Sari direct la conținut

Utile: Cum iti detoxifici ficatul peste noapte si te trezesti plina de energie; 5 motive pentru care ai dureri de spate; Leacul miraculos al sezonului rece. Uite cate boli combate acest super-aliment ieftin

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Cum iti detoxifici ficatul peste noapte si te trezesti plina de energie Numeroase studii au aratat ca l-teanina, un compus ce se gaseste in ceaiul verde, este foarte buna pentru sanatate, potrivit theheartysoul.com. Cercetatorii sustin ca l-teanina ajuta in procesul de relaxare si te scapa de anxietate. Experimentele au aratat ca aceasta substanta calmeaza creierul, fara a-l adormi. Oamenii de stiinta japonezi au observat ca persoanele care iau zilnic 200 de mg de l-teanina se trezesc mai odihniti si plini de energie. L-teanina se gaseste sub forma de suplimente, dar si in ceaiuri. Ceaiul verde are cea mai mare cantitate din acest compus. Ai grija, insa, sa nu consumi in exces aceste bauturi, deoarece contin cofeina si te pot face sa fii agitata, informeaza Unica.

5 motive pentru care ai dureri de spate 1.Afectiuni ale coloanei vertebrale – Lumbago, sciatica sau hernia de disc sunt printe cel mai des intalnite probleme ale coloanei. 2.Rinichii sufera – O pietricica rebela care isi face loc sa iasa printr-un canal ingust reuseste sa-l blocheze si sa dea nastere unei crize acute de rinichi. Durerea nu poate fi descrisa in cuvinte si, de cele mai multe ori, se ajunge la spital. 3.Probleme „femeiesti” – Fie ca este vorba despre perioada sensibila a lunii, fie de infectii urinare ori alte boli din sfera ginecologica, exista posibilitatea ca durerea sa se instaleze in spate. 4.Artrita doare – Nementinandu-ne intr-o forma fizica optima, articulatiile au de suferit. In timp, pot aparea asa-numitele „ciocuri”, proeminente osoase care impiedica miscarea si anchilozeaza. 5.Se descopera la… interne – Si pietrele la fiere, unele tumori, TBC, anomaliile congenitale, osteoporoza, starile inflamatorii si herpesul zoster se numara printre afectiunile care pot da dureri insuportabile de spate, anunta Libertatea.

Cum se face cultivarea fructului de avocado acasa 1. Indeparteaza si curata samburele fructului. Scoate samburele fructului fara a-l sparge si spala-l foarte bine, astfel incat sa nu ramana urme de pulpa pe el. Pentru eficientizarea acestei operatiuni, lasa avocado la inmuiat intr-un pahar cu apa calda timp de cateva minute. 2. Scufunda samburele intr-un pahar cu apa. Dupa cum vei observa, samburele fructului de avocado nu este perfect sferic. Atunci cand il vei introduce in pahar, partea mai ascutita trebuie mentinuta deasupra apei. Foarte important este ca samburele sa nu atinga paharul. 3. Planteaza samburele. Cultivarea fructului de avocado continua cu plantarea samburelui, dupa ce acesta a prins radacini. Crapa samburele pe vertical, avand grija sa nu distrugi radacinile si tulpinile. Nu sparge samburele complet! Acesta nu trebuie indepartat. Integral pe Avantaje.ro.

Leacul miraculos al sezonului rece. Uite cate boli combate acest super-aliment ieftin Ridichile negre sau de iarna, desi mai putin consumate la noi, sunt recomandate de catre medicina naturista in rezolvarea unor probleme de sanatate, dintre care cea mai cunoscuta este tusea rebela. Nutritionistii o recomanda mai ales in dietele de sezon rece, deoarece contine antioxidanti eficienti impotriva racelii si gripei, dar benficiile sale nu se opresc aici. Ridichea neagra are urmatoarele proprietati curative: ajuta la golirea vezicii biliare, este antiscorbutic (foarte puternic), tonic respirator, sedativ nervos, antialergic, diuretic, aperitiv, digestiv, stimulent al celulei hepatice, anunta DoctorulZilei.

La ce ajuta sa faci terapie? O experienta care merita traita – Este, pur si simplu, o experienta care trebuie traita, prin multitudinea sentimentelor si a intrebarilor pe care le declanseaza si le reaseaza in tine, prin pleiada de raspunsuri neasteptate care vin sa completeze necunoscute. Terapia este un drum anevoios, dar salvator. Propriile abilitati de acceptare – Oamenii incep sa se schimbe si sa se maturizeze doar incepand cu momentul in care sunt acceptati asa cum sunt; odata cu primirea fara rezerve din partea terapeutului, daca relatia functioneaza, se nasc in pacient propriile abilitati de acceptare si autovindecare. Schimbarea constructiva a personalitatii – Beneficiile pe termen scurt pot consta in: reducerea frecventei si intensitatii atacurilor de panica, diminuarea sau disparitia totala a gandurilor negative si a sentimentelor de inutilitate. In ultima instanta, poate ca cel mai mare castig al psihoterapiei poate fi considerata capacitatea de autoajutorare, de a-si fi propriul terapeut in situatiile conflictuale viitoare, scrie Psychologies.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro