Sari direct la conținut

Dumnezeu nu ar trebui sa fie un El

HotNews.ro
Libby Lane, prima femeie episcop, Foto: The Telegraph
Libby Lane, prima femeie episcop, Foto: The Telegraph

Dumnezeu ar trebui să fie o Ea. Un grup de preoți de sex feminin din Marea Britanie solicită schimbarea pronumelui personal folosit în referirea la divinitate, conform express.co.uk.

De acum înainte ar putea fi folosită formula de adresare “Ea” în slujbele bisericești, în toate bisericile din Marea Britanie. Această pretenție a fost ridicată de grupul de suținători ai practicilor bisericești, cunoscut sub numele de Watch, care susțin că limbajul folosit în astfel de practici bisericești este sexist, creând impresia că bărbații sunt mai apropiați ca asemănare de Dumnezeu decât femeile.

Emma Percy, membru al capelei Trinity College din Oxford și membru al grupării Watch, a înaintat o declarație, în acest sens, prin care susține că practica tradițională de a folosi pronumele personal ”El” pentru a ne referi la divinitate, determină femeile să se considere mai puțin sfinte. „Dacă luăm în serios ideea că atât bărbații cât și femeile sunt făcuți după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, ar trebui să folosim ambele formule de adresare, care desemnează atât sexul masculin, cât și pe cel feminin”, declară Emma Percy.

Hillary Cotton, antrenor și consultant în problema femeilor aflate pe posturi de lider, a declarat, pentru publicația britanică Sunday Times, că această problemă a fost discutată la nivel înalt în cadrul Bisericii Anglicane, iar Biserica a fost de acord pentru schimbarea litughiilor în acest sens. “Suntem într-un stadiu preliminar în ceea ce privește schimbarea limbajului folosit în practicile bisericești. Întrebarea este: cum am putea rescrie serviciile de închinare ale Bisericii Angliei într-un mod care extinde înțelegerea noastră și percepția asupra divinității. Aceasta este o întrebare foarte dificilă pe care o vom disputa ani de acum încolo.“, declară Hillary Cotton.

„Orice schimbare în liturghia oficială a Bisericii Angliei ar necesita acordul, revizuirea și aprobarea finală a Sinodului General”, a declarat un purtător de cuvânt al Bisercii Anglicane.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro