Clienții E.ON Energie nu vor fi afectați de o posibilă schimbare de acționariat, transmite compania
E.ON Energie România a transmis că o posibilă schimbare a acționarului principal nu va afecta în niciun fel clienții. „Vor beneficia în continuare, conform contractelor, de furnizarea energiei electrice și a gazelor naturale, de soluții personalizate de încălzire, climatizare, producere de energie și asistență tehnică”, se arată într-un comunicat al companiei transmis vineri.
Reamintim că ungurii de la MVM au anunțat, la începutul săptămânii, că au încheiat un acord pentru preluarea activității de furnizare gaze și energie electrică de la E.ON România.
În cazul finalizării, tranzacția are efecte la nivel de acționariat, fără impact asupra operațiunilor, contractelor sau obligațiilor asumate de E.ON Energie România. Toate contractele existente sunt și vor rămâne valabile, iar clienții pot avea încredere că obligațiile contractuale și calitatea serviciilor oferite vor fi respectate în totalitate, mai arată E.ON Energie.
Clienții nu trebuie să facă nimic, ei vor fi preluați de către noua companie fără să fie afectați în vreun fel, au precizat, pentru HotNews.ro, reprezentanții E.ON Energie.
Pe lângă activitatea de furnizare gaze naturale și energie electrică, E.ON Energie România va continua să dezvolte servicii și produse inovatoare.
„Avem un portofoliu de peste 3,5 milioane de clienți, iar mai bine de un sfert dintre aceștia au optat pentru soluțiile noastre de eficiență energetică. Peste 2 milioane de clienți își gestionează contractele online, iar 1,7 milioane au ales factura electronică”, a declarat Claudia Griech, directorul general al E.ON Energie România.
Tranzacția dintre MVM și E.ON s-ar putea finaliza în prima parte a anului viitor
Compania MVM din Ungaria a ajuns la un acord cu nemții de la E.ON privind preluarea diviziei de furnizare a E.ON România, potrivit unui comunicat semnat de cele două companii transmis luni.
Tranzacția este așteptată să se încheie în prima jumătate a anului 2025.
Ministerul Energiei susține că tranzacția va fi atent analizată, iar aspectele legate de securitatea energetică a țării sunt prioritare. Se vor analiza structura complexă a relațiilor comerciale și sursele de capitalizare ale MVM, inclusiv fluxurile de capital ale companiei maghiare, mai ales cele din afara Uniunii Europene.
Potrivit unor surse din sector, valoarea tranzacției este de circa 200 de milioane de euro.