Sari direct la conținut

Nu se mai tem nici de Duhul Sfant

HotNews.ro
Vlad Mixich, Foto: Cristian Stefanescu
Vlad Mixich, Foto: Cristian Stefanescu

​Am observat in ultimele zile ceva la fel de grav precum legile super-imunitatii votate marti de majoritatea deputatilor. Sefii armatei de derbedei care conduce Romania (formularea ii apartine lui Andrei Plesu) au trecut la alt nivel.

L-au depasit pe Nicolae Ceausescu si trupa lui de tovarasi care, totusi, se temeau de popor ascunzandu-se in spatele multor garzi si garduri. Derbedeii de astazi sunt altfel decat vechii comunisti in care mai palpaia, cat de cat, o farama de frica…

Problema lui Ilie Sarbu, mare parlamentar si socrul premierului Ponta, nu sunt conditiile din spitale ci faptul ca „in Romania sunt institutii care au devenit independente si depind doar de Duhul Sfant”.

Problema lui Victor Ponta, premierul Romaniei, nu este faptul ca elevii romani sunt cei mai putin motivati dintre europeni sa invete, ci „reactia total gresita a ambasadei SUA” care a criticat votul prin care parlamentarii si-au acordat super-imunitate.

Problema lui Mirel Palada, purtatorul de cuvant al Guvernului si dibace pamfletist, nu este ca in Romania padurile se taie mai des decat isi tund britanicii gazonul, ci daca nu cumva „cei din ambasade au aplecat urechea la discursul alarmist fara sa stie detaliile legislative”.

Problema lui Titus Corlatean, ministru de externe si vechi politician, nu e ca Bucurestiul nu are nici macar o sala de concerte la nivel european, ci ca ambasadorii si-au exprimat „nelinistile prin intermediul presei”.

In fine, problema lui Valeriu Zgonea, presedintele gastii care s-a autoinvestit marti in calitatea de super-cetateni intangibili, nu este reintroducerea pe ordinea de zi a legii amnistierii si gratierii infractorilor (care va fi din nou trecuta saptamana viitoare pe lista parlamentarilor), ci „campania de dezinformare care face rau Romaniei”.

Sa vedem ce probleme au occidentalii in privinta domnilor de mai sus si a actiunilor gastii pe care o dirijeaza:

Ambasada Statelor Unite la Bucuresti: „Amendamentele adoptate in Camera Deputatilor ar reprezenta un pas inapoi pentru Romania. Este foarte descurajant ca au fost adoptate fara nicio dezbatere”.

Hannes Swoboda, presedintele socialistilor europeni (din care face parte PSD-ul lui Victor Ponta): „Este un adevarat pas inapoi pentru tara si va impiedica aspiratiile justificate ale Romaniei in multe domenii”.

Ambasada Germaniei la Bucuresti urmareste „cu atentie si ingrijorare actualele masuri legislative”.

Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti: „Eu sunt ingrijorat de aceasta problema. Cred ca ANI si DNA au avut realizari foarte importante pentru Romania”.

Si guvernul Frantei (socialist si el precum premierul Ponta) „urmareste cu preocupare acest proces legislativ”.

Ambasada Chinei si Ambasada Federatiei Ruse la Bucuresti pastreaza, democratic, tacerea.

Rar mi-a fost dat sa vad o reactie atat de unita din partea occidentalilor care folosesc practic aceeasi formulare: „un pas inapoi pentru Romania”. Oare ce i-ar fi spus lui Victor Ponta, marti pe stadionul din Africa de Sud, Barack Obama si Tony Blair daca ar fi stiut ce se petrece in Romania? Caci astazi toti, prieteni politici cu guvernul Ponta sau nu, toti vorbesc clar despre ticalosia parlamentarilor de la Bucuresti.

Tupeul din raspunsurile politicienilor romani la reactiile colegilor lor occidentali indica ceva foarte ingrijorator: indivizii se simt de neatins. In lumea guvernata de legile lor, ei cred ca nimic nu li se poate intampla. Se simt precum cocalarul ala care vorbeste tare in timpul filmului la cinema si, dupa ce-i atragi atentia, iti raspunde cu un ragait rasunator. Apoi hohoteste satisfacut.

Dar uita ca, atunci cand izbucneste (o data la cateva decenii), revolta celor multi si slabi este teribila.

(sursa foto: Moise Guran, biziday.ro)

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro