Sari direct la conținut

LIVE Război în Ucraina, ziua 975: Kievul, atacat pentru a 15-a oară de la începutul lunii / Putin face aluzie la posibila prezență a trupelor nord-coreene în Rusia

HotNews.ro
Război în Ucraina, Foto: Filippo Carlot / Panthermedia / Profimedia
Război în Ucraina, Foto: Filippo Carlot / Panthermedia / Profimedia

Președintele rus Vladimir Putin nu a negat prezența trupelor nord-coreene în Rusia în momentul în care a fost întrebat despre acest subiect la summitul BRICS de către un jurnalist străin. Armata Moscovei a continuat să țintească Kievul, atacul din timpul nopții find al 15-lea de la începutul lunii octombrie.

Evenimentele de vineri, ziua 975 a războiului din Ucraina, LIVE:

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că Rusia intenționează să desfășoare trupe nord-coreene pe câmpul de luptă în curând, potrivit datelor furnizate de serviciile de informații ucrainene, informează Reuters. Liderul de la Kremlin a precizat că e treaba Rusiei dacă va trimite pe front soldați ai Phenianului.

Vladimir Putin spune că Ucraina a abordat de două ori Rusia cu propuneri, prin intermediul Turciei. Ce s-a întâmplat după ce Moscova a acceptat

Serviciile de informații olandeze au confirmat că Rusia a trimis cel puțin 1.500 de soldați din Coreea de Nord pentru a lupta în războiul din Ucraina, a declarat vineri ministrul olandez al apărării, Ruben Brekelmans, informează Reuters.

Miliardarul Elon Musk, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, și susținătorul candidatului republican la alegerile prezidențiale din SUA, Donald Trump, a avut discuții regulate cu președintele rus Vladimir Putin și cu alți oficiali de la Kremlin de la sfârșitul anului 2022, potrivit unor surse citate de Wall Street Journal (WSJ), scrie The Kyiv Independent.

Chișinăul susține că ies la iveală noi segmente violente ale planului Rusiei: detalii despre tabere de antrenament paramilitare în Bosnia și Serbia.

Ucraina a distrus 36 din cele 63 de drone lansate de Rusia în timpul atacului de azi-noapte, au declarat vineri forțele aeriene de la Kiev, informează Reuters.

Dronele au fost doborâte deasupra diferitelor părți ale Ucrainei, în timp ce 16 au fost „pierdute”.

Armata rusă a atacat Kievul cu două valuri mari de drone, potrivit administrației militare a capitalei ucrainene, informează Ukrainska Pravda.

Până la o duzină de drone inamice care amenințau capitala au fost detectate și neutralizate. Acesta este cel de-al 15-lea atac aerian asupra Kievului de la începutul lunii octombrie.

Prima dată o alertă de raid aerian a fost declanșată la Kiev în jurul miezului nopții, iar a doua oară în jurul orei 3 dimineața. În total, alertele nocturne au durat aproximativ 4 ore.

Dronele rusești au fost lansate din regiunile Kursk și Krasnodar.

Nu există informații privind posibile victime.

Sinteza celor mai recente evenimente:

–––

Informațiile de joi, ziua 974 a războiului din Ucraina, au fost LIVE aici pe HotNews.ro

INTERVIURILE HotNews.ro