Business report: BNR, despre „Dosarul Moscova 2”: „Documentul are valoare istorică și completează materialele deja existente în arhiva BNR”; Acțiunile Băncii Transilvania și BRD, sesiune pozitivă. Declinul titlurilor OMV Petrom a tras în jos bursa; Sondaj Reuters: Leul are cea mai slabă evoluţie dintre monedele est-europene și s-ar putea deprecia masiv până la finele anului
Acțiunile Băncii Transilvania și BRD, sesiune pozitivă. Declinul titlurilor OMV Petrom a tras în jos bursa. Deși cele mai lichide acțiuni, cele bancare, au avut o zi „verde”, indicii principali de la Bursa de Valori București au pierdut aproape o treime de procent, în contextul unui declin pe segmentul energie, dar mai ales pe acțiunile celei mai importante companii petroliere românești, scrie Profit.ro.
Sondaj Reuters: Leul are cea mai slabă evoluţie dintre monedele est-europene și s-ar putea deprecia masiv până la finele anului. Leul are cea mai slabă evoluţie dintre monedele est-europene și s-ar putea deprecia cu 1% până la finele anului, în timp ce coroana cehească va câştiga în jur de 2%, arată un sondaj efectuat de Reuters în perioada 1-6 martie, citat de Stirile ProTV.
STS a explicat unde sunt folosite echipamente Huawei în România. Săptămâna aceasta a fost marcata de inițiativa PNL de-a opri Huawei în drumul spre 5G. Informația a venit prin agenția de știri Reuters și, între timp, au fost demontate unele dintre detalii, scrie Playtech.
BNR, despre „Dosarul Moscova 2”: „Documentul are valoare istorică și completează materialele deja existente în arhiva BNR”. BNR a confirmat, vineri, într-un comunicat de presă, că a intrat în posesia dosarului pe care Antonescu l-a trimis cu armata la Moscova ca să revendice tezaurul României, scrie Libertatea.
Noua listă de companii care vor intra în Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții. Povestea Legii care a generat căderea unui Guvern. Doi premieri au refuzat să semneze. Guvernul a inclus două companii, Societatea Națională a Sării și Romaero, pe lista celor care vor intra în portofoliul Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI) și a scos șapte companii de pe listă, astfel că numărul acestora a coborât de la 33 în varianta de anul trecut la 28 într-un proiect de Hotărâre de Guvern prezentat acum. Companiile eliminate de pe listă sunt Societatea Națională a Apelor Minerale, Compania Națională de Căi Ferate CFR, Telecomunicații CFR, Complexul Energetic Oltenia, Societatea Națională de Radiocomunicații, Compania Națională Poșta Română și Uzina Termoelectrică Midia scrie Profit.ro.