Sari direct la conținut

Business report: Studiu: Romania are cele mai ieftine zboruri interne din Europa; Spor la stat. Salarii de baza cu 62.5% si 75% mai mari pentru majoritatea angajatilor Ministerului Fondurilor Europene; Dacia agita apele cu versiunea Duster Black Touch

HotNews.ro
Business, Foto: Colaj foto
Business, Foto: Colaj foto

Studiu: Romania are cele mai ieftine zboruri interne din Europa. Competitia a ieftinit biletele de avion. Romania are cele mai ieftine curse aeriene interne din Europa, pretul mediu la 100 de kilometri fiind de 7,12 euro, semnificativ sub nivelul din alte state, in timp ce preturile calatoriilor cu trenul sau cu autobuzul din Romania sunt usor sub media europeana, arata un studiu publicat luni de compania online germana de calatorii GoEuro. Potrivit studiului, dupa Romania, in clasamentul celor mai ieftine tari in privinta calatoriilor interne cu avionul urmeaza Portugalia, cu 8,01 euro/100 km, Rusia (8,49 euro), Turcia (8,62 euro) si Spania (12 euro), potrivit Adevarul.

Spor la stat. Salarii de baza cu 62.5% si 75% mai mari pentru majoritatea angajatilor Ministerului Fondurilor Europene.Economica.net continua sa publice sporurile bugetarilor. Astazi va spunem ce beneficii au angajatii Ministerului Fondurilor Europene (MFE). Majoritatea angajatilor MFE beneficiaza de cresterea salariului de baza cu 62.5%, respectiv cu 75%, pentru ca gestioneaza fondurile europene acordate tarii noastre. Mai putin de un sfert dintre angajatii Ministerului de resort primesc spor pentru conditii vatamatoare, cuprins intre 106 lei si 890 lei lunar. Iata ce categorii de angajati primesc salarii de baza cu 62.5% mai mari, respectiv cu 75% mai mari, pentru ca administreaza fonduri comunitare: Salariatii ale caror drepturi au fost stabilite dupa 1 ianuarie 2011, data de aplicare a Legii nr. 284 pe 2010, beneficiaza de cresterea salariului de baza cu 62.5%….

Europa locuitoare: Cum pericliteaza proprietatea asupra locuintelor stabilitatea financiara a tarilor. De ce Romania nu prezinta riscuri. Cresterea numarului de proprietari de locuinte dintr-o tara poate avea un efect negativ asupra stabilitatii financiare din cauza extinderii ciclurilor de creditare, potrivit unui studiu publicat de economistul Bancii Centrale Europene (BCE), Gerhard Ruenstler. In plus, cererea mare de locuinte creste riscul bulelor imobiliare, atrage atentia acesta. Analiza lui Ruesntler ofera doua exemple total opuse care ii sustin teza: Marea Britanie – unde ponderea proprietarilor este foarte mare, de 72% (adica 72% din familii detin apartamentul sau casa in care locuiesc) si Germania – tara europeana cu cel mai redus procent de proprietari (52%), potrivit cursdeguvernare.ro.

Dacia agita apele cu versiunea Duster Black Touch. Noua generatie Dacia Duster va debuta in 2017 in cadrul Salonului Auto de la Geneva, dar pana atunci, oficialii producatorului de la Mioveni au decis ca este momentul sa agite putin apele si sa vina pe piata cu o noua versiune a SUV-ului romanesc. Asa se face ca Dacia a pregatit pentru aceasta toamna versiunea de echipare Black Touch. Aceasta va tine locul nivelului de echipare Prestige si promite cateva elemente speciale. Pentru inceput, exteriorul se face remarcat prin aparitia unor elemente de culoare neagra. Amintim aici de carcasele pentru oglinzi, de grila fata si de montanti. De asemenea, vedem cum pragurile laterale, protectiile fata si spate, carcasele luminilor de ceata si suportul de pe plafon au un aspect cromat. Modificarile exterioare se incheie cu un set de jante de 16 inchi cu un look interesant, scrie Auto-bild.ro

Bancile lucreaza intens la curatarea bilanturilor: numarul restantierilor creste, rata neperformantelor scade. Mai multi si cu datorii mai mici. Asta pare sa fie oglinda Biroului de Credit in privinta restantierilor (plus 41,197 de persoane in primele 7 luni ale anului) catre banci si IFN-uri. Pe de alta parte, sumele scoase in afara bilanturilor cresc cu circa 300 de milioane de lei, dar rata creditelor neperformante (NPL) scade cu peste doua procente per total sistem bancar in aceeasi perioada. Conform cifrelor statistice furnizate de BNR de la Biroul de Credit, numarul persoanelor fizice care inregistreaza restante mai mari de 30 de zile la plata ratelor a crescut de inceputul anului si pana la sfarsitul lui iulie de la 704.246 persoane la 745.443. Numarul creditelor restante inregistrate de acestia a crescut de la 938.936 la 1,006.150, scrie Economica.net.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro