Ce raspunde ASF, intrebata care a fost nivelul primelor de performanta platite majoritatii angajatilor in 2014 si care au fost cele cinci proiecte pentru care 35 de angajati au primit prime pana la un salariu brut?
ASF, autoritate care se finanteaza integral din activitatea de reglementare, autorizare si supraveghere a pietelor de capital, asigurari si pensii, a anuntat joi ca ‘la finele anului au fost platite prime de performanta la majoritatea personalului, pana la o medie de 60% din salariul lunar, precum si prime pentru 5 proiecte, pentru un numar de 35 de salariati, pana la un salariu brut”. HotNews.ro a incercat sa afle mai multe detalii despre numarul de angajati si valoarea primelor de performanta incasate de acestia, precum si despre cele 5 proiecte pentru care 35 de angajati au incasat prime pana la inca un salariu brut. In raspunsul primit, ASF sustine ca „datele solicitate incalca principiul confidentialitatii veniturilor personale la care angajatorul se obliga prin contractul de munca” si ca „informatiile de interes pentru piata si pentru public se regasesc in comunicatul de presa transmis in cursul acestei zile”.
In urma comunicatului facut joi de catre ASF, HotNews.ro a adresat urmatoarele intrebari:
1. Care era personalul total din ASF la finele lui 2014 si cati dintre angajati mai exact au primit prime de performanta pana la o medie de 60% din salariul lunar?
2. Care este valoarea cumulata a acestor prime de performanta ?
3. Care sunt cele 5 proiecte pentru care 35 de salariati au primit prime si care a fost valoarea acestor prime?
Raspunsul ASF catre HotNews.ro a fost urmatorul:
„Datele pe care ni le solicitati conduc la un nivel de detaliere care incalca principiul confidentialitatii veniturilor personale la care angajatorul se obliga prin contractul de munca. Informatiile pe care le putem furniza, de interes atat pentru piata cat si pentru public, se refera la categorii generale de cheltuieli si se regasesc in comunicatul de presa transmis in cursul acestei zile.
In ceea ce priveste proiectele individuale, acestea sunt comunicate numai daca fac obiectul licitatiilor publice sau daca exista suspiciuni de frauda. Nu este cazul acestor proiecte”
- Pentru detalii despre veniturile, cheltuielile si excedentul de peste 18,2 milioane lei realizat de ASF in 2014 citeste si: Excedent de peste 18,2 milioane lei la ASF in 2014: Aproape toti angajatii au primit prime de performanta, pana la o medie de 60% din salariul lunar