Sari direct la conținut

Test înainte de mini-vacanță: Cum recunoști un loc de muncă toxic, care îți mănâncă viața și mintea fără să îți dai seama

Panorama.ro
șef toxic, Foto: Shutterstock
șef toxic, Foto: Shutterstock

Toxicitatea la locul de muncă și efectele pe care un mediu de lucru nesănătos le poate avea asupra psihicului și productivității angajaților sunt probleme care apar tot mai des pe radarul relației pe care o avem cu munca. Una din cinci persoane se confruntă cu hărțuire și violență la locul de muncă, arată cel mai recent studiu făcut de Organizația Internațională a Muncii.

Cu toate acestea, prea puțini sunt cei care fac un pas mai departe și discută aceste experiențe traumatice și abuzive cu alți colegi sau chiar cu șefii lor. Mulți dintre cei agresați ajung să se teamă pe toate planurile.

Într-un interviu pentru rubrica Open Minds din Panorama, Andra Pintican, expert în domeniul resurselor umane și fondatoarea Școlii de HR, scoate în evidență indicatorii subtili, dar și cei grosolani care indică un mediu de lucru toxic. Există și soluții pe care le avem la îndemână, pentru a ne desprinde de un astfel de mediu sau de un șef toxic.

CITEȘTE CONTINUAREA PE PANORAMA.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro