Sari direct la conținut

Atacurile sporite asupra Crimeei perturbă logistica Rusiei, încercând să deraieze apărarea sa sudică – analist

HotNews.ro
Moscova investighează atacul asupra podului care leagă Rusia de Crimeea, Foto: AFP / AFP / Profimedia
Moscova investighează atacul asupra podului care leagă Rusia de Crimeea, Foto: AFP / AFP / Profimedia

De la jumătatea lunii iulie, drone și rachete au vizat în mod regulat depozite militare și infrastructuri rusești din Crimeea ocupată.

Reprezentanții ruși au raportat că podul Cionhar, care servește drept cea mai rapidă rută feroviară a Rusiei din Crimeea ocupată către linia frontului din sud, ar fi fost lovit de mai multe ori pe 6 august.

Atacurile asupra Crimeei ocupate de Rusia și a obiectivelor navale din apropiere au crescut substanțial în ultimele săptămâni, pe măsură ce Ucraina și-a consolidat contraofensiva spre sud-est, scrie Kiev Independent.

Loviturile s-au concentrat în mare parte asupra rutelor logistice rusești care intră și ies din Crimeea, precum și au vizat depozitele de muniții ale Flotei ruse a Mării Negre, staționate în orașul portuar ocupat Sevastopol.

Crimeea este centrul logistic central pentru forțele rusești din sudul Ucrainei.

„Ucraina încearcă să se concentreze pe întreruperea logisticii și a aprovizionării rusești pentru a slăbi apărarea Rusiei. Nu este surprinzător faptul că una dintre modalitățile prin care încearcă să sprijine acest lucru este distrugerea podurilor”, a declarat Rob Lee, expert militar și Senior Fellow la Institutul de Cercetare a Politicii Externe, pentru Kiev Independent.

Conexiunea feroviară a fost întreruptă după atacurile asupra podului peste strâmtoarea Kerci, care leagă peninsula ocupată de Rusia, și a podului Cihonhar, care face legătura cu Ucraina continentală.

Atacurile asupra „depozitelor de muniții sau de echipamente rusești fac mai dificilă susținerea apărării Rusiei în sud”, a declarat Lee.

Nu există încă niciun indiciu că aceste atacuri au slăbit apărarea Rusiei pe frontul de sud.

La 5 august, șeful Serviciului de Securitate, Vasil Maliuk, a promis mai multe atacuri asupra forțelor rusești din Crimeea și din marea înconjurătoare.

„Astfel de operațiuni se desfășoară în (Ucraina) și în apele teritoriale ale Ucrainei și sunt complet legale”, a adăugat el, fără a-și asuma însă meritele pentru aceste atacuri.

Urmărește ultimele evoluții din a 529-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro