Sari direct la conținut

O libelula modificata genetic, care este jumatate insecta, jumatate masina, ar putea fi folosita in viitor in misiuni de supraveghere

HotNews.ro

Insectele ar putea deveni mijloace de spionaj, dupa ce cercetatorii de la Draper Labs si Institutul Medical Howard Hughes au efectuat teste de zbor cu o libelula modificata genetic, comandata de la distanta de un operator, informeazaDailymail.

Libelula facut fata primului test de zbor in incercarea de a transforma mica creatura intr-un instrument de supraveghere si spionaj in spatiile inguste.

Jesse Wheeler, un inginer biomedical de varf la Draper Labs, care a colaborat cu Institutul Medical Howard Hughes pentru a realiza programul DragonflEye a

declarat pentru Spectrum iEEE ca „Dincolo de urmarire, sistemul DragonflEye ofera o noua tehnologie miniaturizata pentru a echipa o gama larga de insecte cu senzori de mediu si poate orienta comportamente importante, cum ar fi polenizarea”.

Pentru a crea DragonflEye, inginerii au dezvoltat o modalitate de modificare genetica a sistemului nervos al libelulei, astfel incat sa poata raspunde la impulsuri de lumina.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro