierii în conacele lor cu bun-gust și cine erau? Cine au fost arhitecții care le-au înălțat reședințele, azi ajunse monumente istorice, multe dintre ele aflate în paragină? Ce s-a întâmplat cu obiectele de valoare din care era compusă acea lume, bibliotecile fabuloase, porțelanurile, mobilierul prețios, tablourile, portretele strămoșilor? Volumul „Familii și conace boierești din Moldova” reînvie trecutul demult apus, modul de viață și valorile vechilor boieri moldoveni. Tocmai ce a fost lansat în București, la data de 12 septembrie, la librăria Humanitas Krețulescu.
Cartea „Familii și conace boierești din Moldova” este prima dintr-o serie care urmează să reînvie la Editura Vremea trecutul familiilor boierești. Cititorul urmează să intre în intimitatea unor case și personalități care au contribuit la destinul istoric al țării noastre. În același timp, este o inițiativă de a educa pe fiecare în spiritul prețuirii moștenirii arhitecturale. În centrul studiului se află conacul Cantacuzino-Ghica din Deleni, conacul Rosetti din Căiuți și conacul Balș-Ghica din Trifești.
Citește, pe B365.ro, mai multe despre Volumul „Familii și conace boierești din Moldova”.