Sari direct la conținut

Politic Show: Sedinta solemna la Senat. Emil Constantinescu: Riscam sa castigam lupta cu coruptia pierzand lupta cu democratia; Reactia Alinei Gorghiu cu privire la acuzatiile de plagiat in cazul ministrului Petre Toba; Strada cere alegeri locale in doua tururi. Ce partide se opun

HotNews.ro
Politic Show, Foto: Colaj foto
Politic Show, Foto: Colaj foto

Sedinta solemna la Senat. Emil Constantinescu: Riscam sa castigam lupta cu coruptia pierzand lupta cu democratia In lipsa unei festivitati tinute la Palatul Cotroceni, Senatul a marcat ieri Ziua Nationala, intr-o ceremonie defazata. N-au facut-o de 1 Decembrie pentru ca si-au luat liber. De la sindrofia organizata de presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu a lipsit cel mai important om in stat, presedintele Klaus Iohannis, dar si fostii presedinti Traian Basescu si Ion Iliescu. Iohannis, care a anulat receptia anuala de la Palatul Cotroceni ca urmare a tragediei de la Colectiv, si-a motivat absenta invocand „programul incarcat”. Ion Iliescu nici nu a confirmat, nici nu a infirmat, participarea, dar, in final, n-a fost prezent. Fostul presedinte Traian Basescu a fost mult mai taios la adresa initiativei lui Tariceanu, pe care a denumit-o „un circ” la care nu poate lua parte, integral pe Adevarul.

Reactia Alinei Gorghiu cu privire la acuzatiile de plagiat in cazul ministrului Petre Toba Copresedintele PNL Alina Gorghiu spune ca a apreciat reactia premierului in privinta acuzatiilor de plagiat aduse ministrului de Interne Petre Toba, precizand ca asteapta sa vada decizia celor care au competente in a se pronunta in acest caz si ca va exista o discutie pentru ajustrarea legislatiei. Copresedintele liberal a mai sustinut ca ia in calcul modificarea legislatiei astfel incat universitatile sa poata evalua tezele de doctorat si in cazul demnitarilor, care, potrivit legii actuale, sunt verificati de Consiliul National de Etica aflat in subordinea Ministerului Eductaiei, anunta Gandul.

Doua femei s-ar bate pentru scaunul lui Oprescu Dupa ce in presa a fost vehiculat numele Gabrielei Firea pentru a candida la Primaria Capitalei, iar liderul PSD, Liviu Dragnea, nu a negat informatia, co-presedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat ca personal, ar vrea sa vada o femeie la Primaria Generala. „A aparut un zvon despre eventualitatea candidaturii doamnei Gabriela Firea la Primaria Capitalei. Eu nu am respins-o, nu s-a discutat pana acum, nu am luat o decizie finala, dar poate fi o varianta foarte buna”, a spus Dragnea. Dupa o zi, Alina Gorghiu a anuntat ca liberalii vor discuta saptamana viitoare rezultatele sondajului privind candidatii la Primaria Capitalei. EVZ a scris inca din luna iunie ca Alina Gorghiu ar putea fi candidatul PNL la Primaria Capitalei. Atunci, co-presedintele PNL spunea ca nu si-a pus problema sa candideze.

Strada cere alegeri locale in doua tururi. Ce partide se opun Pe langa schimbarea clasei politice, oamenii au mai cerut in strada, ca obiectiv imediat, alegeri locale in doua tururi de scrutin, un sistem care impune o majoritate mult mai legitima (50%) si, in plus, le ofera sanse si candidatilor mai slab cotati. Alegerile locale in doua tururi de scrutin au cerut si reprezentantii societatiii civile la consultarile cu presedintele Klaus Iohannis, inainte de formarea Guvernului Ciolos. Degeaba. Partidele refuza sa modifice legea electorala, invocand recomandarile Comisiei de la Venetia, organism al Consiliul Europei, specializat in chestiuni constitutionale, scrie Adevarul.

Planul: Cum ar putea guvernul Ciolos sa nu rateze un an pentru Romania Scaderi de taxe stie sa ceara orice prost. De asemenea, orice prost se poate imbata cu ideea ca numai taxele stateau in calea dezvoltarii afacerii lui si a Romaniei. Dar exista un mic set de cerereri/pretentii/asteptari pe care orice om echilibrat le poate articula de la guvernul Ciolos. De la un guvern care anunta oficial ca Nu are de castigat alegeri, ca Nu-l intereseaza populismele si ca-si permite asumarea unui plan dincolo de asteptarile atat ale mituitilor de la tara, cat si ale mituitilor din mediul de business de la oras. Singura sansa ca guvernul de un an al lui Ciolos sa Nu insemne o perioada moarta pentru Romania este ca aceasta echipa sa puna pe hartie si sa-si asume un plan pe 10 ani, pe care sa-l inceapa chiar de la data de 1 ianuarie 2016, scrie Curs de Guvernare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro