S-a inchis revista "Flacara". Publicatia era pe piata din anul 1911! – Reporter Virtual
Conducerea trustului media care editeaza publicatiile „Flacara” a decis sa inchida revista cu acelasi nume care a aparut pentru prima oara in 1911, anunta site-ul specializat Reporter Virtual. Odata cu inchiderea revistei au fost facute si cateva restructurari, in jur de sapte angajati fiind deja concediati.
„A fost o decizie dureroasa, dictata de situatia dificila cu care se confrunta publicatiile din presa scrisa. Este totusi o performanta ca am reusit sa mentinem Flacara pe piata 22 de ani, dupa Revolutie. Au fost multe amintiri frumoase de-a lungul tuturor acestor ani, dar cea mai placuta ramane faptul ca am reusit sa aniversam 100 de ani de la aparitia revistei. Am fost foarte bucurosi ca am reusit sa aniversam acest lucru, acum doi ani. Nu va mai putea nimeni sa faca acest lucru. Poate la 200 de ani, cine va trai pe-atunci”, a declarat, pentru Reporter Virtual, George Arion, directorul general al companiei care a editat revista „Flacara”.
Acesta a precizat ca site-ul revistaflacara.ro nu se va inchide, chiar daca activitatea sa nu va mai fi la fel de intensa ca inainte. De asemenea, raman in continuare pe piata cele 25 de publicatii din zona de divertisment (Rebus, Rebus de buzunar, Rebusache, Integrame, Sudoku, etc.), cu revista Rebus lider de vanzari pe segmentul sau, in cadrul diviziei conduse de Alexandru Pasarin.
Flacara a aparut pentru prima oara pe 22 octombrie 1911, sub demunirea completa de „Flacara – literara, artistica, sociala”, avandu-l ca director fondator pe Constantin Banu. A devenit ulterior o revista de larga raspandire in anii dinaintea Primului Razboi Mondial, avand un rol important in miscarea literara si artistica a vremii. Din cauza conflagratiei, revista si-a incetat aparitia in noiembrie 1916. Pe 10 decembrie 1921 apare o noua serie, sub conducerea aceluiasi director, liberalul Constantin Banu.
Dupa al Doilea Razboi Mondial, „Flacara” a fost confiscata de autoritatile comuniste. De atunci si pana la Revolutia din decembrie 1989, revista a servit drept tribuna atat pentru scriitorii proletcultisti si adulatori ai regimului dictatorial, dar si pentru jurnalisti dornici sa-si faca meseria intr-o lume in care cenzura, manipularea si ordinul de la Partidul Comunist erau litera de lege.
Printre cei care au semnat in paginile revistei care si-a schimbat formatul de mai multe ori de-a lungul anilor din comunism au aparut nume diverse: Mihai Beniuc, Eugen Jebeleanu, Nina Cassian, Geo Dumitrescu, George Calinescu, Ovidiu. S. Crohmalniceanu, Perpessicius, T. Vianu,Camil Petrescu, M. Sadoveanu, Eusebiu Camilar, Adrian Paunescu, Ovidiu Ioanitoaia, Zaharia Stancu, Demostene Botez, Dumitru Radu Popescu, Serban Cioculescu, G. Dimisianu, Aurel Dragos Munteanu, Aurel Baranga, Teodor Mazilu, Pop Simion, Mircea Malita, Ioan Alexandru, Fanus Neagu, Marin Sorescu, Mircea Micu, George Arion, Adi Cusin, Adrian Dohotaru, Tudor Octavian, Cornel Nistorescu.
In anii de forta ai regimului Ceausescu, revista a intrat pe mana lui Adrian Paunescu, cel care a construit pe brandul ei faimoasele si in acelasi timp controversatele Cenacluri „Flacara”.
Primul numar in libertate apare pe 24 decembrie ¬89, purtand subtitlul „Revista de opinie cetateneasca. Editie speciala”. Incepand cu numarul din 5 ianuarie 1990, redactor sef este George Arion. Prima campanie de mare succes a revistei in care fotografia a jucat un rol insemnat, are ca finalitate daramarea statuii lui Lenin din Piata Presei libere.
Din 1991 Flacara este editata de catre Publicatiile Flacara SA, o companie formata din membrii redactiilor Flacara si Rebus