Sari direct la conținut

Marcel Ciolacu: „Se face o paralelă cu cazul de la Colectiv, dar cred că ar trebui făcută paralelă cu cazul de la Mihăilești” / Predoiu: „Aseară s-a evitat un dezastru uriaş”

HotNews.ro
Premierul Marcel Ciolacu, Foto: Inquam Photos / George Călin
Premierul Marcel Ciolacu, Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul României Marcel Ciolacu spune că seria de explozii de la Crevedia ar trebui comparată cu explozia devastatoare de la Mihăilești din 2004, și mai puțin cu cazul Colectiv. Ciolacu a dat însă răspunsuri evazive când a fost chestionat de modul de intervenție a pompierilor. Ministrul Internelor, Cătălin Predoiu, spune că a fost „evitat un dezastru uriaș”.

„Important este că azi noapte s-a acționat exemplar, și în spitale, și pe salvări. Trebuie să mulțumesc pompierilor, jandarmilor, polițiștilor care au asigurat perimetrul”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

„Se face o paralelă cu cazul de la Colectiv, dar cred că ar trebui făcută paralelă cu cazul de la Mihăilești”, a spus Ciolacu, amintind de explozia care s-a produs în 2004 în județul Buzău, atunci când o cisternă cu azotat de amoniu a sărit în aer și a ucis 18 persoane, rănind alte 13. Dintre victimele de atunci șapte erau pompieri care interveneau la incendiu.

Întrebat dacă intervenția pompierilor a fost improprie, având în vedere numărul mare de răniți de la a doua explozie, premierul Ciolacu a fost evaziv: „Pompierii trebuiau să acționeze, important e că s-au salvat vieți. S-a intervenit întâi cu roboți, important este că s-au limitat…”, a spus Ciolacu

Predoiu: „Aseară s-a evitat un dezastru uriaş şi asta este graţie celor care au fost acolo”

Anterior, și ministrul de Interne a fost întrebat dacă este mulţumit de modul de acţiune, el răspunzând că cei care au intervenit merită aprecierea.

„Din datele pe care le am în acest moment, toate procedurile au fost respectate şi evaluarea mea personală este că aseară s-a evitat un dezastru uriaş şi asta este graţie celor care au fost acolo, pompierilor salvatori, jandarmilor, poliţiştilor. Oamenii aceştia îşi riscă viaţa în fiecare zi şi cred că merită aprecierea noastră”, a spus Cătălin Predoiu, potrivit news.ro

Întrebat dacă mai sunt şi alte staţii GPL care funcţionează la fel ca cea din Crevedia, Cătălin Predoiu a precizat că aceste staţii sunt verificate de ISU.

„Potrivit legii, staţiile declarate se verifică de către ISU”, a explicat Predoiu.

Explozia de la Crevedia: doi morți și 56 de răniți

Mai multe explozii puternice au avut loc, sâmbătă, la o staţie GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa, deflagraţiile fiind urmate de un incendiu. S-au înregistrat mai multe persoane rănite, cu arsuri grave, iar cel puțin o persoană și-a pierdut viața. Populația din zonă a fost evacuată, iar traficul pe DN 1A a fost blocat complet.

  • Potrivit MAI, prima explozie a provocat 8 victime, dintre care o persoană a murit de infarct, fără să aibă arsuri, iar șapte persoane cu arsuri au fost transportate la spitalul de urgență București și Spitalul Bagdasar Arseni. A doua victimă a murit duminică: soția celui mort de infarct, ea avea arsuri pe 95% din suprafața corpului.
  • A doua explozie a dus la rănirea a 50 de oameni, dintre care 3 transportate la UPU Târgoviște și 47 la unități sanitare din municipiul București, cu arsuri și traumatisme. Dintre acestea, 43 de persoane sunt cadre MAI (39 pompieri, 2 polițiști si 2 jandarmi)
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro