Grivița, ultima baie publică din București. Stabilimentul în care-și spălau bucureștenii "murdalâcul" a fost retrocedat cu tot cu istoria lui extraordinară
Încă din anul 1897, bucureștenii și-au spălat „murdalâcul” la Baia Grivița, cea de-a doua baie publică înființată în Capitală la sfârșitul secolului al XIX-lea.
Stabilimentul a însemnat o mare realizare la vremea inaugurării sale, în decembrie 1897; era dotat cu instalații moderne, cu dușuri și bazine cu apă caldă și avea lumină electrică. Nu cum mult timă în urmă, ansamblul de clădiri a fost retrocedat; noii proprietari au început lucrările de reabilitare, apoi le-au oprit.
Până la acel moment, Baia Grivița a fost în Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București. Surse din PMB au declarat, pentru B365.ro, că ansamblul de clădiri monument istoric a fost retrocedat urmașilor proprietarilor (mai multe persoane fizice) acum câteva luni.
Timp de aproape 130 de ani, Baia Grivița a fost plăcerea absolută a bucureștenilor obișnuiți să facă baie „la putină” și la lighean. Ultima baie publică din București a supraviețuit trecerii timpului, a intrat într-o profundă stare de degradare după 1990, a fost reparată și modernizată la un moment dar, apoi a decăzut din nou, a devenit un loc rău famat, iar istoria sa încă se mai scrie.
Citește, pe B365.ro, povestea igienei personale a bucureștenilor și a locului de îmbăiere preferat.